Петър Стойчев: Трябваше да заложа на Олимпиадата, не на Световната купа

Плувецът Петър Стойчев събра 960 точки в анкетата за спортист на годината и това му отреди шесто място в класацията. Той бе награден от олимпийската шампионка и президент на федерацията ни по плувни спортове Таня Богомилова. "Надявам се отново да имаме успехите на Таня Богомилова в плуването. Дано има приемственост в нашия спорт. Искам да благодаря на всички, които помогнаха на моето развитие. Благодаря и на треньора ми Краси Туманов. Искам да поздравя и останалите български спортисти, които не намериха място в класацията, въпреки това те също заслужават място сред призьорите. Дано 2009 година ни донесе много нови успехи", заяви Стойчев при награждаването.

Петър Стойчев: Трябваше да заложа на Олимпиадата, не на Световната купа
Плувецът Петър Стойчев събра 960 точки в анкетата за спортист на годината и това му отреди шесто място в класацията. Той бе награден от олимпийската шампионка и президент на федерацията ни по плувни спортове Таня Богомилова.

"Надявам се отново да имаме успехите на Таня Богомилова в плуването. Дано има приемственост в нашия спорт. Искам да благодаря на всички, които помогнаха на моето развитие. Благодаря и на треньора ми Краси Туманов. Искам да поздравя и останалите български спортисти, които не намериха място в класацията, въпреки това те също заслужават място сред призьорите. Дано 2009 година ни донесе много нови успехи", заяви Стойчев при награждаването.

По-късно Пепи призна, че е било грешка да гони добри класирания в състезанията от Световната купа по плувен маратон, наместо да се концентрира върху Олимпийските игри, както е направил основният му конкурент Мартинс. „Побеждавал съм го многократно, но на най-важното състезание победителят бе той”, коментира топ плувецът на България.



3 наши лодки се класираха за полуфиналите в Брест

Три български лодки преодоляха репешажите на световното първенство по гребане за младежи и девойки в Брест, Беларус и се класираха за полуфиналите

Двойките ни лека и без рулеви ще гребат на репешажи на СП в Брест

Двойката ни скул лека категория Любомир Господинов и Васил Витанов ще участват на репешажите на световното първенство за младежи и девойки до 23 г. в Брест, Беларус.

Бончева и Русинова ще гребат на финала в Брест

Силно представяне в първия ден на световното първенство по гребане за младежи и девойки до 23 г. в Брест, Беларус направиха Кристина Бончева и Луиза-Мария Русинова

Томас Лурц взе шеста поредна световна титла

Томас Лурц стана за шести пореден път световен шампион по плуване в открити води в дисциплината на 5 километра.

251 плувци от 28 клуба ще стартират в шампионата при мъжете и жените

Надпреварата е на комплекс "Приморски" във Варна

Българка е първа в преплуването на Босфора

Мария Златкова преодоля дистанцията от 6,5 км за 44,52 минути

Сърбия спечели Световната лига по водна топка

Пред родна публика сръбските ватерболисти се наложиха с 14:12 над Черна гора

Петър Стойчев 9-и в Канада

Деветкратният носител на Световната купа по плувен маратон Петър Стойчев завърши 9-ти в олимпийската дисциплина на 10 километра

Мартина Грималди спечели световното злато на 10 км в открити води

Тази вечер е стартът на 10 км при мъжете с участието на най-добрия ни плувец Петър Стойчев.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки