Литекс се раздели с Йешич, спрягат Тоди и Балъков за поста /обновена/

Все още никой от ръководството на „оранжевите” не се е свързал със Светльо Тодоров, научи Novsport.com

Литекс се раздели с Йешич, спрягат Тоди и Балъков за поста /обновена/

Красимир Балъков и Светослав Тодоров са основните фаворити за поста старши треньор на Литекс, който стана вакантен след раздялата на "оранжевите" с Миодраг Йешич. Сръбският специалист довърши сезона, след като наследи своя сънародник Златомир Загорчич, който бе уволнен в края на март.

Тогава Йешич подписа договор до края на сезона с опция за удължаване с година и половина, но сега двете страни се споразумяха да се разделят по взаимно съгласие. Във втория си престой в ловешкия тим Йешич бе начело в осем мача и записа четири победи, две равенства и две загуби. Под негово ръководство „оранжевите” загубиха втората позиция от ЦСКА, но останаха в тройката и се класираха за Лига Европа.

Има голяма вероятност Йешич да продължи кариерата си в Саудитска Арабия. Предполага се, че той вече се е договорил с местния Ал Оруба, където ще замени тунизиеца Джамел Белкасем, който бе освободен заради слаби резултати. Ако 55-годишният Йешич оглави клуба, това ще бъде 24-ият отбор в треньорската му кариера. Той е работил в Сърбия, Тунис, Турция, България, Иран, Румъния, Черна гора, Либия, Китай и Саудитска Арабия.

Единствените два тима, в които Генерала се е задържал повече от една година, са Славия 2002-2004 г.) и ЦСКА (2004-2006 г.).
Наскоро самият специалист заяви, че е поставил своите условия пред ръководството и очаква решението на босовете, а то стана ясно в понеделник.

"Днес разговаряхме с Йешич и стигнахме до решение, че пътищата ни се разделят. Благодарим му за работата в клуба. До края на седмицата ще обявим името на новия треньор", заяви главният мениджър на Литекс Стойчо Стоилов.

Очакванията са до края на седмицата назначението на Светльо Тодоров да бъде потвърдено официално, твърди БТА. От сигурни източници обаче Novsport.com научи, че все още никой от ръководството на Литекс не се е свързал с бившия нападател.

Според непотвърдени информации от Литекс вече са се свързали и дори са стигнали до предварително споразумение с Красимир Балъков. Така или иначе всичко ще стане ясно до дни, когато от Ловеч обявят официално новия си наставник.

Левски обяви кога пуска билетите за ЦСКА

Двата тима играят на 7 април

Шестима национали на Ботев отново при "канарчетата"

На "Колежа" се готвят за Черно море

ЦСКА плати над 3 млн. лева на НАП

Левски вече не фигурира след длъжниците

Община Пазарджик отпуска пари за заплати на Хебър

Очаква се 105 хиляди лева да бъдат преведени на клуба

Стоичков: Оптимист съм за България

Камата смята, че скоро отборът ни ще се класира за голям футболен форум

Черно море се намира в добра серия срещу Ботев в Пловдив

В последните си девет мача, "канарчетата" имат само две победи

Гонзо избра кой да го наследи в БФС

Кирил Котев ще заеме поста технически директор

Локо Пловдив връща Медвед на Пирин

В момента той е под наем на "Лаута"

Трима национали вече тренират с Левски

Пламен Андреев, Марин Петков и Хосе Кордоба са на линия за Николай Костов

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки