„Белия балет” спечели последния си мач в „Ла Лига” (ВИДЕО+СНИМКИ)

Кристиано Роналдо се контузи при загрявката, резервата Мората с два гола за 3:1 над Еспаньол

„Белия балет” спечели последния си мач в „Ла Лига” (ВИДЕО+СНИМКИ)

Реал Мадрид завърши с победа сезона в испанската „Ла Лига”, след като спечели с 3:1 домакинството си срещу Еспаньол от последния XXXVIII кръг на първенството.

Мачът не бе от особено значение за „Белия балет”, защото тимът нямаше шансове за титлата още преди неговото начало. Далеч по-важен за столичани е финалът в Шампионска лига срещу градския съперник Атлетико Мадрид на 24 май. Точно затова всички в лагера на „Кралския клуб” изтръпнаха, когато голямата звезда Кристиано Роналдо почувства болки в глезена по време на загрявката и в крайна сметка отпадна от групата заради получената травма.

Неговите съотборници обаче наложиха своя стил на игра още преди почивката и не можаха да поведат в резултата единствено заради многото пропуски на Гарет Бейл, Иско, Анхел ди Мария и Карим Бензема. След паузата обаче логичното се случи и Бейл даде аванс на домакините, след като в 64-ата минута се възползва от хубав пас на Бензема и с точен шут откри резултата.

Малко по-късно на терена се появи Алваро Мората, който се превърна в герой за своите, защото наниза две попадения.



В 86-ата той бе изведен от Ди Мария и направи 2:0, ала в 90-ата резервата на каталунците Пици намали преднината на Реал. Отново комбинация между Ди Мария и Мората в добавеното време на срещата обаче сложи точка на спора и оформи крайното 3:1.



Така Реал събра 87 точки и зае втората позиция в класирането, но може да бъде изместен от нея, ако Барселона не загуби у дома от лидера Атлетико Мадрид.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки