Гранден иска три победи на старта

Ще започнем сезона на висока скорост, убеден е французинът

Гранден иска три победи на старта

Френският нападател на ЦСКА Елиот Гранден ще започне втория си сезон при червените. Той закъсня за подготовката с една седмица и беше глобен. Въпреки своеволията извън терена, качествата му са неоспорими и се очаква Гранден да бъде основна фигура в отбора на Павел Дочев. Гранден говори пред Топспорт за старта на новото първенство и мачовете в Лига Европа.

- Г-н Гранден, ЦСКА ще играе срещу северноирландския Клифтънвил или хърватския Цибалия в Лига Европа. Кой бихте искали да срещнете?
- Няма значение кой от двата отбора ще се изправи срещу нас. При всички случаи ЦСКА трябва да продължи напред. Имаме сили да победим, защото сме по-класни. Целта е да играем в групите на Лига Европа.

- Между двата мача обаче имате дерби с Левски?
- Още по-добре. Така ще започнем сезона на висока скорост, много мобилизирано. Ще влезем по-добре в срещите от евротурнирите. Искам да победим и в трите мача, за да имаме самочувствие за следващите важни двубои.

- Какви са впечатленията ви от новия треньор Павел Дочев?
- Все още се опознаваме. Той държи на дисциплината на терена и извън него. Смятам, че в момента имаме много добър колектив, и се надявам треньорът да измъкне от нас най-доброто в психологически и тактически план.

- Като французин смятате ли, че новият треньор на френския национален отбор, Лоран Блан, ще измъкне тима от дупката, в която е изпаднал?
- За мен Лоран Блан е един много свестен човек и добър треньор. Наистина се надявам Франция да тръгне по друг път при него и да преодолее кризата. Всички в моята родина искат това да стане.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки