Александър Томов обясни за акциите и направи жест към феновете

Сега ще заложим на две големи банки, които имат офиси из цялата страна, отсече председателят на НС на ЦСКА

Александър Томов обясни за акциите и направи жест към феновете

Алекандър Томов обясни как ще се процедира с новото публично предлагане на акции на ЦСКА и какво трябва да се направи зада бъде успешно. Председателят на Надзорния съвет на "армейците" отговори на въпросите на феновете на отбора по време на специално свикана среща в залата за пресконференции на стадион "Българска армия".  

 

"Малко е да се каже, че ви благодарим. Всичко това има за цел да превърне ЦСКА в клуб на своите фенове. За съжаление с първата емисия не се получи това, което планирахме. Но ние не сме се отказали. Вече споменахме - ще има второ публично предлагане. Дано успеем да влезем в групите на Лига Европа, защото това ще бъде допълнителен стимул за клуба. Така цената му се покачва, а също и цената на футболистите", започна Томов. 

 

"Най-голям акционер остава Лира. На второ място е Петър Манджуков, който контролира около 8-10 процента, след това е "Трейс" с 3,5-4, Калистратов има около 2-3%. Нямаме голям процент от големи футболисти. По-сериозното име е на Емил Данчев. Иначе от отбора, знаете, с акции се сдобиха Мартин Петров, Валентин Илиев. Имаме и акционери с 5, 10 хиляди акции. ИПО-то беше пуснато за масовите хора. Искаме да се съберем като акционери в зала "Арена Амреец", да я напълни. Да си пуснем 2-3 филма за ЦСКА и всички да се забавляваме", каза още той.

 

 

Сега законът разрешава да се продават от акциите от квотата на Лира на само  149 лица. Вече сме продали на 37 човека. Ако утре се появяват 100 души, които искат по 10 акции, това не ни върши работа. По тази причина препоръчвам на привържениците да се организират в групи от по няколко човека, за да могат наведнъж да закупят по по-голям брой акции. Нека минималната сума за закупуване да бъде 10 000 лева. Най-простият вариант е да се групирате и да упълномощите някого от вас, който да направи сделката. Друг вариант е чрез фирма, а вие сключвате граждански договор с нея. Събирате парите помежду си и после фирмата купува акции на едро", обясни Томов.

 

Според сметките му новото предлагане на акции може да бъде отчетено като успешно и с продажбата на само около 300 000 бройки за разлика от тези 1,4 млн., които бяха минималното условие в първата продажба, защото ще падне делът на Лира Инвестмънт.

 

"Сега ще заложим на две големи банки, които имат офиси из цялата страна. Те ще бъдат инструктирани и в договор ще трябва да извършват нужните процедури. От понеделник започва връщането. Сега ми казвате, че някои вече са си получили обратно парите, които са превели по банков път. Но от следващата седмица започва тази процедура. Ще си получите сумите от там, където сте ги внесли".

 

Иначе сега всички хора, които си бяха взели акции, ще си получат парите обратно. Пред тях има три варианта: да вложат парите директно в клуба като дарение, да си закупят от акциите на Лира или да си купят такива от второто IPO, когато дойде време за него. Още по време на срещата Томов уреди да се направи офис на „Армията” за по-голямо улеснение за феновете, когато извършват тези операции.

 

На срещата бе уточнено и по какъв начин фенове от чужбина могат да се сдобият с акции. Вариантът е упълномощено лице, със съответния документ, да закупи желания брой акции. Това е изпълнимо и за група от хора, като след това човекът, платил за пакетите, трябва да ги прехвърли на съответните запалянковци, доверили му се за това. 

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки