Спас Делев пред завръщане в Пирин

"Орлетата" стягат селекция за щурм към А група, искат да си върнат и Иван Цветков

Спас Делев пред завръщане в Пирин
Пирин (Благоевград) подготвя сериозна селекция за атака на А група през новия сезон. Близо до завръщане в тима е Спас Делев. Според „Тема спорт” бившият нападател на ЦСКА е дал прин­ципното си съгласие да облече отново екипа на „орлетата”.

24-годишният футболист бе част от Локо Пд през послед­ните месеци, но напуска зара­ди пълната мъгла около бъде­щето на клуба. Делев тръгна за големия футбол именно от Пирин. Нисичкият играч дебютира за тима в А група през 2008/09, като изигра 26 мача и вкара 11 гола. Това му осигури транс­фер в ЦСКА. В последните две години обаче кариерата на ро­дения в Ключ талант върви са­мо надолу. Затова от Пирин са решили да му подадат ръка.

Благоевградчани следят си­туацията и с друг свой кадър - Иван Цветков. Нападателят има контракт с Ботев до края на юни и засега не е ясно дали ще остане. От ръковод­ството на зелените се надя­ват, че ако не преподпише с канарчетата, то миналият през Холандия футболист ще приеме да помогне в битката за влизане в елита.

„Орлетата” спечелиха по бе­запелационен начин промоция в Б група, но амбициите им са да продължат в същия дух. За­това ръководството ще опи­та да привлече големи имена, с които да бъде възроден футболът в града.

Почти сигурно за новия се­зон в отбора ще остане гол­майсторът Владислав Златинов, както и още някой от ключовите играчи. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки