Орлетата вдигнаха шампионската купа на югозапада с красива победа (+СНИМКИ)

Футболистите на ОФК Пирин вдигнаха днес шампионската купа за първенец на В югозападната футболна група, а същевременно изиграха и предпоследното си домакинство за успешния сезон 2013-2014.

Орлетата вдигнаха шампионската купа на югозапада с красива победа (+СНИМКИ)
Футболистите на ОФК Пирин вдигнаха днес шампионската купа за първенец на В югозападната футболна група, а същевременно изиграха и предпоследното си домакинство за успешния сезон 2013-2014. Орлетата победиха безпроблемно Вихрен Сандански с . Титлата, както и златните медали, бяха връчени от председателя на зоналния съвет на БФС – София Валентин Чакъров.
 
Първото полувреме започна с неочакван лек превес за гостите от Вихрен, които в рамките на 10 минути създадоха две доста опасни положения пред вратата на Бахтарлиев. Иваников първо не бе точен с глава, а после Николов стреля опасно под гредата, но вратарят на Пирин изби в корнер.

След четвърт час игра събитията на терена се нормализираха и орлетата наложиха нормалния домакински натиск. В 18-та минута зелените нацелиха страничния стълб след удар от воле на Хаджииванов. Последваха няколко опасности след удари на Златинов, но топката по чудо не се озова в мрежата на гостите, които от своя страна изглеждаха доста опасни на контраатака. Защитата им обаче издъхна в края на полувремето, когато след меле в наказателното поле Илиев бе най-съобразителен и отбеляза за 1:0.

Второто полувреме започна с бърз гол за Пирин, като след една атака от дясно топката бе центрирана към Златинов, който от близо покачи резултата на 2:0. Пиринци продължиха да атакуват и в 65-та минута направиха резултата класически, като отново деветката на благоевградчани Златинов се разписа, прехвърляйки технично стража на гостите. Четири минути по-късно Коцев разтресе горния стълб със силен удар от десетина метра.


Състав на Пирин: Бахтарлиев, Спириев, Сандев, Георгиев, Туджаров, Попев, Илиев, Благов, Хаджиивано, Коцев, Златинов. След почивката в игра се появиха Тасев, Гущеров и Траянов. 

Пресслужба на ОФК Пирин

Емил Велев: Левски трябва да иска много повече победата

Бившият наставник на "сините" коментира предстоящото последно Вечно Дерби за сезона

Етър съобщи имената на още звезди за юбилея

Вижте кои ще участват в празника по случай 100 години футбол във Велико Търново

България U15 с реми срещу Косово (ВИДЕО)

Две дузпи и 1:1 в контрола, играна в Прищина

Разкритие: БФС помага на Етър

Централата ще финансира поставянето на осветление на новия тренировъчен

Козирката на „Армията“ вече е в историята (ВИДЕО)

Вижте подробности

Левски обяви програмата си до дербито

Вижте какво съобщиха „сините“

Двама основни футболисти се връщат в строя на Локо (Сф)

Валентин Николов и Мики Орачев подновиха тренировки

Официално: Глобиха Пирин и Хебър с по 2 бона

Вижте всички решения на Дисципа

Крумовград с контрапозиция: До персоната с изявен статут...

"Недоумяваме каква е тази драма заради желанието ни да играем по-близо“

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки