Нифлор: Оставам, ако влезем в групите на ШЛ

Френският футболист на Литекс Вилфред Нифлор е сред футболистите, които са с основен принос Литекс да играе в квалификациите за Шампионска лига

Нифлор: Оставам, ако влезем в групите на ШЛ

Френският футболист на Литекс Вилфред Нифлор е сред футболистите, които са с основен принос Литекс да играе в квалификациите за Шампионска лига. За голмайстора на изминалото първенство се смяташе, че почти сигурно ще се завърне във франция и няма да остане в Литекс през новия сезон. Към днешна дата обаче Нифлор още носи оранжевата фланелка. Ето какво каза той пред „Тема Спорт”.

 
Вилфред, гледа ли Рудар, как ти се стори този отбор?
- Да, разбира се. Не ги познавах, преди да ни се паднат в квалификациите за Шампионската лига. Не смятам обаче, че има от какво да се притесняваме. Ние сме по-класен отбор от тях, така че нямам съмнения относно това кой ще е краен победител от двата мача.
 
Кои са силните страни на черногорците?
- Играят много надъхано. Може да им липсват технически умения, но компенсират с много борба от първата до последната минута. Очаквам да играят пo-затворен футбол, тъй като ще разчитат на това да не допуснат повече от един гол в първия мач и ще се надяват да постигнат нещо във втория сблъсък, когато гостуваме. Определено смятам, че там ще хвърлят всичко, за да се опитат да ни отстранят.
 
Говорите ли в съблекалнята за разгромна победа?
- Важното е да отбележим колкото се може по-бързо първия гол. След това ще стане по-лесно, тъй като малко или много ще трябва да се отворят, за да търсят поне почетно попадение. За нас така е по-лесно, защото сме отбор, който играе силно срещу пo-атакуващи съперници. Видяхте, че през миналото първенство това бе основното, за да спечелим дербитата със софийските отбори. Бихме Левски, ЦСКА и Локо София, защото дойдоха в Ловеч с мисъл да атакуват и да бележат голове. От своя страна имаме бързи футболисти, които се възползват много добре, когато имат повече пространство за действие. Съмнявам се обаче, че Рудар ще тръгне да атакува.
 
Сам казваш, че срещу сгъстена защита ви е по-трудно. Смяташ ли, че ако не успеете да вкарате до почивката, нещата може и да не се развият добре за Литекс?
- Е, няма как предварително да знаем. При всички положения ще търсим попадение до полувремето, за да се успокоим. Притежаваме качествени футболисти, които в такива моменти правят разликата, дори с едно движение. Не се притесняваме, защото сме убедени във възможностите си.
 
Един от основните футболисти - Дока, може и да не играе...
- Да, наистина това е неприятно. До мача има време, така че всичко е възможно. Той е ключов футболист, по-нестандартен и умее да вкарва във важните моменти. Определено с него отборът изглежда по съвсем различен начин на терена. Бърз, комбинативен, техничен е, а също така има и добър удар отдалеч. Това не е маловажно в случая, защото, както казах, черногорците ще са прибрани отзад и ще се бранят с всички средства. Много е важно да водим още до почивката.
 
Какъв резултат искаш да постигнете?
- Точна прогноза няма да дам. Смятам, че дори и минимална победа с 1:0 ще е достатъчна, за да се класираме в следващата фаза на турнира.
 
Да поговорим малко за теб. Защо остана в Литекс. след като искаше да се върнеш във Франция?
- Вярно е, не го крия. Разговарях обаче с шефовете на отбора, разбрахме се да остана, ако влезем в групите на Шампионската лига. За мен това е огромно предизвикателство. Да играеш в тази фаза на турнира е нещо голямо, което няма как да не те блазни.
 
При отпадане значи си тръгваш, така ли?
- Не знам, ще видим. Сигурно ще пробвам да се върна във Франция.
 
А има ли оферти за теб от родината ти?
- Има интерес и запитвания, но конкретна оферта няма.
 
Какво мислиш за новия стадион на Литекс?

- Само адмирации за това, което направи нашият президент. Отново показа, че е човек на действията. Обеща, че лятото ще направи стадион, и виждате, че вече е готов. Останалото зависи от феновете. Нека идват повече хора на стадиона и да подкрепят отбора.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки