Участието в Шампионска лига ще доведе големи звезди в Ливърпул, уверени са на "Анфийлд"

Една от големите цели на мърсисайдци е Евхен Коноплянка

Участието в Шампионска лига ще доведе големи звезди в Ливърпул, уверени са на "Анфийлд"

Участието в Шампионската лига ще помогне на Ливърпул да привлече сериозни имена в състава си, категоричен е един от директорите на английския футболен клуб Иън Еър.

Отборът от Мърсисайд, 5-кратен победител в Шампионската лига, спечели окончателно място в най-престижния клубен турнир след победата над Норич в неделя, а сега основната цел пред Ливърпул е достигането до първа титла на Англия от 24 години насам. Ливърпул не може да завърши зад третото място във Висшата лига, което също дава право на директно участие в груповата фаза на Шампионската лига.

Само това означава, че клубът ще получи минимум 20 милиона британски лири за участието си в надпреварата, като всяка точка ще бъде заплащана допълнително. В Англия се носят слухове, че собствениците от "Фенуей" ще отпуснат малко над 50 милиона лири на Брендън Роджърс за трансфери през лятото, но все още не са известни имената на набелязаните футболисти. Един от желаните играчи през зимата беше Евхен Коноплянка, но новата клубна политика не позволи похарчването на над 25 милиона лири за недоказан в Европа футболист.

"В трансферния пазар винаги е било по-трудно, когато не се състезаваш на най-високото ниво в европейския футбол. Сами видяхте и какво се случи с Луис Суарес през миналото лято, когато той искаше да играе срещу най-добрите отбори и срещу най-добрите футболисти. Това винаги е фактор. Имахме късмет, че успяхме да привлечем добри играчи и без даучастваме в Шампионската лига, която сега ще ни отвори още няколко врати. Няма съмнение, че се нуждаем от голямо подсилване за следващия сезон, когато ще играе в Европа", каза Еър.

"Постигнатото в неделя срещу Норич е огромно. Вече имаме гарантирани мачове от груповата фаза на Шампионската лига, а това е невероятно, погледнато от мястото, на което се намирахме в края на миналия сезон. Прогнозите в началото на тази кампания сочеха, че ще бъде огромно постижение, ако успеем да стигнем до четвъртото място. Сега имаме гарантирано трето и се целим още по-високо", добави той.

Клоп: Аталанта продължава заслужено

Вижте какво каза треньорът на Ливърпул

Треньорът на Милан: Рома показа повече качества

Вижте какво каза Стефано Пиоли

Треньорът на Рома: Победихме Милан с динамика, интелект и тактика

Вижте какво каза Даниеле Де Роси

ОБЗОР: Отново Леверкузен срещу Рома в полуфиналите на ЛЕ (ВИДЕО)

„Аспирините“ с нов рекорд - 44 мача без загуба след 1:1 в Лондон

Аталанта изхвърли Ливърпул и пренаписа историята си (ВИДЕО)

Салах вкара от дузпа единствения гол в Бергамо

Шчесни и Милик на линия за Каляри

Мойс Кийн аут за мача от Серия А

Фиорентина с една крачка по-близо до Атина (ВИДЕО)

120 минутна драма на "Артемио Франки"

Астън Вила на полуфинал след драма с дузпи (ВИДЕО)

Сълзи във Франция след силна игра и пирова победа на Лил

Валверде: Ман Сити играе по-добър футбол от нас, но ние сме Реал

„Те мислеха, че сме мъртви, но ние победихме“

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки