Илия Илиев: Емил Велев ни дава свобода

Новите са много добри, твърди халфът на Славия

Илия Илиев: Емил Велев ни дава свобода

Халфът на Славия Илия Илиев е един от най-добре представящите се играчи на белите в контролите. Той успя да се разпише в мачовете с Локомотив (Пд) и Чавдар (Етр). Илиев имаше проблеми със стария си клуб Сливен, но вече изцяло е на разположение на Славия. След 6-месечно отсъствие от терените заради юридически пречки сега Илиев е мотивиран повече отвсякога за успехи с бялата фланелка.

- Как върви подготовката на Славия, получават ли се нещата, които искате?
- Всичко е наред, нещата вървят по план. Готвим се много сериозно. Натоварванията са тежки, но свикнахме с тях. В началото бе по-трудно, сега никой не се оплаква. Сериозните тренировки и натоварвания ще ни бъдат от полза в предстоящия сезон. Изиграхме и няколко контроли, като тази срещу Локомотив (Пд) бе много добра. Надиграхме ги и ги победихме убедително.

- Доволен ли сте от играта си?
- Засега съм доволен. Старая се да показвам най-доброто, което мога, но има какво още да покажа. В подготвителния период винаги се залага повече на физическата подготовка. След началото на първенството ще видим какво сме свършили на тези лагери. Надявам се в предстоящите официални мачове да играем още по-добре, отколкото в контролите.

- Успяхте да се разпишете срещу Чавдар и Локомотив (Пд), радва ли това?
- Да, радостен съм, че вкарах, но това не е най-важното. Не съм си го поставял за цел, но просто се оказах на правилното място и в двата случая. Срещу Локо имах два шанса, реализирах единия. Дано формата ми се подобрява в течение на мачовете.

- Отрази ли ви се негативно дългото отсъствие от терена?
- Няма как да не се отрази. Все пак 6 месеца не играх в официални мачове. Формата ми спадна, но с тези контроли си я връщам и се надявам да съм 100% готов за старта на първенството. Тренирах усилено и гледах мачовете отстрани. Сега вече всичко е наред.

- Ще ви видим ли в игра в първите официални мачове, уредихте ли всичко със Сливен и Славия?
- Да, няма да има проблем да играя. Договорът ми със Сливен изтече и вече не съм обвързан с този клуб. Ще се съсредоточа изцяло върху изявите си с бялата фланелка.

- Ще успеете ли да се преборите с конкуренцията за титулярно място в Славия?
- Ще видим, надявам се. Раздавам се максимално в тренировките и контролите, другите също го правят. Накрая Емил Велев ще реши на кого да гласува доверие. Наистина има голяма конкуренция, но това e добре за отбора, а и за самите футболисти. Конкуренцията ражда качеството, дано Славия спечели от това.

- На кой пост се чувствате най-добре на терена?
- Най-комфортно ми е да игрaя зад централния нападател. Добре се чувствам и като вътрешен халф.Мога да играя навсякъде, където е необходимо. Треньорът ще прецени къде ще съм най-полезен, но на какъвто и пост да ме сложи, аз съм длъжен да се представя добре.

- Какво е мнението ви за новите попълнения?
- Всички са добри футболисти и неслучайно са в Славия. С тяхното привличане качеството на играта трябва да се вдигне още повече. Надявам се бързо да паснат на отбора и с тяхна помощ Славия да изиграе много силни мачове. Могат да помогнат, дано се справят.

- В групата на Славия има и доста млади момчета. Как се справят те с тренировките и мачовете?
- Виждам старание у всички. Представят се доста добре и демонстрират качества. Раздават се и в тренировките, и по време на контролите. Емил Велев знае как да работи с младите и след това да ги налага в отбора. Имат потенциал, от тях зависи дали ще успеят да го развият.

- Какво най-вече цели да промени треньорът, кое е различното?
- Като всеки треньор и Велев има собствени виждания за футбола. Стилът му на работа е добър за нас, защото ни дава повече свобода на терена. Засега е доволен от нашето представяне. Всички момчета се стараят и се раздават. Изпълняваме указанията му, дано това доведе до успешни резултати в първенството.

- По-добра ли ще е Славия през новия сезон?
- Това зависи от самите нас и от никой друг. Още е рано да се каже, защото сме в период на подготовка. Въпреки това усещам, че ще се представим още по-добре от миналата година.

- Започвате първенството с мач срещу Калиакра. Какво очаквате от тази първа среща?
- Калиакра е новак в "А" група и ще иска да се докаже в първите мачове. Ние обаче не би трябвало да имаме проблеми с този отбор. Домакински мач срещу един от новаците, който на всяка цена трябва да спечелим. Длъжни сме да започнем с 3 точки.

- Наблюдавахте ли изявите на вашия съотборник Райс Мболи с националната фланелка на Алжир?
- Да, всички гледахме мачовете му. Райс е великолепен вратар. Казвал съм му няколко пъти, че той и Георги Петков са най-добрите в България. Вероятността Мболи да остане в Славия няма и 1%.

„7 дни спорт”

Звездите на България и Етър сътвориха шоу с 8 гола на "Ивайло"

Сборният отбор на Краси Балъков отстъпи пред водените от Стоичков легенди

Димитър Шалъфов: Стадион "Георги Аспарухов" не може да бъде отдаден на концесия

Вижте какво разясни председателят на СОС

Гонзо против дерби без публика: Трябва да решим проблема с футболното хулиганство

Президенът на БФС предупреди, че ако казусът не бъде решен, полицията ще затвори секторите

Балъков: Етър е майката и бащата на моята кариера

Легендата на българския футбол се надява мача в чест на 100-годишнината на "болярите" да стане празник на града

Вальо Илиев: Целта пред ЦСКА 1948 е Европа

"Не искаме да се задоволяваме с малкото, а напротив - да бъдем гладни за повече"

Ботев (Пловдив) продаде 15 000 билета за реванша с ЦСКА

Вижте какво съобщиха "жълто-черните"

Лудогорец пусна билетите за Крумовград

Вижте какво съобщиха от Разград

Изтеглиха жребиите за полуфиналите при ветераните и купата на АФЛ

Витоша (Бистрица) ще спори с Ботев (Враца) за място на финала

Официално: Локо (Пд) разтрогна с Хоркаш

Вижте какво съобщиха от „Лаута“

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки