Десетки холандци задържани за хулигански прояви

Десетки привърженици на холандския национален тим бяха задържани заради вандалски прояви след финала на техните любимци с Испания (0:1 след продължения). Според полицията обаче всичко е било в границите на нормалното.

Десетки холандци задържани за хулигански прояви

Десетки привърженици на холандския национален тим бяха задържани заради вандалски прояви след финала на техните любимци с Испания (0:1 след продължения). Според полицията обаче всичко е било в границите на нормалното.

Най-много арестувани - 40, има в Хага, където органите на реда бързо успяха да се преборят с близо 200 хулигани. Задържани има още в Ден Бош, Маастрихт и Венло. Около 180 000 души наблюдаваха наблюдаваха на голям екран в Амстердам финалния мач. Интересното е, че те се разотидоха без почти никакви инциденти.


Отборът на Холандия ще се прибере тази вечер, като ще кацне на летището в Амстердам. Играчите ще напуснат летището далеч от феновете и камерите. Във вторник отборът на Берт ван Марвайк ще бъде приет от кралица Беатрикс в двореца й в Хага. Отпадна обаче круизът с лодка по каналите в Амстердам заради загубата на финала.(БТА)

Интересни факти за Мондиал 2010 - в цифри

Феновете са инжектирали общо 5 млрд. долара в икономиката на Южна Африка

Снайдер обеща титла на Холандия през Мондиал 2014

Полузащитникът на холандския национален отбор по футбол Уесли Снайдер обеща, че "лалетата" ще станат световни шампиони в Бразилия през 2014 година. След завръщането си световният вицешампион с "оранжевите" Уесли Снайдер каза:

"Ла Фурия" взе и този финал - светът е в краката на Испания! (видео)

Иберийците надвиха Холандия с 1:0 на финала в ЮАР след продължения и станаха за първи път световен шампион

Холандските футболисти ще направят във вторник круиз с лодка

Холандските футболисти ще направят във вторник круиз с лодка по каналите в Амстердам, въпреки че след загубата на финала на Мондиал 2010 няма какво да покажат на феновете.

Кои са героите и злодеите на Световното първенство в ЮАР?

Звездата на Уругвай Луис Суарес е и двете

Сеск: Вместо да празнувам, отидох да утеша Ван Перси

Полузащитникът на испанския национален тим Сеск Фабрегас заяви, че първата му мисъл след спечелване на световната титла е била не радостта от победата, а колко нещастен се чувства съотборникът му в Арсенал Робин ван Перси.

Финалът на 19-ото Световно първенство стигна до продължения

Холандия и Испания не успяха да си отбележат гол в редовното време – 0:0

Предпазливо 0:0 след едно полувреме на финала в ЮАР

Испания има съвсем лек превес над Холандия на „Сокър Сити”, но нищо повече

Дел Боске отсвири Торес за финала, Педро излиза титуляр вместо него

Вижте стартовите състави на Холандия и Испания

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки