Христо Цветанов: За мен това бе голяма изненада

"Силвано Пранди ме повика и ми каза, че ме пуска в едноседмичен отпуск", заяви централният блокировач

Христо Цветанов: За мен това бе голяма изненада

Централният блокировач на първия ни тим Христо Цветанов бе освободен от селекционера на трикольорите Силвано Пранди за предстоящите през уикенда във Варна двубои от Световната лига срещу Южна Корея. Това предизвика множество коментари по медиите, като мнозина си спомниха случая с екска-питана на волейболистите ни Пламен Константинов, който не бе повикан в групата за квалификациите за световно първенство и повече не облече националната фланелка. „Тема Спорт” потърси самия Цветанов, за да разкрие той своята гледна точка за принудителния си отпуск.

Какво ти обясни Силвано Пранди след пристигането в София?
- Повика ме и ми каза, че ме пуска в едноседмичен отпуск. Той пожела да провери възможностите срещу Южна Корея на младия Светослав Гоцев. 15 минути след като ми бе казано това, по медиите започнаха някакви сензации да се правят, да се преекспонират нещата, да ме търсят журналисти...

Опасяваш ли се, че може да последваш съдбата на някои от другите ти колеги, които веднъж пуснати в отпуск, не биват никога вече повикани?
- Няма как да го знам. Това е решение на треньора. Все пак се надявам да не е така, защото аз искам да играя за националния отбор на България.

Тоест, ако бъдеш повикан за другите четири домакински мача срещу Холандия и Бразилия, ще се отзовеш?
- Разбира се, няма никакво съмнение за това.

Защо според теб се стигна до подобно решение, ти самият доволен ли си от представянето си в шестте двубоя дотук в Световната лига?
- Ами да, определено. Чувствам се много добре, смятам, че се представих на добро ниво. Но щом Пранди така е решил, аз няма какво да сторя.

Обиден ли си, или намираш едно такова решение като нещо нормално?
- Ами точната дума е, че съм много изненадан от него. Просто наистина не съм очаквал, не съм допускал да бъда пуснат в почивка.

За какво ще използваш принудителния си отпуск?
- Ще го посветя на семейството си след дългите седмици в чужбина, В които бяхме разделени. За съжаление няма да мога да отида на концерта на „Металика" и „Рамщайн", тъй като паузата се оказа напълно неочаквана. Много мои приятели обаче ще заемат места по трибуните.

Сезонът ти и на клубно ниво не завърши по най-добрия начин, след като твоя Локомотив-Изумруд отпадна от руската елитна група...
- Така е, но всъщност сезонът ми беше много добър за мен, оценявам го като отличен. Още през есента ние загубихме диагонала си и просто не беше реалистично да запазим мястото си в елита. Ние обаче играхме много убедително.

Значи ли това, че ще останеш в Локомотив и през следващата година?
- Да. Договорих условията си с ръководството и ще се състезавам за този тим за още една година.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки