Предпазливо 0:0 след едно полувреме на финала в ЮАР

Испания има съвсем лек превес над Холандия на „Сокър Сити”, но нищо повече

Предпазливо 0:0 след едно полувреме на финала в ЮАР

Холандия и Испания се оттеглиха на почивка при резултат 0:0 във финала по между им от Световното първенство в ЮАР. Играта след първите 45 минути е равностойна и изпълнена с нарушения, като „Ла Фурия има съвсем лек превес над своя опонент, който обаче не води до нищо опасно. Двата отбора играят предпазливо и често прибягват до нарушения, а Хауърд Уеб раздава картон след картон на футболистите.

Началото на мача бе изцяло за Испания – „Ла Фурия” успя да наложи натиск и стигна до първия си точен удар още в 5-ата минута. Шави центрира остро от пряк свободен удар, а Серхио Рамос изпревари Ван Перси, стреля с плонж и видя как Стекеленбург спасява сигурен гол със сетни усилия.

Холандия пък отговори с удар на Каут от дъгата, който обаче попадна право в ръцете на Касияс. В 12-ата минута пък Серхио Рамос направи страхотен пробив отдясно, преодоля Каут и стреля по диагонала, но защитник в оранжево изчисти в ъглов удар, който бе разигран от Шави и Иниеста, а центрираната топка попадна в Давид Вия на далечната греда, който опита удар от воле с левия крак, но за негово нещастие кълбото срещна външната страна на мрежата.

Постепенно играта се накъса от непрестанни нарушения, а Хауърд Уеб раздаваше картон след картон. Следващата по-интересна ситуация дойде чак в 38-ата минута, когато Педро направи впечатляващ пробив в половината на съперника и стреля силно с левия крак от дъгата, но топката излезе в аут. В самия край на полувремето Касияс спаси техничен удар на Робен, който влизаше в долния ляв ъгъл. След това не се стигна до нищо по-интересно и двата отбора се оттеглиха на почивка при нулево равенство.


Интересни факти за Мондиал 2010 - в цифри

Феновете са инжектирали общо 5 млрд. долара в икономиката на Южна Африка

Снайдер обеща титла на Холандия през Мондиал 2014

Полузащитникът на холандския национален отбор по футбол Уесли Снайдер обеща, че "лалетата" ще станат световни шампиони в Бразилия през 2014 година. След завръщането си световният вицешампион с "оранжевите" Уесли Снайдер каза:

"Ла Фурия" взе и този финал - светът е в краката на Испания! (видео)

Иберийците надвиха Холандия с 1:0 на финала в ЮАР след продължения и станаха за първи път световен шампион

Холандските футболисти ще направят във вторник круиз с лодка

Холандските футболисти ще направят във вторник круиз с лодка по каналите в Амстердам, въпреки че след загубата на финала на Мондиал 2010 няма какво да покажат на феновете.

Кои са героите и злодеите на Световното първенство в ЮАР?

Звездата на Уругвай Луис Суарес е и двете

Сеск: Вместо да празнувам, отидох да утеша Ван Перси

Полузащитникът на испанския национален тим Сеск Фабрегас заяви, че първата му мисъл след спечелване на световната титла е била не радостта от победата, а колко нещастен се чувства съотборникът му в Арсенал Робин ван Перси.

Десетки холандци задържани за хулигански прояви

Десетки привърженици на холандския национален тим бяха задържани заради вандалски прояви след финала на техните любимци с Испания (0:1 след продължения). Според полицията обаче всичко е било в границите на нормалното.

Финалът на 19-ото Световно първенство стигна до продължения

Холандия и Испания не успяха да си отбележат гол в редовното време – 0:0

Дел Боске отсвири Торес за финала, Педро излиза титуляр вместо него

Вижте стартовите състави на Холандия и Испания

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки