Сензациите в пресата днес: Историческа чистка настава в Левски

И още: Сашо Станков с оферти от чужбина, Берое отмъква цел на Левски

Сензациите в пресата днес: Историческа чистка настава в Левски
Сензациите в пресата на 23.04.2014г.:

"Труд": Историческа чистка настава в Левски

Историческа чистка се за­дава в „Левски" след сезона. А сериозни рокади ще има в състава още в следващия мач - с „Ботев" (Пд) в събота в Коматево. Поражението с 1:3 от ЦСКА активира плано­вете. Възможно е след при­ключването на първенството (18 май) да има раздяла дори с 15 футболисти!

От деветимата чужденци сигурен за следващия сезон е единствено централният защитник Аймен Белаид. Под въпрос са Горан Блажевич и Рафаел Бастош. Готови са да си тръгнат Ларсен Type, Кевин Бру и Дъстли Мюлдер. В графата „ненужни" влизат Павел Чмовш, Кристовао Рамос и Рикардо Нунеш.

Изтичат договорите на Станислав Ангелов, Влади­мир Гаджев, Даниел Димов, Орлин Старокин, Валери Божинов. Димитър Макриев и Мирослав Иванов. Най-бли­зо до подновяване на кон­трактите са Старокин и Га­джев, но споразумения няма и нищо не е сигурно. С Божи­нов бяха започнали сондажи евентуално да остане, но след трите поред безлични мача вече и звездата е „пътник". Ненужни са още Цветан Генков, Михаил Иванов и Пламен Димов.

Повечето раздели мина­ват през плащане на неу­стойки. От примерно 50 000 евро (3 заплати) за Генков до 10 пъти по-малко за Пламен Димов. В крайна сметка сбо­гуването с безхаберници е възможно да струва към 200 000 евро...

Още в събота срещу „Бо­тев" ще се разчита на юноши, и то не на един или двама. Подобна на този етап е стра­тегията и за следващия се­зон. Ще се привличат играчи, но предимно без трансферни суми и премерено.

Засега управата отказва да оповести плановете за раздели, защото има още месец до края на сезона. А и доста от сбогуванията мина­ват през тежки преговори, например с Генков. Ако той се заинати, може да си избу­та на „Герена" 2 години до края на договора, без да играе. Чмовш също не желае да си ходи, а също има още сезона контракт...

А български медии цитира­ха алжирски с вестта за инте­рес от „Левски" към атакува­щия халф Абдеррахман Мезиани от тима УСМ. Атакува­щият халф бил на 20 г. Такъв играч няма...

"24 часа": Сашо Станков с оферти от чужбина


Наставникът на Локо (Пд) Александър Станков  най-ве­роятно ще напусне „Лаута" след края на сезона, разочарован от отноше­нието на феновете. Още отсега Станков има при­мамливи оферти от Русия и Китай, където вече на­прави отлична кариера.

"Тема спорт": Берое отмъква цел на Левски


Берое може да осъществи сериозен трансфер, научи "Те­ма Спорт". Заралии ще се опи­тат да привлекат левия бек на Локомотив Пловдив Диего Фераресо. Бразилецът е цел и на Левски.

От ръководството на "зеленобелите" вече са влезли в кон­такт с Диего. Това, което те са му обещали като финанси, е било далеч по-добро, от пред­ложеното му от сините и от това, което получава на "Лаута" .

21-годишният бранител е обвързан с Локо (Пд) до края на календарната година. Почти сигурно обаче още през лято­то "черно-белите" ще пробват да го продадат, за да не го из­пуснат без пари. До момента през кампанията Диего е неиз­менен титуляр и е записал 32 мача, в които е отбелязал ед­но попадение. Засега чакащият български паспорт бразилец все още не е решил къде да продължи ка­риерата си.

Сред вариантите за нови попълнения през лятото в Бе­рое е и Димо Бакалов. Крило­то на Лудогорец ще стане свободен агент през юни, ко­ето може да разчисти пътя му към Стара Загора. Юноша­та на Сливен от дълго време е следен от "зелено-белите", но досегашните им опити все удряха на камък. Възможно е в отбора да се завърне и Алберто Лоузейро, който в края на миналата година скъса връзки на коляното. Малко след като получи тежката контузия, португалецът се раздели с клу­ба по взаимно съгласие.

През следващия месец пък се очаква Берое да предложи но­ви договори на капитана Геор­ги Андонов и Веселин Пенев. Контрактите на двамата из­тичат в края на сезона и до момента не са водени прего­вори за нови. Силното им представяне обаче е накарало треньора Петър Хубчев да по­желае да ги задържи поне до лятото на 2015 година.

Самият наставник пък е по­сетил Израел преди дни, къде­то гледа играчи от местното първенство. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки