Потвърдено: Левски - Лацио на 23 май от 21:45 ч, 7,20 лв. ще струва билетът за сектор "Г"

"Ние трябва да изиграем нашия мач като напълним стадиона", каза Тити Папазов

Потвърдено: Левски - Лацио на 23 май от 21:45 ч, 7,20 лв. ще струва билетът за сектор "Г"
Лацио ще бъде символичният съперник на Левски по случай 100-годишния юбилей на „синия” клуб, потвърди Констатин Папазов, който оглавява фондацията „100 години Левски” на пресконференция днес.
 
Мачът ще бъде на 23 май от 21:45 ч на Националния стадион „Васил Левски”, а кулминацията ще бъде в 00:25 срещу 24 май, когато всъщност ще настъпи 100-годишнината на Левски.
 
Други варианти са били Фиорентина, Атлетико Мадрид и Бенфика. Решаващ обаче, преди всичко, се е оказал вотът на организираните фенове в страната.
 
Тити Папазов, често пъти със сълзи на очи, разкри подробности около основното събитие за вековния юбилей на „сините” на пресконференция на „Герена”, продължила час и пет минути, предаде репортер на Novsport.com.
 
Той силно се надява, че „Васил Левски” ще се пръска по шефовете на 23 май и призова феновете да го направят.
 
Лудогорец събра 35 000 - 40 000 зрители срещу Лацио, а това е мачът, който ние никога няма да загубим. Ние ще напълним стадион „Васил Левски”. При Гунди хората са се катерили по покрива на козирката, по дърветата, за да гледат Левски. Затова Левски е велик, защото признава успехите на другите. Сега е нашият мач, уважаеми г-да фенове. Срещу нас няма да има други 11, срещу нас няма да има друг треньор или съдии, които са срещу Левски тази година, срещу нас може да бъдат нашето его и нашият песимизъм. Убеден съм, че около 12:25 в първия ден на 24-ти няма да има син фен, който да не плаче от радост и няма да има по-значимо събитие в историята на България, освен онези луди, луди мигове от световното 1994 г. Ние трябва да докажем на цяла България, че Левски е над всичко. С Валенсия имаше 42 000 любители на футбола и не повече от 10 000 фенове на Лудогорец. Левски има публика, която е вековна. Тя се умножава и умножава именно заради това – защото Левски е различен, защото Левски е над всичко в тази държава”, каза баскетболният треньор.  
 
Той съобщи, че предвид очакванията за претъпкан стадион ще бъдат изградени видеостени от централния вход до Спортната палата по протежението на ул. „Гурко”, където също би трябвало да има хора, неуспели да влязат на националната арена.
 
„Най-нормалното ще е от БСФС до стадион „Васил Левски” да бъде пълно от хора, които за съжаление няма да могат да влязат. Ще направим всичко възможно по „Гурко” да има видеостени”, заяви Папазов.
 
Слоганът ще бъде да докажем, че сме отборът на народа.
 
„Затова избрахме Канал 1, това е каналът, който може да влезе във всяка една колиба, във всеки един дом. Цяла България трябва да гледа това събитие.”
 
Ние трябва да изиграем нашия мач на 23-ти като напълним стадиона”, призова още веднъж той.
 
„Синият фен плати много мъка, но радостта и удоволствието, което ще изпита на 23-ти срещу 24-ти, в пъти ще посипе и ще унищожи тази мъка.
 
На всеки билет ще бъде изписвано името на купувача заедно с ЕГН-то му. Тити подчерта, че не е важен съперникът, а Левски.
 
Може да играем с чавдарчетата на Етрополе, ние празнуваме нашия вековен юбилей и смятам, че хората трябва да дойдат заради Левски, а не заради съперника. Ние сме други, ние сме различни, ние сме най-велики. Имаше много мнения за това кой трябва ад дойде и да породи най-големия интерес. Аз бях един от тези и продължавам да твърдя, че не е важно кой ще дойде, а да докажем кой обича Левски. 42 000 души ще имат уникалния шанс да бъдат там, на живо, и да бъдат част от този празник. Защото за поколенията, за техните деца и внуци билетът, който ще имат и ще им покажат, ще е автентичен. Име и ЕГН ще имат тези билети. За първи ще има такива билети, за които аз знам, че съм бил там. Сигурно ако беше увяхваща Барселона, всички щяха да дойдат, за да видят Лео Меси.”
 
Те (феновете) трябва да дойдат за новата синя фланелка, която ще се появи на този мач. Ще има мач между онзи отбор, който победи ЦСКА със 7:1, и феновете. Колкото и да ни се смеят, че сме допуснали 17 гола в Шампионската лига и сме вкарали 1 гол – на Мариян Огнянов, ние до днешно време оставаме единственият отбор, който е играл досега в Шампионската лига.”
 
Лацио показа невероятна коректност. Глушков им е казал, че ако трябва, ще ги намеря на Южния полюс. Ще бъдат част от този празник за далеч по-скромни параметри.”
 
Смята се, че „римските орли” ща уважат „сините” срещу 150 000 евро.

 
Борим се за всеки лев. 2 лева да има, ще питаме „Синя България”, която ги е събрала, как да ги изхарчим. Лацио е, защото беше желание на феновете. Ние имахме отбори с по-ниски финансови параметри. В рамките на 48 часа големите фенклубове трябваше да дадат отговор. 13 към 1 бяха за Лацио. Когато бъда на 97 години, за 150-годишнината, ще доведем Реал Мадрид”, обеща Тити Папазов.
 
„Да благодарим и на феновете на Лацио, които, съпътстващо с моето нахалство, се съгласиха. Имаше опция с Атлетико Мадрид, но, както виждате, може на 25-ти да играят финал. Другото голямо име – Бенфика, държеше да е на 21-ви. Не бях чувал в живота си човек да празнува рождения си ден три дни по-рано. Това събитие е големият рожден ден на милионите сини фенове, които празнуват 100 години. И това е водещото.”
 
„Ние трябва да пазим всеки един фен. Този 100-годишен юбилей е нашето воле. Какво ще ви струва да вземете този телефон и да пратите 1 лев, за да видите дали този лъжец Тити Папазов ви е излъгал? Богатите ги има, те ще помогнат с по 10 000 лева, мен ме интересуват тези, които ще дадат по 1 лев. На нас ни трябват тези 500 000 човека”, призова още емоционалният левскар.
 
И добави, че Иво Тонев вече е дал 10 000 лева. Ще бъде направен символичен клуб „100” на най-големите дарители за юбилея, като те ще бъдат наградени на пистата по време на мача с Лацио.



„Схемата на финансирането включва два основни спонсора, единия от които е МТел. Надяваме се голяма компания да се включи към тях. Следват спонсори, които ще отделят по 10 000 лв. Два пакета вече са закупени, единия от които е от Иво Тонев и неговите съдружници от Найт Флайт. Следва клуб 100 на хора, които може да отделят по 1000 лв. До момента има 15 закупени пакета, надявам се този клуб да нарасне до 300”, сподели още Тити Папазов.
 
20 000 лева струва изчистването на стадиона. „Надявам се, че Министерството на младежта  спорта и „Национална спортна база” ще ни позволят ние да почистим стадиона”, каза още Тити.
 
Милена Модева, маркетинг-директор на ПФК Левски, съобщи, че организацията по юбилея среща пълна подкрепа от собственика на клуба Тодор Батков, от финансовия директор Константин Баждеков и генералният спонсор „М-Тел”. Тя изреди редица събития, свързани с честването, които ще продължат до май догодина.

Екипът който участва в организацията по честванията е голям и организацията е много стройна, като дейно участие взима основният спонсор Мтел, както и представители на спортния и футболния клуб, Фонд „100 години Левски”, НКП и тръстът „Синя България”. Освен с мач, юбилеят ще бъде отбелязан и чрез други събития, някои от които вече отминаха. Сред тях са издаване на книга за 100 годишнината на клуба, филм за феновете, изработването на юбилейната емблема, награждаване на заслужили спортисти, 6 детски турнира, преименуване на три улици в София, облагородяване на Могилката, издаването на юбилейни календари и др. 
 
Тити Папазов обяви и цените на билетите, които са съобразени със символиката на "синия" клуб:
 
Сектор Г – 7,20 лева в памет на онези, които ги няма (победили ЦСКА със 7:2 на 17.11.1968 г.), защото тези от 7:1 ще участват
Сектор Б – 10 лева (понеже не може да бъде 100)
 
Сектор А – 19 лева
Сектор В – 14 лева (1914)
 

И понеже не можем да избягаме от датата, а тя е 24.05., затова 245 лева ще струва билетът за ложата, каза още Тити Папазов. 

НА ЖИВО: Пирин - Етър (СЪСТАВИ)

Сблъсъкът в Благоевград започва в 14:00ч.

Костадин Димитров подписва довогорите за довършването на стадионите на Локо Пд и Ботев Пд

Добри новини за двата големи отбора на Пловдив

Съдия притесни Черно море преди мача под тепетата

Валентин Железов ще свири срещата на "Колежа"

Вальо Михов - Гонзо ще ви гледа в очите, а не зад гърба

Бившият президент на БФС призова за обединение

Ас на Витоша (Бистрица) е обект на интерес от професионални клубове

Николай Замфиров има 3 гола в петте си изиграни мача за "тигрите" до момента

Пьотровски донесе 180 000 евро в касата на Лудогорец

Звездата на разградчани ще участва на Евро 2024 това лято

Деветият в Полша си хареса Турицов

Защитникът на ЦСКА е почти сигурно напускащ след края на сезона

Левски иска да продължи положителната серия при домакинството на Славия

"Сините" приемат столичния си съперник на "Герена" от 19:00ч.

Етър и Пирин рестартират шампионата с важен мач

Сблъсъскът в Благоевград започва в 14:00ч.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки