Моу: Челси е най-успешният английски клуб в Европа през последните 10 години

„Не получаваме нужното уважение”, отсече Специалния

Моу: Челси е най-успешният английски клуб в Европа през последните 10 години

Жозе Моуриньо бе бесен от отказа на английската Футболната асоциация да премести гостуването на Челси в Ливърпул от неделя (27 април) за днес (26 април). Основна причина за нежеланието на централата да удовлетвори молбата на лондонския клуб е липсата на уважение, счита португалският треньор на „сините”, които поискаха двубоят да бъде изтеглен с ден по-рано заради предстоящия реванш от полуфиналите на Шампионската лига срещу Атлетико (Мадрид) в сряда.

Молбата бе отправена до три инстанции – Футболната асоциация,  компанията Sky TV, която държи телевизионните права, както и Ливърпул. Първи се отзоваха от Sky TV, които дадоха одобрението си за рокадата. Без да изчака отговора на Ливърпул обаче от асоциацията отсекоха, че промяна не може да бъде направена.

"Феновете на Челси искат отборът и клубът да получава уважението, което заслужава. Те са наясно какво направи този клуб в Европа за Англия през последните десет години. Именно Челси е най-важният за страната отбор на международната сцена, защото спечели Шампионската лига и Лига Европа за този период. Затова феновете очакват уважение. Такова обаче не получаваме", отсече Моуриньо.

„Сигурен съм, че ако Атлетико не играеше с Валенсия, щяха да им изтеглят срещата. Просто така се получи, че точно сега по програма съперникът ни играе с Валенсия, а този отбор имаше мач в четвъртък за Лига Европа. Ако догодина Челси изпадне в ситуацията на Ливърпул и трябва да помогне на някой английски отбор в Европа, аз сам ще настоявам мачът ни да бъде преместен."

"Иначе бъдете спокойни – с какъвто и състав да излезем на "Анфийлд", излизаме само за едно – за победата. Как да стигна финал в Шампионската лига, ако още един титуляр се контузи? Искат Челси да играе на максимума си срещу Ливърпул. Но с кои играчи? Това е мое решение.”

„Не мога да кажа повече от това, което вече казах, защото всеки път щом коментирам някой наболял въпрос, получавам санкции. Дори, след като казах, че реферът (на мача със Съндърланд 1:2) е страхотен, си намират причини да ме накажат.

Предпоследният Гранада си тръгна с точка от Билбао (ВИДЕО)

След равенство 1:1

Късен автогол спаси Юве срещу Каляри (ВИДЕО)

Лацио удари Дженоа

Айнтрахт спечели с обрат битката за Европа (ВИДЕО)

Аугсбург падна с 1:3 във Франкфурт

Мениджърът на Ковънтри: Срещаме най-големия клуб в света

„За Манчестър Юнайтед е нормално да играе на това ниво“, смята Марк Робинс

Тен Хаг се прицели във ФА Къп

Вижте какво заяви мениджърът на Манчестър Юнайтед

Клоп: Имаме шанс, ако спечелим оставащите мачове

„Ливърпул е длъжен да покаже отново глад за победа срещу Фулъм“, смята мениджърът

Гуардиола: Не сме машини

Ерлинг Холанд е под въпрос за полуфинала с Челси

Александър-Арнолд: Ще се раздадем в оставащите мачове

„Нещата не зависят само от нас, но ние ще се постараем“

От Байерн: Гнабри и Сане са под въпрос за Реал

"Имам споразумение с клуба, то е съобщено и е в сила", посочи Тухел

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки