Моуриньо: Исках да бием с 5:0, но не стана

Чех е аут до края на сезона, Тери също може да пропусне последните мачове на "сините" от Лондон, потвърди Специалния

Моуриньо: Исках да бием с 5:0, но не стана

Мениджърът на Челси Жозе Моуриньо смята, че резултатът 0:0 в първия полуфинал в Шампионската лига срещу Атлетико (М) в испанската столица е напълно реален с оглед на показаното на терена.

"Резултатът отразява хода на играта. Нямаше опасни моменти, на вратарите на практика не им се наложи да спасяват опасни удари. Играта беше тежка, борбата бе повече тактическа, а териториалното преимущество владееше Атлетико", каза Моуриньо.

В хода на мача треньорския щаб на лондончани бе принуден да направи две смени - заради травми лидерите на Челси Петер Чех и Джон Тери напуснаха преждевременно терена. С оглед на тези допълнителни проблеми Моуриньо е на мнение, че резултатът на "Висенте Калдерон" е приемлив.

"Разбира се, исках да спечелим с 5:0 и вече да сме на финала, но това естествено не може да стане. Не постигнахме прекрасен резултат, но той ни позволява да се надяваме на влизане във финала след домакинския ни мач", коментира португалецът.

Относно контузиите на Петер Чех и Джон Тери, наставникът бе доста песимистично настроен.

"За Петер Чех сезонът свърши. Не ме питайте подробности, но просто сезонът за него приключи. Относно Джон - ще трябва да стигнем до финала на Шампионската лига, за да го пусна отново в игра", допълни Специалния.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки