Емил Велев: Левски се превърна в институт за експерименти

Опитите с Гонзо ще започнат отначало, нищо добро не чака клуба, щом феновете казват кой какъв да е

Емил Велев: Левски се превърна в институт за експерименти
Емил Велев заяви, че четвър­тата поредна загуба от ЦСКА се крие в лошото управление на клуба в последните години.

„Вместо да творим нашата история, пишем тази на съ­перниците. Така стана с по­редната загуба от ЦСКА. И ни остава само да си спомняме какво е било. Левски я докара дотук заради поредица от екс­перименти в последните 5 години. Превърнахме се в ин­ститут за експерименти. За­това и селекцията ни е така­ва никаква. Всичко тръгна след моето освобождаване заедно с Боримиров през 2009-а. Това са факти, футболът не е чи­ста наука, но в този случай е като математика - всичко е неоспоримо. Започна се с екс­периментирането - слагането на недоказан чужденец (б.р. -Ратко Достанич), поемане на щафетата от Георги Иванов -Гонзо. А после още колко се из­редиха, трудно е за изброява­не. Болно ми е, че в момента нещата с треньорския пост зависят от един болничен лист (б.а. - Антони Здравков продължава да се води старши треньор). Щом стигнахме до­тук някои от феновете да определят кой да бъде тре­ньор, кой съблечен и кой обле­чен, значи нещата отиват в лоши крайности. Аз също съм запалянко и ще подкрепям ти­ма в "Б" или "В" група, но няма да си позволя такива своеволия. А футболът в какво се превър-на? Една част от феновете да командват ФК Левски! Батков е президент, но виждам, че други хора дърпат конците. И не както вие журналистите си мислите за еди-кой си, а това е една част от ултрасите. Те изгониха Сираков, те събляко­ха Петев. Какво значи слезли на пистата феновете и събле­кли играчите? Какви са тези футболисти - моми ли, жени ли? Как така ще ги съблекат. Има си нормални разговори със запалянковци, срещи веднъж на месец. И тогава им се обяснява защо е това, защо се прави. А какво е това нещо - всяка сря­да и петък пресконференция на фенове. Къде са нормални­те обикновени запалянковци? Няма ги. Защото полицията не си върши работата - така бе и в Пловдив - 50 човека напра­виха белята. Възмутен съм от едно интервю на Станислав Ангелов. Той каза, че на клуба не му трябват левскари. А кой да е треньор или директор на Левски? Дайте да викнем то­гава Стойчо Младенов да е на­ставник, да му дадем половин милион евро и да се захване той, понеже не е левскар. Така ли да направим? Нека погле­днем Байерн (Мюнхен). Там само треньорът е чужд човек, но той е много, много доказан. Другите всички са били по ед­на или друга причина в клуба. Така че не виждам пречка лев­скари да работят на „Герена". Ако не са наши кадри, какви да са - от космоса, Марс, от коя планета?", заяви Кокала пред „Тема Спорт".

Той каза, че не е голям опти­мист за завръщането на Геор­ги Иванов на „Герена". „Като се върне Гонзо, експеримен­тът ще започне отначало. С него три години се експери­ментираше, а сега опитите ще стартират пак", посочи той.

„За да има светлина в ту­нела, трябва да стане цялост­на реорганизация. Не мога да кажа, че Батков трябва да си тръгне, защото дава пари. Трябва да си намери схемата, както и точните хора. Необходимо е да се стигне до обединение на синята об­щност и на широкия кръг от фенове. Батков трябва да бъ­де no-смел и да не слуша край­ните ултраси. Както и да под­бере точните хора без значе­ние дали ще е X или У. Ако е необходимо, да се направи кон­курс, да се изложат концепции, разбивки по месец, година. На нас ни се смееха за плана на Мъри и Наско, но тази формула се оказа правилна с точните хо­ра", завърши Велев. 
Георги Глушков: Законът за борба със спортното хулиганство е належащ

Изоставането с финансирането на клубовете е огромно, но вече го наваксваме

Емил Спасов отписа Левски за Европа

Вижте какво каза "синята" легенда

Сестри Стоеви обявиха каква е целта им в Париж

Преди дни българките официализираха квотата си за париж

Гимнастичка от ансамбъла: Трябва да сме по-уверени и концентрирани

Вижте какво каза Маргарита Василева след бронза на Световната купа в София

Ники Михайлов: Баща ми покани Бербатов в БФС, но той отказа

Ако не преподпиша с Левски, приключвам с футбола

Васил Панайотов: Трябва да вземем максимума от Левски

Вижте какво каза един от най-важните футболистина Черно море

Мъри: Моят Левски беше готов за шампион

Вижте какво каза Станимир Стоилов

Илиан Илиев: Очаквам Черно море да остане в тройката

Вижте подробности

Селекционерът на България U20: Очаква ни интересно Европейско

"Трябва да играем максимално добре и във всяка среща да надграждаме", заяви Мирослав Живков

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки