Сензациите в пресата: ЦСКА преследва румънски стрелец, Лудогорец иска национал на Хаити

И още: Манджуков спаси лиценза за УЕФА; Венков подписа за 1+1 години; „Червените” звънят на национал, той предпочита Ботев; Гонзо помага на Левски да свие бюджета...

Сензациите в пресата: ЦСКА преследва румънски стрелец, Лудогорец иска национал на Хаити
Сензациите в родната спортна преса на 21 май 2014 г.:

„7 дни спорт”: Гонзо помага на Левски да свие бюджета
 
Легендата на Левски Георги Иванов се завърна на стадион "Георги Аспарухов". От вчера той влезе в ролята си на спортен директор. Някъде около 11:00 часа бившият голмайстор пристигна на стадиона в Подуяне. Още в първите минути новият силен човек в Левски стартира с работни срещи. В административната сграда на клуба бяха забелязани да влизат националът Владимир Гаджев и бившият треньор на „сините“ Антони Здравков. Последният в известен период от време ръководеше детско-юношеската школа на Левски. Разговорите с Гаджев вероятно ще бъдат последен опит за подписване на нов договор с халфа. Неговият контракт изтича в края на юни тази година.
„7 дни спорт" разбра и още едно решение, което е взел новият спортен директор в първия си ден при „сините“. Иванов ще промени договорите на голяма част от играчите. Той не само ще редуцира заплатите им, но и замислил и друг ход, с който да помогне на Левски със свиването на бюджета. Иванов е решил да дава на футболистите си само 60% от месечните им възнаграждения. Останалата част от парите си те ще получат при определени задачи като бонус. Надали ще е изненада, че поставените цели ще са по-различни от титла и купа. Което значи, че само при вдигане и на двете Божинов и компания ще видят всичките си пари.
 
Това ще е нещо ново за Левски, но и спасителен вариант, при който ще може да намали големите разходи. Както стана ясно, „сините“ не отговарят на финансовия феърплей на УЕФА именно заради огромните месечни възнаграждения, които дава. През лятото тогавашният спортен директор Наско Сираков също направи опити да редуцира заплатите на някои футболисти. След това обаче на „Герена“ се домъкнаха Ларсен Type и Кевин Бру, които прибират огромни за родната „А" група пари.
 
Манджуков спаси лиценза за УЕФА

Лицензът на ЦСКА за турнирите е спасен от бизнесмена Иво Манджуков, научи "Стандарт". Както съобщихме, акционерът беше приготвил 1,5 млн. лева, за да направи публичното предлагане успешно. Шефовете обаче прецениха, че по-добре парите да бъдат дадени за належащи разходи. Така запис на заповед за 1,5 млн лева е бил внесен в БФС. Той гарантира плащанията, които ЦСКА трябва да направи по разсрочени вече дела.
 
„Стандарт”: Стойчо иска 9 попълнения

Девет имена за селекция даде Стойчо Младенов на Александър Томов вчера сутринта. Двамата се видяха на "Армията" преди брифинга на шефа. Според "Стандарт" става въпрос за почти изцяло свободни агенти. Томов повдигна завесата, че  пари, и то не малко, струва централният нападател. Младенов не само няма да напуска, но вече има две поставени цели с ЦСКА - титла и влизане в групите на Лига Европа. "Армията" ще посрещне сезона с нов сектор "Г", но ще домакинства в турнирите на "Васил Левски".
 
След срещата Стойчо проведе продължителен разговор и с акционера Иво Манджуков.
 
„Меридиан Мач”: ЦСКА преследва румънски стрелец
 
В ЦСКА работят сериозно върху лятната селекция. „Меридиан Мач" научи, че най-желаният трансфер от Стойчо Младенов и екипа му е този на румънеца Михай Дина. Той е най-добър на позицията офанзивен халф, но може да играе и като нападател, от какъвто отчаяно се нуждаят на „Българска армия". Известно е, че ЦСКА остана на практика без атакуващи футболисти, след като Омар Косоко обяви раздялата си с клуба, разочаровалият Гуидо ди Вани се връща в Аржентина, а младият талант Григор Долапчиев ще играе под наем в македонския Турново през следващия сезон. Кариерата на Михай Дина не е толкова впечатляваща, но той постоянно подобрява формата си и в последния сезон прави силни мачове за кипърския Арис (Лимасол). Той вкара 10 гола за сезона в първенството на островната държава и вече попадна в трансферните планове на грандовете Анортозис и Омония (Никозия). Договорът на Дина свършва след края на сезона, като той може да избере новия си отбор като свободен агент.
 
ЦСКА отново се ориентира към румънския пазар, след като преди години сред най-големите звезди на „армейците" бяха Флорентин Петре и Еуген Трика. Последните големи голмайстори на „червените" пак дойдоха от северната ни съседка, като това бяха Янис Зику и Жуниор Мораеш, чийто предишен отбор бе Глория (Бистрица).
 
„Меридиан Мач”: Венков подписа за 1+1 години
 
ЦСКА вече уреди първия си сигурен трансфер за новия сезон, съобщава „Меридиан мач“. Той е на Михаил Венков, който се връща в отбора, след като го напусна при кризата миналото лято. Левият защитник вече е подписал договор с „армейците" за 1 + 1 години, като се очаква да бъде твърд титуляр в състава на Стойчо Младенов от лятото. Договорът на Венков с Черно море изтече и той ще облече отново „червената“ фланелка като свободен агент. Неговото привличане бе задействано веднага след като стана ясно, че Жереми фо-Поре напуска ЦСКА, тъй като предпочита да се върне във Франция. На „Българска армия" вероятно ще остане и младият Бриан Ереро. Юношата на Барселона обаче отново ще бъде резерва, като през изминалия сезон не записа нито една официална минута за „червените".
 
„Червените” звънят на национал, той предпочита Ботев
 
ЦСКА вероятно ще се провали в опитите си да привлече Милчо Ангелов, съобщава „Меридиан мач“. Младежкият национал разтрогна вчера договора си с Черноморец и вече е свободен агент. От „Българска армия" са го търсили с изгодна оферта, но той вече е с единия крак в пловдивския Ботев. Причината за избора му освен стабилното финансово състояние на Ботев е фактът, че ще работи отново с Димитър Димитров. От новия сезон Димитров ще изпълнява функциите на спортен директор на Ботев, като вече работи по селекцията. Една от първите му задачи бе да вземе със себе си в Пловдив Милчо Ангелов и Станислав Дрянов. Пред трансфер в Ботев е и португалското крило Карлос Фонсека.

 
„Тема Спорт”: Стойчо настоява за вътрешен халф в лятната селекция, защитник от Египет също е вариант
 
Едно от трансферните намерения на Стойчо Младенов е свързано с привличането на още един вътрешен халф. Треньорът на червените е обявил своето желание на срещата си с Александър Томов, проведена вчера около обяд. То е продиктувано от възможността Ивайло Чочев да бъде продаден в чужбина, а Тодор Янчев да прекрати кариерата си. Не е изключено и Борис Галчев да напусне през лятото. Тошко със сигурност ще остане на терена само при положение, че не бъде привлечен нов вътрешен халф и Чочев бъде тран-сфериран. В противен случай ветеранът ще прекрати кариерата си и ще заработи в треньорския щаб на Младенов.
 
Армейците в момента търсят още ляв бек и двама централни нападатели. Освен халф Стойчо иска да привлече и централен защитник. Нуждата от такъв е породена заради травмата на капитана Валентин Илиев. Той ще пропусне голяма част от подготовката и няма да вземе участие в първите мачове от евро-турнирите, както и в няколко кръга от началото на първенството.
 
В египетските медии се появи информация, според която Младенов е набелязал централен бранител именно от тази страна. Става дума за Мустафа Сабер. Той играе в местния Ал Джаиш и договорът му изтича в края на сезона. Агентът му Саид Адел Хамид е заявил, че Сабер ще мине проби в ЦСКА и по всяка вероятност ще остане в тима.
 

 
„Тема Спорт”: Лудогорец иска национал на Хаити
 
Лудогорец продължава усилено да работи по лятната селекция. След като през април „зелените“ си осигуриха услугите на бразилеца Вандерсон, сега в полезрението им е попаднал и футболист от Румъния. Става въпрос за полузащитника на Петролул (Плоещ) Сони Мустивар. 24-годишният халф е национал на Хаити и е част от третия в северната ни съседка от лятото на 2012 година. През този сезон халфът е изиграл 24 мача и е вкарал едно попадение.
 
Според медиите отвъд Дунава скаути на Лудогорец на няколко пъти са наблюдавали изявите му, като дори Стойчо Стоев вече е дал зелена светлина за трансфера.
 
В кариерата си полузащитникът, който има нюх към атаката, е играл още във френските Бастия и Орлеан. Мустивар обаче не е успял да се утвърди в нито един от двата отбора.
 
Любопитно е, че хаитянинът разполага с френски паспорт и е записал няколко мача за формацията до 20 години на Франция.
 
Сред вариантите пред Лудогорец за подсилване на средната линия е и вторият капитан на Левски Владимир Гаджев. Шансовете обаче той да акостира в Разград за момента са под 50 процента, тъй като приоритет за играча е чужбина. Освен него в списъка на зелените е попаднал и 28-годишният бразилец Луис Карлос от Спортинг (Брага).
 
В същото време стана ясно, че клубът се е отказал от привличането на крилото от Холандия Джоуди Лукоки. Една от причините за пропадането на сделката е силното представяне на Дани Абало в последния месец както и високите финансови изисквания на футболиста.
Дошлият от Флуминензе преди седмица Мишел да Силва Мораес пък ще продължи пробите си. Нападателят най-вероятно ще започне подготовка с тима на 16 юни.
 

 
„Меридиан Мач”: Сухия отново поема школата?
                               

Бившият треньор на Левски Антони Здравков най-вероятно отново ще стане шеф на школата на „сините" на стадион „Герена". Сухия взимаше тази позиция, преди Тодор Батков да го назначи за наставник на първия тим. Според запознати Здравков има предварителна уговорка със собственика на клуба, според която трябва да се завърне начело на ДЮШ, ако бъде махнат от треньорския пост. Интересно е да се спомене, че Антони Здравков по документи беше треньор на отбора до последния кръг, но се водеше в болнични. Вчера Сухия се видя с Георги Иванов, който встъпи в длъжност на „Герена". Двамата са обсъдили именно директорския пост в ДЮШ. Към днешна дата шеф на школата на „Герена" се води Кирил Ивков, а Иван Колев е главен методист. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки