Сензациите в пресата: Без заплати в ЦСКА, чакат Маркиньос утре на „Армията”

Шампион на Испания поема Левски, Лудогорец маха Абало, Гриша Ганчев спасява „акулите”, а Гочето им става треньор и още...

Сензациите в пресата: Без заплати в ЦСКА, чакат Маркиньос утре на „Армията”

Сензациите в пресата днес, седми юни 2014 година:

„Меридиан мач”: Шокираха играчите с празни карти
Футболистите на ЦСКА бяха неприятно изненадани преди старта на подготовката. Ръководството бе обещало да преведе заплатата за април, но това не се случи. Картите на играчите останаха празни и надеждата за пари остава за следващата седмица. Така практиката на Лупи с празни обещания продължава с пълна сила. Темата за премиите за успехите срещу Левски също остава болна, след като нито стотин¬ка не е платена. Положението при треньорския щаб е далеч по плачевно. Стойчо и хората му имат да взимат по няколко заплати. Плановете по селекцията също не се развиват добре. Стойчо усилено търси човек за поста централен нападател. Преговорите с Манучо и Слагер ca пред провал заради липсата на пари, които да получат играчите при евентуален договор. Младенов вече е наясно, че пак ще трябва да заложи единствено на свободни агенти, с които да бъде договорено единствено месечното възнаграждение. Разочарованието е пълно, тъй като Томов за пореден път афишира големи амбиции. Средства за нови играчи липсват и това е накарало Екзекутора да не избързва с освобождаването на футболисти. Настроението преди старта остава минорно и единственият светъл лъч на този етап е свързан с продажбата на някой от основните играчи. Единствените сигурни засега са „старите кучета" Тунчев, Камбуров и Маркиньос.

„Тема спорт”: Чакат Маркиньос на „Армията” утре

Спортният щаб на ЦСКА очаква Маркиньос още на медицинските прегледи утре. Според запознати обаче възможността бразилецът да дойде в София за старта на подготовката е малка. Офанзивният халф вероятно ще се присъедини към армейците след края на първия летен лагер в Боровец. Тимът ще се готви в курорта от 9 до 21 юни. Вчера в администрацията на клуба пристигна бележка от досегашния отбор на Маркиньос Локо София. С нея железничарите му позволяват да тренира с ЦСКА от 9 до 30 юни, когато изтича договорът му. В случай че офанзивният халф парафира, той ще стане третото ново попълнение след Александър Тунчев и Мартин Камбуров. Спортният щаб на червените търси още трима играчи, с чието привличане селекцията почти сигурно ще завърши. Стойчо Младенов иска централен нападател, вътрешен халф и ляв бек. Преговорите с евентуалните нови попълнения обаче вървят бавно. Същевременно стана ясно, че халфът на ЦСКА Иван Маркович ще удължи договора си с клуба за още една година. Неговият мениджър Мариано Бидзари бе в София вчера, за да обсъди условията около новия контракт. Към настоящия договор на играча ще бъде добавен анекс, а за да стане преподписването факт, трябва да бъдат изчистени още някои детайли. Очаква се през следващата седмица новият контракт да бъде финализи-ран и подписан. Маркович е обвързан с клуба до лятото на 2016 г. Треньорът на ЦСКА Стойчо Младенов лично е настоял сърбинът да остане за по-дълъг период от време в тима. 19-годишният халф също е изразил желание да играе за армейците. Към него не липсва интерес от чужбина, но възможността да бъде продаден е малка.

„Меридиан мач”: Шампион на Испания поема Левски
Вундеркинд начело на ДЮШ, Жерард Сарагоса Мулет е треньор от 16-годишен, обиколил е света, в Грузия го коронясват като гений. След като Левски избра своя старши треньор, „сините" вече намериха и методист на школата. Очаквано той отново е от Испания, откъдето идва и наставникът на първия тим Пепе Мурсия. Става дума за Жерард Сарагоса Мулет, който от днес ще стартира работата си на „Герена". Специалистът идва от Каталуния и е имал досег със считаната за еталон в Европа и света школа на Барселона - Ла Масия. Нещо повече - той дори е шампион на Испания в първенството на регионите с младите таланти на Каталуния, сбор от играчи на Еспаньол и Барселона. Той е бил част от най-добрите футболни школи в света. Работил е и в катарската академия Aspire Football Dreams, а за последно е бил старши треньор в Грузия. Там е водил Торпедо (Кутаиси) и Локомотиве, като с изявите си е бил коронясан като тактически гении. В момента той се води на работа в Ам-поста, малък каталунски тим, но от днес почва работа на „Герена". Очаква се спецът да бъде методист в школата на Левски, като по този начин трябва да помага на Даниел Боримиров. Борето вече беше обявен за директор на ДЮШ, но назначението ще бъде официализирано през идната седмица. Легендата от САЩ'94 иска първо да се срещне със собственика на клуба Тодор школата на Левски, като по този начин трябва да помага на Даниел Боримиров. Борето вече беше обявен за директор на ДЮШ, но назначението ще бъде официализирано през идната седмица. Легендата от САЩ'94 иска първо да се срещне със собственика на клуба Тодор Батков и едва тогава ще подпише договор. Новото лице в школата на Левски пък е истински вундеркинд. Той започва треньорската си работа едва на 16 години, като се е образовал на изключително авторитетни места. Мулет има дипломи от Испанската футболна федерация, както и от Каталунската такава. Той е завършил и във Франция „Клерфонтен". Огромен плюс при избора на испанския специалист е бил фактът, че е едва на 32 години, има огромен опит и е свръхамбициозен. Освен това. самият Мулет признава, че обожава да работи с млади играчи, а също така е подготвен прекрасно на практика и теория.

„Стандарт”: Манучо скъп за ЦСКА

Нападателят Манучо, минал през "Манчестър Юнайтед", вероятно ще се окаже непосилно скъп за ЦСКА. Анголският национал за последно беше собственост на "Валядолид", като изкара няколко сезона под наем в Турция. Иначе "червените" са възхитени от качествата му, но дори не са започвали пазарлъци при обявената от мениджърите заплата. "Локо" (София) обаче даде разрешение Маркиньос да започне тренировка с ЦСКА. Договорът на бразилеца в "Надежда" изтича на 30 юни и нямаше как да бъде заобиколена тази формалност. Уреден късно в четвъртък беше и Мартин Камбуров, който ще прибира по 15 000 лева на сезон на "Българска армия".

„Меридиан мач”: Гриша Ганчев спасява „акулите”?
Един от най-големите футболни босове у нас Гриша Ганчев може да стане спонсор и шеф в Черноморец. В същото време бургаският клуб е възможно да бъде сателит на Литекс. Тази новина избухна във футболните среди в Бургас. Гриша Ганчев е новият председател на Управителния съвет на „Петрол" АД. Първите признаци на влизането на Ганчев в петролния дистрибутор бяха неговото присъствие на едно от предходните общи събрания на акционерите. „Петрол" АД е най-голяма компания в „Петрол холдинг", който е на 50% собственик във футболния клуб. Реално, влизайки в управата на „Петрол АД", той косвено ще контролира и събитията във футболния клуб. За миналата година компанията е наляла 1,5 милиона лева в клуба според спонсорски договор. Има голяма вероятност Гриша Ганчев да влезе и в Съвета на директорите на Черноморец. Това трябва да стане на предстоящото Общо събрание, за което обаче все още няма обявена дата.

„Тема спорт”: Гочето готов да води Черноморец
С изненадващ наставник може да започне шампионата в Б група Черноморец Бургас. Интерес да застане начело на акулите е проявил Георги Василев, който преди три години бе начело на бургазлии за три месеца и е добре запознат с обстановката в клуба. 67-годишният спец попадна 8 неподходящ момент в Черноморец след напускането на Балъков и под негово ръководство тимът не се представи задоволително, което доведе логично до освобождаването му. От няколко години Гочето живее основно в Несебър с украинската си съпруга Олга, от която има две деца. Грижите около семейството не позволяват на опитния специалист да излезе за по-дълго на работа в чужбина, въпреки че постоянно е търсен от кипърски тимове. Преди година обаче успя да спаси от изпадане третодивизионния Ксиофаго, макар че тимът е основно от футболисти под 18-годишна възраст. По време на предишния си престой в Черноморец той нееднократно заяви, че просто му се работи и парите нямат значение. Липсата на сериозни финансови изисквания е един от плюсовете около евентуалния избор на Георги Василев. Не е за пренебрегване фактът, че обстановката в Б група му е позната, след като само преди пет години успя със скромния Несебър да стигне до бараж за влизане в А група. Преди това води и Нефтохимик.

„Тема спорт”: Лудогорец маха Дани Абало
Лудогорец е на път да се раздели с един от легионерите си, разбра „Тема Спорт". Става въпрос за испанеца Даниел Абало. Крилото е попаднало в списъка с нарочените за гонене през лятото. Треньорът Стойчо Стоев и спортният директор Методи Томанов вече са дали зелена светлина за освобождаването на 26-годишния футболист. Двамата са останали разочаровани от представянето на Абало през миналата кампания. Бившият играч на Селта записа общо 40 мача, в които отбеляза 10 попадения. Той обаче блестеше предимно срещу слабите отбори, докато в останалите срещи се криеше. Това никак не се е понравило на ръководството и е било обсъдено по време на срещата относно селекцията. Една от пречките за освобождаването на Дани Абало е, че договорът му е до лятото на 2015-а година. Очаква се обаче в близките дни да бъдат проведени разговори с мениджъра на футболиста. В момента шампионите са в напреднали преговори с чуждестранно крило. На този етап от клуба не желаят да оповестят името му, за да не се стигне до провал на сделката. Припомняме, че през миналите два трансферни прозореца клубът привлече флангови играчи от Холандия - Върджил Миси-джан и Йерун Думу. Треньорът Стойчо Стоев разполага и с Михаил Александров. Българинът обаче няма сериозна алтернатива за мястото на дясно крило. Именно това е причината от Лудогорец да опитат да вземат нов човек. Зелените искат да си осигурят поне още три попълнения. Задължително се търси дефанзивен халф, който да се конкурира с Дяков, Еспиньо и Златински. Сред вариантите са Луис Карлос от Брага и Владимир Гаджев от Левски. Приоритет пред национала обаче е трансфер в чужбина. Шансовете той да се озове в Разград са под 30 процента. Възможно е Лудогорец да привлече и нов централен нападател. За старта на подготовка се очаква отново да дойде бразилецът Мишел Мораес от флуминензе. Той ще бъде пробван от Стойчо Стоев, след което ще се реши дали да получи договор.

„7 дни спорт”: Старокин ще взима 25 хил. долара в Иртиш
Халфът на Левски Орлин Старокин ще подпише договор с казахстанския Иртиш до няколко дни. Договорът на Старокин със сините изтича на 30 юни и той не иска да го подновява. Причината е в доста по-добрите условия, които му предлагат казахстанците. Според запознати Орлин ще взима по 25 000 щатски долара месечна заплата. В контракта са предвидени и допълнителни бонуси.

НА ЖИВО: Арда - Крумовград (СЪСТАВИ)

Следете тук битката в Кърджали

Николай Костов определи групата за Славия

Николай Михайлов се завръща в списъка

Костадин Димитров подписва довогорите за довършването на стадионите на Локо Пд и Ботев Пд

Добри новини за двата големи отбора на Пловдив

Съдия притесни Черно море преди мача под тепетата

Валентин Железов ще свири срещата на "Колежа"

Вальо Михов - Гонзо ще ви гледа в очите, а не зад гърба

Бившият президент на БФС призова за обединение

Ас на Витоша (Бистрица) е обект на интерес от професионални клубове

Николай Замфиров има 3 гола в петте си изиграни мача за "тигрите" до момента

Пьотровски донесе 180 000 евро в касата на Лудогорец

Звездата на разградчани ще участва на Евро 2024 това лято

Деветият в Полша си хареса Турицов

Защитникът на ЦСКА е почти сигурно напускащ след края на сезона

Левски иска да продължи положителната серия при домакинството на Славия

"Сините" приемат столичния си съперник на "Герена" от 19:00ч.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки