Ще има сериозни промени в отбора, заявиха от Барса

„Някои от футболистите ще напуснат отбора, но ние няма да сменим философията си”

Ще има сериозни промени в отбора, заявиха от Барса

След като Барселона завърши сезона без трофей, ръководството на каталунския клуб се е насочило към някои промени, които трябва да имат положителен ефект.

За първи път от шест години Барса остава без каквато и да е купа, а треньорът Херардо Мартино, сочен като протеже на бащата на Лео Меси, е първият, който напуска.

Снощи Барселона се нуждаеше от победа, за да спечели Примера дивисион, но директният опонент и лидер Атлетико (Мадрид) измъкна необходимото 1:1.

Сега момчетата на треньора Диего Симеоне чакат другия голям финал - в Шампионската лига срещу Реал (Мадрид).

"Ние не постигнахме целите си, така че няма как да сме доволни. Сега е период, в който ще предприемем доста промени. Някои от футболистите ще напуснат отбора, но ние няма да сменим философията си. Просто ще трябва да вземем някои решения, които ще съобщим в предстоящите дни", заяви клубният президент Хосеп Мария Бартомеу пред телевизия TV3.

"Нашата концепция и разбиране за футбола обаче остава като първи приоритет и който и да бъде треньор, значи го е приел", каза още шефът. Очакванията са Луис Енрике да се върне в отбора, след като миналата седмица обяви напускането на Селта след един успешен сезон при галисийците. Още преди да стане ясен резултатът от снощния мач, испанска телевизия го засне как се среща с спортния директор на Барселона Андони Субисарета. Самият Субисарета благодари на Мартино, но не го е разубеждавал да остане на поста.

"Мартино имаше доста работа в една трудна година. Това беше една много комплицирана ситуация за нас, но той ни помогна да бъдем през цялото време на едно добро ниво", коментира Субисарета. Мартино пристигна след началото на сезона на мястото на заболелия и по-късно починал Тито Вилянова.

След като Мартино обаче беше назначен с протекциите на бащата на Меси, сега медиите очакват същото отношение и при неговия наследник. Новият треньор задължително трябва да бъде приет добре от аржентинската звезда.

"Смятам, че една ера просто завърши и ръководството трябва да реши какво ще правим по-нататък, как ще изглежда отбора”, заяви Хавиер Масчерано, който е използван на няколко поста на терена.

През 2008 година Пеп Гуардиола пое Барселона и в безпрецедентни четири години спечели 14 купи от 19 възможни. След напускането му отборът беше поет от неговия асистент Тито Виланова, но болестта го извади от футбола, а преди две седмици той си отиде от този свят.

Полицейска акция срещу уредени мачове в Сервена Македония

Органите на реда са влезли във Футболната федерация на Македония

Върнаха гостуващите фенове за дербито Селтик - Рейнджърс

Гостуващите фенове бяха забранени дълги години в дербито на Шотландия

Мениджърът на Нюкасъл защити Тонали

Еди Хау коментира информацията, че италианецът може да получи още едно наказание за залози

Алегри: "Във футбола се броят резултатите"

Вижте подробности

Алонсо реши: Остава в Байер Леверкузен

Специалистът ще може да бъде откупен срещу 15 милиона през 2025г.

Кимих иска да види новия треньор преди да преподпише

Договорът на играча изтича през лятото

Реал Мадрид представя Мбапе през август?

Церемонията може да се отложи заради Евро 2024 и Олимпиадата

УЕФА говори за сигурността на Евро 2024

Ето какви мерки са взели от централата

Гуардиола е взел решение за бъдещето си

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки