Ще върнем усмивките по лицата на феновете ни, обеща Гигс

„Току що се наградих с 5-годишен договор”, заяви легендата на Манчестър Юнайтед по време на първата си пресконференция като треньор

Ще върнем усмивките по лицата на феновете ни, обеща Гигс

Кариерата на Райън Гигс като мениджър на Манчестър Юнайтед, макар и временен, започна по изключително забавен начин. Уелсецът, който прекара целия си футболен живот с екипа на "червените дяволи", обяви, че си е самопредложил нов 5-годишен договор и като футболист.

Както е известно, бившият мениджър на тима сър Алекс Фъргюсън обичаше да награждава с едногодишни договори ветерани като Гигс, Пол Скоулс и други, в зависимост от тяхната физическа форма и от желанието им за игра.

Уелсецът все още има действащ договор като футболист и реално е играещ мениджър на Манчестър Юнайтед. Неговият контракт обаче изтича скоро. Запитан дали ще играе в събота срещу Норич Сити, той се засмя и отговори:

„Току що се наградих с 5-годишен договор.”

След това уелсецът обеща да върне усмивките на лицата на феновете на Манчестър Юнайтед. Той говори пред журналистите в петък на клубната база, като това беше неговата първа пресконференция като мениджър на Манчестър Юнайтед. Легендарното крило замества временно уволнения Дейвид Мойс, но шансовете му да поеме Юнайтед за постоянно не са никак малки.

"Ще проповядваме моята философия за футбол, а тя е и философията на Манчестър Юнайтед. Искам да бележим много голове, да печелим всички единоборства и да пресираме противника през целия мач. Искам да играем бързо, да бъдем смели, да бъдем изобретателни. Нямам търпение да дойдат мачовете и съм сигурен, че в тях ще върнем усмивките по лицата на привържениците на Юнайтед", заяви Райън Гигс на пресконференцията.

Уелсецът ще дебютира начело на Манчестър Юнайтед в съботния домакински мач срещу Норич Сити. "Червените дяволи" ще играят още срещу Съндърланд, Хъл Сити и Саутхемптън до края на сезона.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки