Маркиньос: Този сезон Левски ще бъде сила

Преподписах с ЦСКА заради Емил Костадинов, разкрива бразилецът

Маркиньос: Този сезон Левски ще бъде сила

Бразилският халф на ЦСКА Маркиньос се съгласи да даде вчера интервю за "Тема Спорт" от базата на тима в немското градче Бад Липшпринге. С кариоката разговаряме за новия договор, който подписа с армейците, за новия наставник и целите пред тима през новия сезон.



Маркиньос, как видя играта на ЦСКА в първата контрола с Интер Баку?
- Мисля, че новите момчета показаха, че имат потенциал но на тях ще им трябва време, за да се сработят с нас. На мен лично обаче не ми хареса как игра ЦСКА в този мач. Не се представихме добре. Не зная коя е причината, но не играхме добре. Смятам, че разочаровахме феновете, а може би и нашия треньор г-н Павел Дочев. Надявам се до началото на сезона да влезем в час. Имаме време, нищо не ни липсва. Условията тук, на лагера в Германия, са страхотии. Остава само да мислим за футбол и нищо друго.
 
Какво можеш да кажеш за Павел Дочев?
- Той е много добър треньор, който разбира тънкостите на футбола. Тренировките при него и съответните упражнения - физически и тактически, са много различни от всички досега - Стойчо Младенов, Димитър Пенев, Любо Пенев, Йон Андоне. Някак си по по-друг начин води заниманията. Той е петият или дори шестият ми треньор в ЦСКА, ако броим и Адалберт Зафиров и виждам, че прави нещата по различен начин. Оптимист съм, мисля, че отборът ни през новия сезон ще бъде много стабилен.
 
Кое те накара да преосмислиш решението си и да преподпишеш с ЦСКА?
- Много неща, но преди всичко Емил Костадинов. Заради него поднових договора си. Все пак той и Стойчо Младенов ме взеха от Беласица и ми дадоха шанс за изява в ЦСКА. На Костадинов дължа много, но пак ще кажа, не само заради него преподписах. Иска ми се пак да стана шампион и да играя успешно в евротурнирите. Миналия сезон бе разочароващ за мен и за отбора, затова сега съм много no-амбициран. Очаквам това да е най-силната ми година в ЦСКА.
 
Имаше ли други оферти за теб, преди да подновиш договора си с ЦСКА?
- Да, но сега мисля само и единствено за представянето си в ЦСКА. Бях разколебан какво да правя и той ми повлия много. Но сега най-важното е, че продължавам да съм футболист на ЦСКА. Не съжалявам, че останах в тима.
 
ЦСКА привлече нов вътрешен халф - Тиеро, каква ще бъде позицията ти на терена през новия сезон?
- Още не знам, не съм говорил за това с треньора. Знаете, че предпочитам да играя изтеглен в по-предни позиции. При новия треньор обаче ще имаме друга постройка на игра. Много вероятно е вече да играем само с един типичен опорен халф. Тази позиция е запазена за капитана Тодор Янчев.
 
Как ще коментираш жребия за новия сезон в А група, стартирате с дерби срещу Левски?
- За мен така е по-добре, а именно да започнем срещу по-силните и да завършим срещу по-слабите отбори, но сините ще има предимство, тъй като вече ще са играли 3 мача в Европа, а и по-рано започнаха подготовка от вас?
 
Какво е мнението ти за Елиот Гронден, изглежда той е сред най-близките ти в отбора?
- Той има страхотни качества. Гронден безспорно е един от най-силните футболисти в България. Радвам се, че пак се върна при нас. ЦСКА може само да спечели от такъв класен играч.
 
Ще успеете ли през новия сезон да свалите Литекс от шампионския трон?
- Мисля, че след две поредни втори места е ред пак да станем първи. Този път се надявам, че няма да допускаме старите грешки и че ще бъдем постоянни в изявите си от първия до последния кръг. Мечтата ми е да играя в Шампионската лига. Още ме е яд за лятото на 2008 г. Тогава имахме страхотен отбор и колектив, но за съжаление сега повечето момчета не са в ЦСКА. Да станеш шампион с 16 точки пред Левски не е малко. Между другото през това първенство очаквам много повече от Левски Те ще са много по-силни, отколкото през последното първенство, така че битката ще е между нас, тях и Литекс. Те също ще търсят реванш за миналия сезон.
Петричев: Клубове от Висшата лига следят играчи на Лудогорец

„Надявам се, че ШЛ ще стане още по-интересна с новия си формат“

Георги Глушков: Законът за борба със спортното хулиганство е належащ

Изоставането с финансирането на клубовете е огромно, но вече го наваксваме

Емил Спасов отписа Левски за Европа

Вижте какво каза "синята" легенда

Сестри Стоеви обявиха каква е целта им в Париж

Преди дни българките официализираха квотата си за париж

Гимнастичка от ансамбъла: Трябва да сме по-уверени и концентрирани

Вижте какво каза Маргарита Василева след бронза на Световната купа в София

Ники Михайлов: Баща ми покани Бербатов в БФС, но той отказа

Ако не преподпиша с Левски, приключвам с футбола

Васил Панайотов: Трябва да вземем максимума от Левски

Вижте какво каза един от най-важните футболистина Черно море

Мъри: Моят Левски беше готов за шампион

Вижте какво каза Станимир Стоилов

Илиан Илиев: Очаквам Черно море да остане в тройката

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки