Жужо: Черноморец позакъсня с догонването

Локо София няма да изпадне, директният мач на акулите със Славия ще е решаващ

Жужо: Черноморец позакъсня  с догонването

 В последните кръгове Черноморец праВи всичко възможно да скъси изоставането от Славия и Локомотив София и да се спаси. Това обаче ще бъде постигнато много трудно, да не кажем невъзможно. На акулите предстои гостуване на белите, имат и мачове с Берое и железничарите, а на края за капак по програма почиват.


Едва ли другите два тима ще сбъркат точно в последния кръг. Все пакСлавия няма да губи постоянно.


Черноморец малко са позак-ъснели с догонването. Спринтът е добър, но ще им стигнат ли обиколките и силите. Резултатите на тима напоследък са добри, трупат точки и лека-полека поставят столичани в напрежение, но с цел да се повторя, все ми се струва, че са закъснели. От една страна, е хубаво, че първенството бе разделено, защото в челото интригата е голяма, но във втората седмица нещата сякаш прекалено рано станаха ясни. Когато изпаднеш в такава ситуация, нито може да отидеш по-нагоре, нито по-надолу. Да, има някакви теоретични шансове Славия или Локомотив София да изпадне, но аз лично не вярвам, че червено-черните ще придружат Любимец, Пирин ГД и Нефтохимик. Мотивацията на играчите вече е съвсем друга.


Възловият двубой ще е Славия - Черноморец. Това ще е последният шанс за момчетата на Херо. Преди това обаче бургазлии трябва да се справят с Берое, което няма да е никак лека задача, нищо че старозагорци отдавна не играят за нищо.


В Берое работят сериозни хора и там не го раздават на дребно. Много съжалявам, а предполагам и доста любители на футбола също, че тимът на Петър Хубчев не е в първата седмица. Липсата му там се усеща. За мен Берое не е по-слаб от Локо Пловдив и Черно море, но това е друга тема.


Поздравления за старозагорци, че играят феърплей през цялото време. Имайки предвид, че Хубчев е немски възпитаник, в това не бива да се съмняваме. На него полягането и премирането са му чужди. Но колкото и да стимулираш другите отбори да се хвърлят срещу противниците ти, когато вече си загубил доверието на хората, доверието в себе си, трудно може в един мач да надскочиш себе си. Може и да искаш, но дали ще успееш, е съвсем друг въпрос. За българския футбол не е много хубаво, че Бургас е заплашен да остане без отбор в А група, защото „Лазур" е отличен стадион, както и кам-пусът страхотна база.


В последните сезони Черноморец продаваше добре своите футболисти, закърпваше положението, но само това не стига.

 

Андрей Желязков-Жужо, "Тема спорт"

Славия с Тони Тасев на Коматево

Ивайло Марков извън групата заради вирус

Славия с рутинна победа над Хебър на стадиона в Овча купел (ВИДЕО)

"Белите" постигнаха успех с 3:1

Арда засили кризата в Славия след 2:1 в Кърджали (ВИДЕО)

Два бързи удара на домакините решиха изхода на срещата

С КЪСМЕТ: Левски пребори храбра Славия (ВИДЕО)

Рикардиньо и Марин Петков носят "син" триумф

Карабельов: За Славия само хубаво или нищо

Халфът на Ботев (Пловдив) показа голямо уважение към своя роден клуб

Венци Стефанов: Как да съм доволен? Изравниха ни в самия край!

Президентът на Славия не бе никак доволен

Загорчич: Доволен съм от играта и момчетата, макар че не победихме

Треньорът на Славия изрази задоволството си от представянето срещу Ботев (Пловдив)

Славия без Томбак и Добрев за мача с ЦСКА 1948

И двамата имат проблеми

Официално: Славия обяви привличането одобрения след проби Николай Христов

Българинът си спечели трансфер при "белите"

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки