Сензациите в пресата днес: ЦСКА прибира 300 бона

Заради празната клубна каса Стойчо Младенов остава без пари за лятна селекция, От Литекс ще опитат да се преборят с ЦСКА за Мартин Камбуров, Полски мениджъри изгледаха двубоя между Черно море и Левски, Любослав Пенев вика осем играчи на Лудогорец в националния отбор и още...

Сензациите в пресата днес: ЦСКА прибира 300 бона
Сензациите в пресата на осми май 2014г.:

"Меридиан мач": ЦСКА прибира 300 бона

Представители на ЦСКА са се договорили с Лех (Познан) за останалата част от парите по трансфера на Александър Тонев в Астън Вила. Приблизително 150 000 евро до края на лятото трябва да влязат в касата на "червените", пише "Меридиан Мач". Както е известно, първите 40 000 евро бяха прибрани от основана специално за това фирма на предишните собственици от "Титан".

Юристи, наети от Александър Томов, на среща организирана от ФИФА в Лондон, са постигнали споразумение с колегите си от Лех 20% от последната вноска за Тонев да бъдат преведени на ЦСКА на три вноски. Първата от които има падеж до края на тази седмица. Тя ще бъде най-малката и е приблизително 20 000 евро.

Европейската клубна асоциация е била сезирана по случая от представители на ЦСКА. В ролята на арбитър е бил Бернхард Хуслер. Освен, че е президент на Базел, той е и доктор по право от 1994 година. От Лех са получили настоящите банкови сметки на ЦСКА, където ще пристигат дивидентите от продажбата на Александър Тонев.

"7 дни спорт": Заради празната клубна каса Стойчо Младенов остава без пари за лятна селекция

Треньорският щаб на ЦСКА вече започна да работи по лятната селекция, съобщава „7 дни спорт“. В края на миналата седмица Стойчо Младенов се срещна с главния акционер на клуба Александър Томов. „7 дни спорт" научи, че на нея двамата се обсъдили на кои постове трябва да се търси засилване на конкуренцията и с договорите на кои играчи да бъдат продължени. Томов обаче е отсякъл, че треньорът няма да разполага с пари за селекция. Основната причина за това е празната клубна каса. Ръководителите на отбора дължат по две заплати на футболистите, както и четирите премии за победите над вечния съперник Левски. Александър Томов и Александър Тодоров разчитаха много на продажбата на акции, но поне до момента ЦСКА е много далеч от минималния праг от 1,4 млн. лева, който е необходим, за да може емисията да се счита за успешна. Двамата са подчертали, че дори да продадат някой от сегашните футболисти, парите ще бъдат използвани за покриването на най-необходимите нужди.

Заради липсата на финансови средства Стойчо Младенов ще трябва отново да търси свободни агенти. По време на срещата той е предоставил списък с исканите от него играчи, като в него фигурирали имената на няколко играчи гръцкия шампионат, които могат да акостират на „Българска армия“. Те обаче имат договори и за привличането им трябва да бъде платена трансферна сума.

"7 дни спорт": Ръководството на ЦСКА привика Омар Косоко

Бъдещето на Омар Косоко в ЦСКА продължава да е неясно, съобщава “7 дни спорт“. Както е известно, договорът на бенинеца изтича след края на сезона, а към него сериозен интерес проявяват два български и няколко чуждестранни клуба. Ръководителите на „армейците“  вече са започнали преговори с Косоко за продължаването на контракта му, но поне до момента двете страни не могат да стигнат до консенсус за месечната заплата на футболиста. „7 дни спорт" научи, че крилото иска да получава тавана на заплати в ЦСКА, който е 15 хиляди лева на месец. Затова до края на седмицата Александър Томов и Александър Тодоров  ще се срещнат с Косоко, за да изчистят всички детайли по новия му договор. През пролетта бенинецът се утвърди като несменяем титуляр и дори отбеляза няколко важни гола. Треньорът Стойчо Младенов  иска на всяка цена да задържи крилото в състава и за следващия сезон, тъй като е много доволен от промяната в поведението му. Мениджърът на футболиста също наскоро сподели, че клиентът му е щастлив в ЦСКА и не вижда причини той да не остане в клуба и за следващия сезон.

"7 дни спорт": Райс М'Боли пропуска мача на ЦСКА с Локомотив (Пд)

Вратарят на ЦСКА Райс М'Боли няма да играе в последния кръг срещу Локомотив (Пд), съобщава„7 дни спорт“. Алжирецът ще бъде освободен по-рано, за да се присъедини към националния отбор на своята родина. Както е известно, МБоли ще е единственият футболист от „А" група, който ще играе на световното първенство в Бразилия. Медиите в Алжир постоянно правят съпоставка между вратаря на ЦСКА и Мохамед Ламине Земамуче, с когото ще спорят за титулярно място.

„Тема спорт“: Полски мениджъри изгледаха двубоя между Черно море и Левски

Двубоят между Черно море и Левски бе наблюдаван от полски мениджъри. Те следиха изявите на играчи и от двата състава. Както е известно - в състава на „сините“ има много футболисти, чиито договори изтичат. Сред тях са започналите като титуляри на "Тича" Станислав Ангелов, Орлин Старокин, Владимир Гаджев, Валери Божинов и Цветан Генков. Това не е първият случай, в който мач на Черно море е наблюдаван от скаути на чужди клубове. Срещата на варненци с Литекс бе гледана от представители на Генк.

"7 дни спорт": Любослав Пенев вика осем играчи на Лудогорец в националния отбор

Националният селекционер Любослав Пенев най-вероятно ще повика цели осем футболисти от шампиона Лудогорец. Наставникът на България следи изкъсо изявите на Светослав Дяков, Христо Златински, Владо Стоянов и Йордан Минев, които са национални титуляри в последните световни квалификации. Освен това в плановете на треньора наскоро попаднаха Михаил Александров и Иван Чворович, а се очаква за контролния мач с Канада в края на месеца да бъдат повикани още двама от Лудогорец. Това са централните защитници Александър Александров и Георги Терзиев.

„7 дни спорт“: Турци пак гледат Кайсара

Два елитни клуба от Турция за пореден път гледаха десния бек на Лудогорец Жуниор Кайсара. В снощното домакинство на Локомотив (Пловдив) представители на Самсунспор бяха на стадиона в Разград, за да наблюдават бразилеца, който прави блестящ сезон. По непотвърдена информация вторият отбор, който гледа десния защитник, е грандът Бешикташ. Тимът от Истанбул стяга сериозна селекция за лятото, тъй като изостава от другите два тима от града - Галатасарай и Фенербахче.

"Тема спорт": От Литекс ще опитат да се преборят с ЦСКА за Мартин Камбуров

Подобно на ЦСКА и Литекс е изявил амбиции да има в състава си Мартин Камбуров от новия сезон, съобщава „Тема спорт“. Това обаче може да стане само ако той не си намери клуб в чужбина, което е приоритет за него. Нападателят почти сигурно ще напусне Локомотив (Пловдив) през лятото. „Червените“ са сериозен кандидат за привличането му, като Стойчо Младенов лично настоява голмайсторът да се завърне на "Българска армия". От Литекс обаче ще направят опит да изпреварят 31-кратните шампиони.

Миодраг Йешич също много харесва Камбуров и е заявил амбиции да го вземе в Ловеч. При еднаква заплата Камбуров със сигурност ще избере ЦСКА, но Литекс могат да вземат надмощие със сума на ръка. "Очаквам 10-15 дни след края на сезона да имам яснота къде ще продължа кариерата си. Има интерес и от чужбина, и от България. Не е невъзможно да остана на "Лаута", но този вариант е много труден за осъществяване. Не искам да назовавам имената на отбори с конкретен интерес", заяви Камбуров пред "Тема Спорт". Китайски отбори също са заинтересовани от привличането му. Той игра силно в продължение на две години в местния Далиен, като в началото на 2013 г. облече фланелката на ЦСКА.

"Меридиан мач": Бавят новите договори на петима играчи от Ботев (Пловдив)

Ръководството на Ботев (Пд) блокира преговорите за нови договори на петима футболисти, съобщава „Меридиан мач“. Разговорите ще са след финала за Купата на България срещу Лудогорец на 15 май.

Контрактите на Йордан Христов, Иван Цветков, Веселин Минев, Сивард Спрокел и Артур изтичат на 1 юни, но битката срещу шампиона във въпросния турнир ще реши бъдещето на футболистите. Ясно е, че всеки друг клуб може да преговаря предварително с играчите, но ръководителите на „жълто-черните" изчакват развръзката около евентуален нов спортно-технически щаб. Бъдещата селекция също ще се решава след финала за купата на България. Ботев има шанс да зарадва многобройните си привърженици след дълги години чакане. Амбициите за следващия сезон са свързани с ново добро представяне в турнира за Лига Европа. Вариантите за нови играчи вече са подготвени от Станимир Стоилов. И този път „Ботев ще заложат предимно на чуждестранни попълнения. Набелязани са играчи и от родното първенство, но все още имената им се пазят в дълбока тайна.

"Меридиан мач": От Монпелие идват за двама играчи на Литекс

Представители на френския Монпелие ще наблюдават за втори път в рамките на няколко дни изявите на Симеон Славчев и Джордан, съобщава „Меридиан мач“. Към звездите на Литекс има сериозен интерес от шампиона за 2012 година. Скаутите на Монпелие бяха на стадион „Българска армия" в неделя и изявите на двамата набелязани от Литекс ги е накарало да удължат престоя си в България, французите са искали да видят на живо качествата и на Ивайло Чочев от ЦСКА, но са останали разочаровани. Младата надежда на родния футбол пропусна мача заради натрупани жълти картони. От Литекс се надяват да получат минимум 2 млн. евро за правата на Славчев и Джордан. Монпелие не е от отборите, които хвърлят луди пари за нови попълнения. Ръководителите на френския клуб прибраха сериозни трансферни суми от продажбата на Оливие Жиру в Арсенал и Юнес Белханда в Динамо (Киев). Това може да накара ексцентричния собственик на клуба Луи Никулен да отпусне известна сума за играчите на „оранжевите". Цената на Симеон Славчев може да бъде свалена до 1,5 млн. евро, но благодетелят на Литекс Гриша Ганчев не е склонен да отстъпи от тази сума. Колумбиецът Джордан е оценяван на три пъти по-малко. Нападателят не е постоянен в изявите си, което е главната причина да бъде поставена по-ниска цена за правата му.

"7 дни спорт": Представители на няколко чуждестранни клуба идват за Симеон Славчев

Симеон Славчев от Литекс продължава да е зорко следен от големи западни отбори. По информация на „7 дни спорт" днес на градския стадион в Ловеч ще има емисари на различни отбори от големите първенства. В ложата ще седнат мениджъри от Италия, Франция, Англия и Белгия. В момента Славчев е най-актуалното име в Ловеч и често чуждестранните медии го слагат в трансферните списъци на топотборите им. В Италия продължава да се говори, че Рома и Лацио следят отблизо как се развива младият халф. Не е изключено именно представител на един от двата тима днес да гледа Славчев на живо. Английските Фулъм и Астън Вила също са на опашката за подписа на младия национал. Все повече пък се говори, че френският Монако, където играе Димитър Бербатов, иска Славчев в редиците си. След като през лятото руския колос ЦСКА (Москва) купи от Литекс Георги Миланов, сега иска да стори същото и с правата на Симеон Славчев.
В коя посока ще потегли полузащитникът ще стане ясно през лятото. Все пак не е изключено емисар на бъдещия му клуб да е днес в Ловеч, за да проследи изявите му отблизо срещу Ботев.

"24 часа": Кокала се връща в „Локо" (Пд)

Емил Велев-Кокала ще стане старши треньор на „Локо" (Пд), ако сегаш­ният наставник Алексан­дър Станков
си уреди от­бор в чужбина след края на сезона. Велев води пловдивча­ни през сезон 2011-2012 и успя да класира отбора на финал за Купата на Бъл­гария, който загуби с 1:2 от „Лудогорец". За по­следно Кокала води сто­личните „железничари". 52-годишният Велев е бил начело на родния „Левски" и „Славия".

„Меридиан мач“: Поляци искат над милион за талант

700 000 евро. Това е сумата, която искат от Лех (Познан) за таланта Давид Ковнацки, който е следен от Лудогорец. Както е известно, местните медии вече написаха, че родният шампион следи изкъсо младока и през лятото ще излезе с официална оферта. 17-годишният футболист, който играе еднакво добре като атакуващ халф и централен нападател, дебютира за Лех през този сезон и към момента има 2 гола в 9 срещи. Според сайта transfer-markt.de неговата цена е 300 000 евро. Не така обаче мислят в Познан. Това означава, че сумата, която Кирил Домусчиев трябва да извади, за да си осигури услугите на младока, е над милион лева. Високата цена, която от Полша са сложили на Ковнацки, е много възможно да откаже Лудогорец от трансфера и да насочи разградчани към други футболисти.

„Тема Спорт": Славия се подсилва с четирима чужденци

Отборът на Славия все още не си е осигурил оставането в „А“ група, но спортно-техническият щаб на тима вече е започнал работа по селекцията. Както „Тема Спорт" информира, „белите“ вече договориха крилото на Любимец Иван Вълчанов. В плановете на старши треньора Милен Радуканов са още Румен Трифонов от Локомотив (София) и други двама играчи от „А“ група. Столичани ще се подсилят и с четирима чужденци. Двама от тях са бразилци. Те вече са били гледани от Радуканов, който ги е харесал. Очаква се след края на сезона Славия да се раздели с 4-5 играчи.
Капитанът на Лудогорец Антон Недялков поднови тренировки

Той се възстанови след поредната си контузия

Пьотровски: На загрявката разбрахме за загубата на ЦСКА

Халфът призна и за късмет срещу Левски

Вижте кой ще свири Лудогорец - Левски

Ето всички назначения

СЕРИЯТА ПРОДЪЛЖАВА! Лудогорец ликува на "Лаута"(ВИДЕО)

Късна драма и болезнен за Локо (Пд) герой

Лудогорец обяви кога пуска билетите за Левски

Деца и пенсионери ползват 50% намаление

Лудогорец падна от Стяуа след скандална дузпа (ВИДЕО)

"Орлите" загубиха с 2:3 в контролна среща

Дерменджиев: Има умора в нашия отбор, паузата идва навреме

"Изиграхме добър мач", каза треньорът на Лудогорец след разгрома над Локо (София)

Пьотровски хвали Неделев след успеха

Капитанът на Лудогорец вкара на ЦСКА 1948

Дерменджиев: Това е пореден ценен трофей за Лудогорец

Треньорът на "орлите" не скри радостта си след спечелената Суперкупа на България

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки