Батков: Нито имаме заслугата, нито желанието да играем в Европа

„ЦСКА са създадени по съветски образец, а Мъри е хубаво малко да помълчи и да поработи”

Батков: Нито имаме заслугата, нито желанието да играем в Европа

Хубаво е малко да помълчи и да поработи.

Така Тодор Батков коментира думите на Станимир Стоилов, който в четвъртък вече заяви, че няма дори да мисли за Левски, докато адвокатът е собственик на „сините”.

„Първата ми реакция, след като прочетох думите на Станимир Стоилов от снощи, бе много остра”, заяви Батков пред „Дарик”.

„Откога треньорите, тоест хранениците започнаха да определят, кой да е благодетелят? Казвам го много ясно, за да се знае и да се чуе. Не съм очаквал това от Станимир Стоилов, имайки предвид какво съм направил за него, след като приключи с футбола. Тогава той едва ли не на сила взе набързо лиценз и пое национална юношеска гарнитура, а след това без един ден стаж стана старши треньор на Левски."

"Истината е, че това беше третата ни офанзива да привлечем Станимир Стоилов след като прекратихме отношенията ни през 2008 година. Неговото връщане беше и желание на привържениците. Те настояваха конфигурацията да бъде Георги Иванов – спортен директор и Станимир Стоилов – старши треньор. Това беше публично известно преди два месеца."

"Разговорите ги води Георги Иванов, но бях в течение. Аз също водих два пъти разговори с моя приятел Лъчо Танев, който е мениджър на Стоилов. Тези разговори бяха по негова инициатива. Първият беше на 2-ри април, а вторият на 23-ти април. Какъв би бил смисълът да говоря с него два пъти, ако не съм искал Станимир Стоилов за треньор? Или пък, ако той нямаше желание да дойде в Левски, докато Батков е там?"

"Аз през цялото време съм подчертавал, че той има действащ договор и е негов проблем да го прекрати. Аз не мога да влизам в конфликт с неговия сегашен отбор. За да завършим темата „Мъри Стоилов“ ще кажа, че след вчерашната среща мога да му дам приятелски съвет, защото съм доста по-стар от него, въпреки че нямам неговите успехи и слава. Хубаво е малко да помълчи и да поработи“, допълни Батков, визирайки загубата с 0:1 на водения от Мъри тим на Ботев (Пловдив) във финала за купата на България срещу Лудогорец.

Собственикът на „сините” приветства предстоящото в понеделник завръщане на Георги Иванов-Гонзо на „Герена”:

„След нещата, които се случиха през последната година, в която сменихме четирима треньори и поредица катаклизми, Георги Иванов се завръща в клуба. Заедно с привържениците определихме линията, че е време за мъжкарство и левскарство. Искаме всички левскари да са под знамената, а единственият, който откликна, е Гонзо. Единственото, което е ясно е, че той прояви мъжкарство и доблест и след като си изпълни договора, се връща в Левски. Единственото сигурно е, че той се връща и от понеделник започва работа.”

Относно думите на Александър Тодоров, с които изпълнителният директор на ЦСКА прикани Левски да си смени името, защото „има достатъчно предадели в историята”, Тодор Батков заяви:

„Това вече минава всякакви граници. Остана пак да ни сменят името. Техните благодетели вече няколко пъти са ни сменявали името. Първия път ни ликвидираха с решение на Секретариата. След това пък ни прекръстиха на Динамо по един хубав съветски образец, а те са създадени точно по такъв образец. След това отново те ни прекръстиха на Витоша. Истината е следната - ние нито имаме заслугата да играем в Европа, защото се издънихме, нито имаме желанието, защото нямаме възможност, ако питате мен… и от чисто спортно-техническа гледна точка. Нямаме никакво отношение към тези процедури. Просто правилата на УЕФА са такива, че в края на сезона се разглеждат първите пет или седем отбора, които имат шанс да играят в турнирите. Те се подлагат на проверки. Вече са в сила правилата за финансов феърплей, нещата са жестоки, но ние нямаме проблеми. Нямаме отникъде и никаква информация, че евентуално ще играем в Европа. Ако питате мен, не ми се ще да участваме. Една от препоръките, които УЕФА ни даде е да замразим и намалим заплатите, това е по повод финансовия феърплей. Втората е аз и моите фирми да капитализираме вземанията, които аз и мои фирми имаме към Левски, за да отпаднат като задължения. Има и една цяла друга група от препоръки. Доколко ще има финансова стабилност, това вече зависи от много неща. Нещата са много напрегнати и го казвам откровено“, каза той и допълни:

„Ако отборът ни бе воден от Ивайло Петев, нямаше да завърши на това място. Случилото се с него бе нелепо и той правилно отказа да остане, въпреки нашите намерения. Ако той се съгласи да дойде, ще бъде добре за Левски.”

За предстоящата лятна селекция:

„Предстои да освободим голям брой състезатели, а нямаме и яснота с това кой ще бъде старши треньор на отбора. Георги Иванов води разговорите за привличането на няколко, подчертавам само няколко добри футболисти. Аз не искам да се разпростирам, но моите убеждения са, че трябва да залагаме на повече българи, още по-добре, ако са се докоснали до школата на Левски и донашия дух. Със селекцията на полусезона вече бихме всички рекорди. Почти 190 000 евро е фондът работна заплата, а това е без данъците. Това нещо го няма нито в Ботев, нито в Лудогорец, които са богатите клубове. Представете си за какво става дума още повече, ако го сравним с продукцията, която даваме. Ще освобождаваме още двама футболисти, но те вече са ясни - Рамос и Туре.”

Батков допълни още, че ще дари 10 000 лева за предстоящия празник на "сините".

"Стана ясно, че Левски е дълбоко в сърцето на хората и това е кажи-речи единствената добра новина в момента. Нашите привърженици трудно загърбват любовта си. Щастлив съм и съм доволен. Надявам се да стане хубав празник. Клубът работи изцяло за юбилея. Администрацията помага, оформят се документи, логистична подкрепа и т.н. Освен, че съм учредител на Фондацията за юбилея, ще се включа в начинанието. Възнамерявам и аз да закупя пакет от този тип "Време за мъже". Ще дам 10 000 лева, ще го направя във вторник, защото в понеделник няма да бъда в България. Надявам се да стане хубав празник. Нека се опитаме да погледнем по назад във времето, а не само в тези 12 месеца, които не бяха добри. Както и въобще последните 36 месеца. Това е нашият 100-годишен юбилей, а ние имаме много неща, с които да се похвалим.”
 

Етър е вековен!

Легендарния клуб на Велико Търново днес празнува 100 години

Лудогорец е на 90 минути от нов финал за Купата на България

Разградчани изковаха солиден аванс от 3:0 срещу Хебър в първия мач и реваншът изглежда протоколен

Емил Велев: Левски трябва да иска много повече победата

Бившият наставник на "сините" коментира предстоящото последно Вечно Дерби за сезона

Етър съобщи имената на още звезди за юбилея

Вижте кои ще участват в празника по случай 100 години футбол във Велико Търново

България U15 с реми срещу Косово (ВИДЕО)

Две дузпи и 1:1 в контрола, играна в Прищина

Разкритие: БФС помага на Етър

Централата ще финансира поставянето на осветление на новия тренировъчен

Козирката на „Армията“ вече е в историята (ВИДЕО)

Вижте подробности

Левски обяви програмата си до дербито

Вижте какво съобщиха „сините“

Двама основни футболисти се връщат в строя на Локо (Сф)

Валентин Николов и Мики Орачев подновиха тренировки

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки