Теди Салпаров: Празнувах с Марто Петров и футболния ЦСКА

Искаме медал от Световното първенство или Световната лига, заяви либерото

Теди Салпаров: Празнувах с Марто Петров и футболния ЦСКА
"Аз винаги ще си остана от ЦСКА. Този клуб ме е изградил като състезател. Даже вчера празнувах с футболния отбор на "армейците". Бях поканен от Мартин Петров, който ми е добър приятел. Заедно с тях споделих успеха над Левски. Въпреки това подкрепям всеки един български тим, когато играе в Европа. Аз съм националист преди всичко", заяви либерото на националния отбор по волейбол Теодор Салпаров.

Теди сподели очакванията си за представянето на България за Световната лига по волейбол и световното първенство:

"Очакванията са както винаги да направим нещо много голямо. Това означава медал от Световно първенство или от Световна лига. Друг е въпросът, че това няма да е лесно. Трудно се реализират тези наши цели. Волейболът в света доста се развива. Другите отбори са на едно по-добро ниво от нас. Няма да бъде лесно, но ние се стремим да пожънем успехи. Не ни достигат някои много дребни детайли. Но винаги тези малки неща правят разликата на високото ниво. Надявам се, че треньорският щаб да ги знае тези неща, които ни липсват. Целта е тази година да се опитаме да ги изчистим и да направим една крачка нагоре от това 4-то място. А дали ще стане... Ще си говорим пак в края на септември", сподели Теди Салпаров.

"В Сърбия има сериозно израстване. Двамата центрове на Мачерата са сърби и са в топ 5 на най-добрите центрове в света. Марко Ивович, който игра с мен в Париж Волей направи един феноменален сезон и има оферти от доста отбори. Никич, който е при Пламен Константинов също играе на едно много високо ниво. Неманя Петрич вчера е направил страхотен мач и е класирал Перуджа на финалите срещу Мачерата. Атанасевич, който също е в Перуджа прави добър сезон. Като цяло голямо развитие за този сезон, а и трябва да се има предвид факта, че тези момчета са на по 22-23 години", каза още либерото на България.

"Огромна е разликата между френското и българското първенство. Което и първенство да хванем от света, разликата с България ще е доста сериозна. От небето до земята", завърши Теди Салпаров. /БГНЕС 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки