Джузепе Акуаро: Не обещавам титла

„Надявам се ЦСКА да е сред водещите отбори в шампионата”, каза италианецът

Джузепе Акуаро: Не обещавам титла

Новият бранител на ЦСКА Джузепе Акуаро е първият италианец, обличал фланелката на 31-кратните шампиони. Дошлият от Аарау централен защитник впечатлява с изявите си в контролите по време на подготвителния лагер на червените в Германия. Сигурен в изявите си и внушителен с физиката си, Акуаро придава необходимата стабилност на армейската отбрана. Ето какво сподели той пред „Тема Спорт” за първите си впечатления от ЦСКА.

Здравей, Джузепе! Разкажи ни нещо повече за себе си. Знаем, че дори имаш един сезон в Серия А с екипа на Киево?
- Трябва да кажа, че когато отидох в Киево, бях само на 15 години. Играх главно в юношеските формации, докато не навърших 18 години. Тогава ме пратиха в първия отбор, което беше наистина страхотно за мен. Имах шанса да играя в Серия А и съм много щастлив, че съм го направил. Както и сега съм щастлив, че съм тук, в ЦСКА.

А след Киево?
- След това бях преотстъпен в Италия, играх в четвъртата дивизия. Договорът ми беше за една година, но само след четири месеца получих сериозна контузия - скъсах кръстни връзки. Наложи се да се върна обратно в Киево и не съм играл футбол почти цяла година.

Играл си много години в Швейцария...
- След като се възстанових от контузията си, се върнах в Швейцария, където започнах някога с футбола. Живях три-четири години в Швейцария и играх там.

Какво знаеш за българския футбол като цяло и специално за ЦСКА?
- Честно казано, за българското първенство знам много малко. Знам обаче, че съм в един клуб, който има големи амбиции и страхотна история. От ЦСКА са излезли много големи футболисти. Много съм щастлив, че съм тук.

Как се чувстваш в отбора? Сработваш ли се вече с колегите си в защита?
- Не е лесно, когато отидеш в нов клуб и трябва да започнеш всичко отначало. Първо трябва да се опознаеш с колегите си, с целия отбор. Това обаче става с течение на времето, нали? Няма как да стане за 2-3 седмици. Ще се получи след месец или два, тогава ще се интегрирам перфектно. Засега нямам никакви проблеми. За щастие 8 отбора дойде още един италианец. С езика също всичко е чудесно за мен.

Треньорът Павел Дочев също е нов в отбора. Как се разбираш с него и как ти се струват неговите методи на работа?
- Ясно е, ще кажа, че начинът му на работа ми харесва. За щастие говоря немски, както и той, така че се разбираме много добре.

В ЦСКА почти всяко ново попълнение обещава титлата. Какви са твоите цели в България?
- Аз не искам да обещавам нищо, защото във футбола никога не се знае. Можеш да обещаеш да станеш шампион в началото, а ако после не се получи? Надявам се да стигнем възможно най-напред в Лига Европа, а в шампионата да сме между водещите отбори.

Разбрахме, че непременно си искал да дойдеш в ЦСКА. Какво кара човек да напусне Швейцария, за да дойде в България?
- Аз все пак не идвам от голям клуб Базел например. Играх в Аарау - един отбор, който за жалост изпадна от елита. За сметка на това в България няма да играя в някой малък отбор, а в един голям.

Отказа ли оферти от други клубове?
- Не съм отказвал стопроцентови оферти, ако трябва да съм честен. Имах контакти с някои отбори от елита на Швейцария, но просто нямаше как да откажа офертата на ЦСКА.

Първият ти мач в България ще е срещу големия съперник от Левски. Знаеш ли какво значение има този мач за феновете?
- Гледал съм клипчета на фенове в YouTube, също така съм слушал от съотборниците ми. Всички казват, че мачът ще е много тежък, защото феновете и на двата отбора имат големи очаквания за него. Със сигурност двубоят ще бъде хубав.

Ти си първият италианец в ЦСКА. Как искаш да те запомнят феновете?
- Надявам се да ме запомнят с хубаво, с добри резултати. Само така един футболист може да спечели феновете. Надявам се от самото начало всичко да тръгне добре и да имам добри отношения с публиката.

„Тема Спорт”

Изтеглиха жребиите за полуфиналите при ветераните и купата на АФЛ

Витоша (Бистрица) ще спори с Ботев (Враца) за място на финала

Официално: Локо (Пд) разтрогна с Хоркаш

Вижте какво съобщиха от „Лаута“

Тръпката е в efbet Лига – шампионатът се разделя на 3 групи, интригата е на макс!

Бонусът за елита на платформата за онлайн спортни залози efbet.com важи до края на сезона

Лудогорец публикува речта на Антон Недялков преди Хебър

Вижте какво казва на съотборниците си капитанът, завърнал се в игра след 6 месеца

Бусато: Дербито е приоритет

Вижте какво каза вратарят на ЦСКА

Стамен Белчев с дилеми в "червената" защита за Левски

Вижте какви

Костов избра дясното крило за ЦСКА

Вижте подробности

Рик Джонатан: Хубаво е, че има конкуренция в Лудогорец

„Следвам моя път, това не е късмет, а работа“

Любо Пенев: Вниманието ни е насочено към първенството

„Имаше липса на концентрация“

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки