Симеоне и Атлетико (М) разбиха "специалния" Челси насред Лондон и са на финал (ВИДЕО+СНИМКИ)

За първи път от 2000 година насам ще има испански финал в Шампионската лига

Симеоне и Атлетико (М) разбиха "специалния" Челси насред Лондон и са на финал (ВИДЕО+СНИМКИ)
Атлетико (Мадрид) продъжава със страхотния си сезон. "Дюшекчиите" се класираха за финала на най-престижния европейски клубен турнир за втори път в историята си. След 0:0 в Испания, Диего Симеоне и неговият отбор се разправиха с Челси и след 3:1 насред Лондон ще се борят за златните медали в Шампионската лига с градския си съперник Реал (Мадрид).

Тибо Куртоа се превърна в истински герой за отбора си, след като успя да спаси почти всичко, освен удара на Фернандо Торес в 36-ата минута, който даде аванс на "сините" от Лондон. След това започна обрата на испанците. Минута преди почивката Адриано възстанови равенството, Диего Коща от дузпа в 60-вата даде аванс на "дюшекчиите", а крайното 3:1 оформи Арда Туран в 72-рата минута.



"Дюшекчиите" пропуснаха страхотна възможност да поведат още в петата минута, когато изненадващ удар на Коке прехвърли Шварцър, но срещна напречната греда. Давид Луис пък беше най-близо до това да даде аванс на Челси, но атрактивното му изпълнение над глава мина покрай целта.

В 36-ата минута най-критикуваният играч в състава на Челси Фернандо Торес изведе "сините" от Лондон напред в резултата. Спряганият за завръщане в Атлетико (Мадрид) наказа бившия си тим след подаване на Аспиликуета и уважително към феновете на "дюшекчиите" не се зарадва на гола си, въпреки че това би бил перфектният начин да отпразнува 50-ия си двубой в Шампионската лига.





Минута преди края на полувремето обаче Атлетико се върна в двубоя. След прекрасен пас на Тиаго в наказателното поле, Хуанфран настигна топката и буквално от аутлинията я върна към точката за изпълнение на дузпа, откъдето Адриан я прати в мрежата на Шварцър за 1:1.





В началото на второто полувреме страхотен удар на Тери с глава бе спасен по блестящ начин от Тибо Куртоа, който с намесата си запази равенството. И малко по-късно "дюшекчиите" получиха възможност да изпълняват дузпа, след като Самуел Ето'о фаулира Диего Коща в наказателното поле на Челси.



Самият Коща застана зад топката и почти минута си нагласяше топката, тъй като някаква дупка пречеше на бразилеца с испански паспорт да постави кълбото по желания от него начин. Никола Рицоли дори показа жълт картон на нападателя за бавене на време. Това обаче не попречи на Коща, който запрати топката неспасяемо в горния десен ъгъл на Шварцър.





Четири минути след гола на Коща Давид Луис засече центриране от пряк свободен удар и буквално разтресе лявата греда на Куртоа. След рикошета стражът на Атлетико показа завиден рефлекс и успя да избие топката.

В 72-рата минута отбраната на Челси отново не бе подредена по най-добрия начин и Атлетико поведе с 3:1. Прекрасен пробив на Хуанфран по дясното крило, след което последва центриране в наказателното поле. Арда Туран засече топката с глава, но отново напречната греда спаси Шварцър. При добавката обаче нямаше прошка, като отново Туран засече топката и я прати в мрежата на англичаните за трети път.





След третия гол на "дюшекчиите" Челси нямаше никакви сили да се противопостави на противника си. С оглед на играта от двата мача, Атлетико заслужено стигна до финала, в който на 24 май ще спори за "ушатата" купа с градския съперник Реал. Това ще е първото испанско дерби в надпреварата от 2000 година насам, когато "белия балет" се разправи с Валенсия с 3:0 и вдигна осмия си трофей от Шампионската лига.







 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки