Жардел: Пак ще вкарвам

"Черно море е много здрав отбор", смята бразилецът

Жардел: Пак ще вкарвам

Бразилската суперзвезда на Черно море Марио Жардел даде специално интервю за Гонг в края на лагера на „моряците” в Банско. Той сподели своите впечатление от отбора и говори за големите си амбиции в Черно море.


Марио, как се чувстваш след десетдневния лагер в Банско?
Проведохме една много добра подготовка, доволен съм от себе си. Свалих 7 килограма. Треньорът също е доволен от старанието ми в подготовката, което ме радва. Вече започнах да тренирам с топка.

Как намираш отбора на Черно море?
Много здрав отбор. Точно затова горя от желание да се включа възможно най-скоро в игра. Тренирам здраво и вярвам, че ще настъпи момента, в който ще вкарвам както преди. Иска ми се да съм готов още за първия кръг, но в същото време съзнавам, че ми предстои още да тренирам упорито, за да вляза в необходимата форма.

Имаш ли проблеми с адаптацията?
Не, нямам такива. Още повече, че в Черно море играят трима мои сънародници – Ели Маркес, Адемар и Тиаго. Единственото, с което имах проблеми бе сериозната часова разлика с Бразилия.

Как намираш тактиката с трима нападатели, на която залага треньорът в контролите?
Като много добра. Още повече, че съм запознат достатъчно с тази схема и пасва на моя стил на игра, тъй като и в Бразилия доста отбори залагат на трима нападатели в атака. Методите на тренировки на Велизар Попов много ми напомнят на Моуриньо от престоя ми в Порто.

С кой от отбора се сближи най-бързо?
Нормално е да контактувам повече с моите сънародници, тъй като все още не съм научил български. Но вече знам някои думи, като „добро утро”, „приятел” и „дай топка”.Въпрос на време е да се разбирам с всички, още повече, че аз съм много земен човек и винаги съм бил такъв, независимо от това в кой клуб съм играл или какво съм постигал.

Кога очакваш да пристигне съпругата ти?
Това ще стане още тази вечер, за което съм изключително щастлив. Радвам се, че жена ми Сандра Агиа ще бъде до мен по време на престоя ми във Варна, защото нейното присъствие ще ми помогне още повече да се приспособя възможно най-бързо към обстановката. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки