Радостин Кишишев пред Novsport.com: Отивам в Англия

"Явно нямам сили за шампионския отбор, който подготвят в Ловеч", заяви Тинката

Радостин Кишишев пред Novsport.com: Отивам в Англия

Радостин Кишишев, който се раздели с Литекс след края на сезона и остана с неясно бъдеще даде специално интервю за Novsport.com. В него бившият национал обясни каква е ситуацията около него, както и даде яснота около бъдещето си. Тинката заяви, че отива в Англия на проби за един месец, където очаква да играе през следващата година. Той заяви, че му трябва още време, за да стане треньор, а също така, че винаги би помогнал на Литекс, ако се наложи. Кишишев даде своето мнение и за Световното първенство в ЮАР.

-          Сега, след като се раздели с Литекс, какво се случва с теб? Къде си и какво правиш?
-          Ами в момента се подготвям за Англия. Защото ще пътувам към Острова.

-          Каква е причината да отиваш там?
-          Поканен съм от един мой бивш треньор, да започна подготовка с тях*. Ако физическото ми състояние позволява да играя ще подпиша договор с този отбор.

-          За кой отбор става въпрос?
-          Става въпрос за отбор от Лига 1, но в момента нямам намерение да казвам кой е той.

-          Ти изкара треньорски курс. Сега ако не успееш да покриеш физическите изисквания в отбора, има ли вероятност да започнеш да се занимаваш по тази част?
-          Ами в момента още не мога да стана треньор, защото съм изкарал само една част от треньорския курс. Този курс се състой от шест части, които трябва да покрия. След шест месеца ще получа лиценз да бъда помощник треньор в „А” група и старши в „Б”. Ще взема ускорен „А” лиценз.

-          Гледайки към бъдещето, къде мислиш да се развиваш? България или Англия, където имаш много познати?
-          В момента все още нямам никаква идея. В момента се занимавам с това да се подготвя добре, за този един месец, който ще изкара в Англия и там да се представя добре. Ако там не се представя добре и не успея да покрия техните изисквания, тогава ще мисля относно треньорската работа. И тогава ще преценя дали да се връщам в България, защото ситуацията не е много розова, както се вижда. В тази криза е факт, че има недостиг на качествени кадри, а аз все още мисля, че имам какво да дам.

-          В момента би ли помогнал на Литекс, ако се наложи?
-          Винаги бих им помогнал. Винаги бих се отзовал, ако поискат съвет и помощ от мен. Все пак до преди 20 дни бях в този отбор.

-           С какви чувства се разделихте с „оранжевите”?
-          Естествено, че се разделихме с добри чувства. Шампион на България, как да се разделим. Никой не е венчан за клуба си, така че аз имам само добри чувства към Литекс. Това е отборът, който ме трансферира в Англия и ми помогна, когато нещата с мен не вървяха добре. Лично за себе си мисля, че и аз не съм дал малко на този клуб, така че нещата са равни. Клуба ми е дал толкова, колкото и аз на него.

-          Предполагам, че съжаляваш, че няма да можеш да играеш в Шампионската лига с тях?
-          Ами щеше да е хубаво да играем. Явно нямам сили за шампионския отбор, който подготвят. И да атакувам Шампионската лига.



-          Сега целият свят се интересува от Световното първенство в ЮАР. Ти на кой симпатизираш и как ти се струва до този момент?
-          Много малко мачове съм изгледал до този момент, защото съм доста зает. Предполагам, че шампион ще стане някой измежду Аржентина, Бразилия или Испания. Също така Англия и Германия са много опасни и отборът, който излезе от този двубой много трудно ще бъде победен в следващите фази, който и да му се падне. Сега започват интересните мачове, затова пропуснах голяма част от мачовете.

-          Имаше ли възможност да наблюдаваш М’Боли, с който играхте заедно в „А” група до скоро?
-          Никакъв интерес нямам към него. По-голям ми е интереса с тези, които съм играл много пъти, имам в предвид отбора на Англия. Много от играчите на франция са играли с мен също. Тези са ми интересни, все пак с М’Боли се познаваме от 2 месеца.

*Много е вероятно следващият клуб на Кишишев да е Саутхемптън, където мениджър е Алън Пардю, с който Тинката се засече в Чарлтън.

Петричев: Клубове от Висшата лига следят играчи на Лудогорец

„Надявам се, че ШЛ ще стане още по-интересна с новия си формат“

Георги Глушков: Законът за борба със спортното хулиганство е належащ

Изоставането с финансирането на клубовете е огромно, но вече го наваксваме

Емил Спасов отписа Левски за Европа

Вижте какво каза "синята" легенда

Сестри Стоеви обявиха каква е целта им в Париж

Преди дни българките официализираха квотата си за париж

Гимнастичка от ансамбъла: Трябва да сме по-уверени и концентрирани

Вижте какво каза Маргарита Василева след бронза на Световната купа в София

Ники Михайлов: Баща ми покани Бербатов в БФС, но той отказа

Ако не преподпиша с Левски, приключвам с футбола

Васил Панайотов: Трябва да вземем максимума от Левски

Вижте какво каза един от най-важните футболистина Черно море

Мъри: Моят Левски беше готов за шампион

Вижте какво каза Станимир Стоилов

Илиан Илиев: Очаквам Черно море да остане в тройката

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки