Шеф на Пирин (Благоевград): Имаме условия за атака на А група

Целта пред нас е пак да се заговори за школата на Пирин, каза Николай Петрунов

Шеф на Пирин (Благоевград): Имаме условия за атака на А група

Управителят на ОфК Пирин Благоевград Николай Петрунов и бивш играч на клуба заяви, че пред тима има всички условия за атака на елита следващия сезон. Орлетата предсрочно си осигуриха първото място в Югозападната В група. И след тригодишно скитане по долните ешелони, включително и в А областна група, се завръщат в професионалния футбол. До края на първенството им предстоят още два мача -утре от 18:00 часа на стадион „Христо Ботев" е отложеният с Миньор Перник, а в събота тимът гостува на Места Хаджидимово.


„Тази година Пирин си свърши работата отлично. 4 кръга преди края вече си бяхме осигурили класиране в Б група. Това е благодарение помощта на общината, както и на спонсора ни. Кметът Атанас Камбитов погледна с двете очи към Пирин и се стараеше нищо да не ни липсва. Бяха ни осигурени перфектни условия. Желанието на всички ни е още следващия сезон да атакуваме А група. Имаме възможността да го сторим, както и уверенията на кмета, че ще продължи да ни подпомага. Не е уместно обаче да говорим за бюджети, след като още не е приключило настоящето първенство. Искам да подчертая, че момчетата и треньорският щаб си свършиха отлично работата. Можеше да завършим шампионата дори без загуба, но реферите ни попречиха да спечелим гостуването на Сливнишки герой", посочи Петрунов пред „Тема спорт". 

 

„Рано е да кажем и с кого ще се подсилим. Въпреки че вече има доста спекулации. Появи се дори името на Иван Цветков - не съм говорил с него, но той е добре дошъл, все пак ще си е у дома. Мисля обаче, че Иван може да играе във всеки отбор у нас. Пирин няма да изневери на политиката си и няма да привлича скъ-поплатени играчи", каза шефът на орлетата.

 

„Наред с преследването на елита другата цел пред нас е да направим така, че пак да се заговори за благоевградската школа. Вече се правят постъпки за това - напълно реновиран бе спортният интернат, който ще се ползва от малките ни таланти. Освен това се прави и разширение на тренировъчната база - изгражда се трети терен. Искаме децата ни да се развиват тук, вместо да бягат в Левски, Литекс или Лудого-рец. А след това да се реализират и 6 първия отбор, както е било винаги в Пирин. Трябва да направим така, че пак да се говори с добро за нашата школа", завърши Петрунов.

Тържествата за юбилея започнаха с поднасяне на цветя пред паметната плоча на Етър

Бончо Генчев припомни, че "виолетовата" школа е дала на България много големи футболисти

Ники Михайлов и Живко Миланов минаха изпити на "Герена"

На двамата им предстои дипломиране в Национална спортна академия "Васил Левски"

"Герена" все по-близо до реконструкция, общината става собственик

Архитектурната комисия взе решение за прехвърлянето на стадиона Областната управа към общината

БФС поздрави Етър за вековния юбилей

Ето какво написаха от централата

OФИЦИАЛНО: Големи буферни зони за ЦСКА - Левски

Вижте подробности

Билетите за ЦСКА - Левски вече са в продажба

Пропуските за Сектор "Б" и "Г" са по 10 лева

Етър е вековен!

Легендарния клуб на Велико Търново днес празнува 100 години

Левски и ЦСКА в дерби и на трансферния пазар

Чинонсо Офор от Арда е привлякъл вниманието на двата отбора

Лудогорец е на 90 минути от нов финал за Купата на България

Разградчани изковаха солиден аванс от 3:0 срещу Хебър в първия мач и реваншът изглежда протоколен

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки