Тунчев: Напусках Локо (Пд) заради Динев, обещаваше и нищо не изпълни

От ЦСКА ме потърсиха и ме попитаха дали имам договор с Локо (Пд). Казах им, че вече съм свободен агент, каза бранителят

Тунчев: Напусках Локо (Пд) заради Динев, обещаваше и нищо не изпълни

Александър Тунчев е първото лятно попълнение на ЦСКА. Той подписа с „червените" дни след края на първенството. Така той става поредният играч на „армейците", който ще изкара втори период в клуба след Райе МБоли, Стоян Колев, Вальо Илиев, Пламен Крачунов, Тодор Янчев, Борис Галчев, Иван Стоянов и Емил Гъргоров. Ето какво каза Тунчев както за бъдещето си в ЦСКА, така и за случилото се в бившия му отбор Локо (Пд) пред вестник "Меридиан мач".

 

Сашо, доста изненадващо се върна в ЦСКА преди няколко дни. Как се стигна до трансфера?


- Честно казано, беше изненадващо и за мен, че се стигна до този трансфер. От ЦСКА ме потърсиха и ме попитаха дали имам договор с Локо (Пд). Казах им, че вече съм свободен агент, и на другия ден вече бях на „Армията" и подписах.


- Как се чувстваш отново като футболист на ЦСКА?


- Ще ви излъжа, ако кажа, че не съм щастлив. За мен ЦСКА значи много. Тук изкарах прекрасни моменти и се надявам за в бъдеще нещата да се повторят. Радвам се, че имам възможността да се върна на „Армията".


- Отборът е пълен с опитни играчи. Това плюс или минус е?


- С оглед на изминалия сезон това е плюс. Според мен ЦСКА се представи страхотно и заслужава похвала за второто място, което е голям успех.


- Да, но твоят Локо (Пд) беше като „черна котка" за „червените"?


- Да, това си говорихме и ние. ЦСКА беше с положителен баланс срещу всички в „А" група с изключение на Локо (Пд) и шампиона Лудогорец. Въпреки че на „Лаута" имахме много проблеми, се мотивирахме за големите мачове и може би заради това ЦСКА не успя да ни победи.


- При първия ти престой така и не успя да играеш в групите на лига Европа. Сега обаче имаш такава възможност...


- Това наистина ми убегна при първия ми престой в ЦСКА. Надявам се този път да го постигнем. Другото е, дай Боже, през следващия сезон да станем шампиони. Никога не съм спирал да следя какво става в ЦСКА, дори когато съм бил чужбина. Наистина нещата не са чак такива, каквито се говори, че са. Надявам се, че ще вървим към по-светло бъдеще.


- Конкуренцията в защитата на ЦСКА е много сериозна - за две места се борите ти, Вальо Илиев, Менди, Крачунов, както и Апостол Попов и Венци Василев. Това притеснява ли те?


- Не, не ме притеснява. Най-хубавото е, че има конкуренция. Аз не искам да сме двама човека за две позиции и да играем без никакво напрежение. Сезонът ще е много дълъг, като започва още в средата на юли. Освен това имаме мачове в Лига Европа, които се надявам да бъдат доста.


- Твоят добър приятел Вальо Илиев се контузи и няма да играе 3 месеца. Говорихте ли с него?


- Да, говорихме. Пожелах му по-бързо възстановяване. Вальо се е доказал като голям футболист и истински мъжкар и вярвам, че ще се върне възможно най-скоро в игра.


- Имаше ли други оферти за теб?


- Имаше за чужбина, но аз исках да остана в България. По принцип преди година, когато се върнах в Локо (Пд), имах желание да приключва кариерата си на „Лаута" след 2-3 сезона. В крайна сметка в отбора станаха неща, които ме принудиха да си тръгна.


- Няма как да не те питаме и за Локо (Пд). Защо тимът претърпя този срив през 2014 г.?


- През изминалата година всичко на „Лаута" беше наред. Заради това и резултатите бяха по-добри. От началото на тази година обаче се случиха много неприятни неща. Обещаваха се едни неща, но, за съжаление, не се изпълняваха. Това доведе до напрежение. Неяснотата около бъдещето нямаше как да не се отрази и на нас, футболистите, а и на феновете.


- Какво би казал на привържениците на Локо (Пд)?


- Искам да им кажа, че трябва да продължават да вярват, че за клуба им предстоят добри дни. Да, в момента бъдещето не изглежда много добро. Не се знае как отборът ще продължи да съществува.


- Коко Динев ли е в основата на проблемите на Локо (Пд)?


- Причината аз да си тръгна от Локо (Пд) бе именно президентът. Както вече казах, нещата, които се обещаваха, не се изпълняваха.


- Как се почувствахте вие, футболистите, когато агитката прекрати мача с Ботев?


- Не беше приятно. Но феновете сами си решават как ще протестират. Те са в правото си да бъдат недоволни от случващото се в клуба. Един ден президентът остава, на другия си тръгва. Това не е нормално.

Заги: Сега ще разчитаме на Левски

Треньорът на Славия коментира загубата от Крумовград

Станислав Генчев: Няма как да не съм доволен

„Показахме, че искаме в челната шестица“

Серкан Юсеин: Заслужено победихме Славия

„Още не е ясно, чакаме следващия мач на ЦСКА 1948“

Христо Янев: Надеждата остава, ще се борим

Треньорът на Ботев (Враца) призова за феърплей

Светльо Петров: Играхме силно, дори с човек по-малко

Треньорът на Етър коментира загубата във Враца

Левски ще реши бързо мача с Берое

Вижте подробности

Босът на Локо Сф: Какви италианци, какви нови собственици?

„Смешна работа! Стига фантасмагории“, отсече Иван Василев

ЦСКА показа уникални записки от равенството с Интер през 1967 година

Вижте ги

Себастиан Вия проговори за трансфер, иска най-доброто за Берое

Вижте интервю с новата звезда на старозагорци

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки