Силвано Пранди: Най-хубавото за нас предстои

"Това наистина е една решаваща седмица за нас в Световната волейболна лига", смята треньорът на мъжкия национален отбор по волейбол

Силвано Пранди: Най-хубавото за нас предстои

С "Добър ден" на чист български език италианският селекционер на националния отбор по волейбол започна пресконференцията по повод мачовете с Холандия този уикенд. Българите ще се изправят срещу Лалетата в най-важните си срещи от Световната волейболна лига, от които до голяма степен зависи дали нашите ще продължат към финалите в Аржентина. Силвано Пранди, капитанът Владо Николов и либерото Теди Салпаров говориха открито с медиите.

- Има ли напрежение в отбора?
С.П."Това наистина е една решаваща седмица за нас в Световната волейболна лига. Настроението в отбора преди тези важни сблъсъци е добро. Все пак се усеща и напрежение сред играчите, тъй като знаят, че трябва да спечелим задължително тези мачове с 3:0 или 3:1, за да запазим шансовете си за финалите. Всички волейболисти са заредени с много енергия и са готови да изиграят мачовете този уикенд по най-добрия начин.

В.Н.: Безкрайно мотивирани сме за предстоящите мачове, тъй като от тях зависи дали ще направим крачка към финалите в Аржентина.

Т.С.: Подготвени сме много добре и осъзнаваме важността на срещите с Холандия. Ако не спечелим тези два мача, всичко, което постигнаме дотук, се обезсмисля. По мои наблюдения холандците играят по-силно като гости и никак няма да ни е лесно да измъкнем победата и в двете срещи.

- В добра форма ли са играчите?
С.П.: Всички тренират нормално, остават само два дни до мачовете и ще се постараем да постигнем максимална форма, за да победим.

В.Н.: Миналата седмица имахме доста здравословни проблеми, но успяхме да ги овладеем. Аз имах проблеми в рамото, Цецо Соколов игра с контузия в глезена в последните мачове. Видяхте в последната среща с Корея, че Тошко Алексиев игра с проблеми в ръката, имаше лека контузия в лакътя. Но в момента всички са в стабилно физическо състояние.

- Разчитате ли на помощ от публиката?
С.П.: Волейболните фенове очакват с голям интерес тези мачове. Надявам се да ни подкрепят, както са го правили винаги тук, във Варна, и да успеем да ги зарадваме с две победи. Вярвам, че предстои един от най-хубавите моменти за българския волейбол тази година.

В.Н.: Публиката винаги е била нашият осми играч, който играе важна роля в решаващите моменти на мачовете. Надявам се и този път да успеем да спечелим мачовете с Холандия с помощта на феновете на волейбола.

"7 дни спорт"

Владо Николов с призив към феновете на Левски

Вижте какво каза президентът на "сините"

Бленджини обяви състава на България за Лигата на нациите

Вижте 30-те избраници на новия селекционер

Левски удари ЦСКА и е на победа от титлата (ВИДЕО)

„Сините“ биха с 3:1 и са пред първи волейболен триумф от 15 години насам

Контузия приключи сезона на Алекс Николов

Вижте подробности

Марица (Пловдив) е шампион на България за десети пореден път

След успех над ЦСКА

Левски с обрат срещу ЦСКА в първия мач от финалната серия (ВИДЕО)

"Сините" изоставаха с 0:2 гейма, но се окопитиха и победиха

Жените на България до 18 г. поемат към Гърция

Тимът на Антонина Зетова във Втора група

Волейболистките на Левски взеха бронзовите медали

„Сините“ спечелиха малкия финал със Славия

Марица е на победа от 10-а поредна титла

„Жълто-сините“ с втори пореден успех срещу ЦСКА

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки