Сензациите в пресата: Два бургаски отбора се обединяват в един Нефтохимик

Асистент на Рафа Бенитес почва работа в Левски, Гаджев аут от лагера в Правец, Марсилия гледа М’Боли на Мондиала и още…

Сензациите в пресата: Два бургаски отбора се обединяват в един Нефтохимик

Сензациите в българските спортни издания от днес, 15 юни 2014 година:

„24 часа”: Два бургаски отбора се обединяват в един Нефтохимик
Бургаските отбори „Нефтохимик“ и „Маетер“ се обединяват, научи „24 часа“. Генерален спонсор ще бъде веригата от строителни хипермаркети „Мастерхаус“, която досега издържаше третодивизионния тим. Старши треньор ще е Ангел Стойков, който ще смени легендата Златко Янков. Отборът ще носи името „Нефтохимик“. В домакинските мачове от „Б“ група ще рита на стадион „Черноморец", на който предстоят ремонти и освежаване.

„Тема спорт”:  Камерунецът в ЦСКА се хванал за главата

Още на Втория ден от пробите си в ЦСКА камерунецът Кристиан Поуга се е хванал за главата. В четвъртък той проведе първото си занимание с отбора, в петък тренира още два пъти, преди да се стигне до бойкота на последната за деня тренировка. Вчера той също нямаше възможност да се готви, тъй като колегите му не желаят да провеждат тренировъчен процес, докато не получат това, което им е обещано. Поуга е биВш централен нападател на Цюрих, Маритимо и Васлуй и по план трябваше да остане на проби в ЦСКА до края на лагера в Боровец, след което да се прецени дали да пътува с тима за Холандия. Камерунецът обаче е притеснен от финансовото положение на клуба и не е изключено да си събере багажа. Бойкотът на тренировките в ЦСКА може да повлияе негативно и при преговорите с част от набелязаните играчи от чужбина.

„Тема спорт”: Новата кампания на ЦСКА ще продължи 3 месеца
Второто публично предлагане на акции на ЦСКА ще продължи 3 месеца, разбра "Тема Спорт". Това е максимално допустимият срок според закона. Ръководството трябва да получи разрешение за кампанията от Комисията по финансов надзор. Такова се очаква да бъде издадено в рамките на около месец след подаването на документите от страна на червените. Втората продажба вероятно ще започне в началото или средата на август, ако документите се изготвят преди Общото акционерно събрание на ЦСКА. То ще се проведе на 17 юли. Тогава ще бъде взето решение колко да струва 1 акция и какъв да е минималният праг, който трябва да бъде достигнат по време на втората кампания. В продажба ще се пуснат общо 3 милиона акции, колкото бяха и при първата продажба. Очаква се обаче минимално-изискуемият брой изкупени книжа да падне. Досега бяха 1 409 210, но сега вероятно ще е по-нисък. В случай че бъде достигнат, клубът ще стане публично дружество. Другият любопитен момент, който се обсъжда, е цената на една акция да не е 3, а 2 или дори 1 лев. Тепърва ЦСКА трябва да избере инвестиционен посредник, който да проведе кампанията и да изготви нов проспект на клуба.

„Тема спорт”: Марек подписва с минал през Локо Сф
Новакът в А група Марек е на път да си осигури първо ново попълнение. Дупничани са постигнали договорка с полузащитника Мартин Димитров. Той е свободен агент, след като бе отстранен от Локо Сф през зимата. В последните шест месеца халфът бе част от аматьорския Мастер Бс. 26-годишният футболист е бил поканен лично от старши треньора Антон Велков, с когото се познават от престоя в „Надежда". Той вече е провел няколко тренировки и е показал добро функционално състояние, въпреки че дълго време не е играл на високо ниво. Очаква се до няколко дни Димитров официално да обвърже бъдещето си с дупничани. В кариерата си футболистът, който може да играе и като десен бек, е носил екипите още на Несебър и Черноморец Поморие. Много близо до контракт с Марек е и вратарят Ник Дашев. Стражът игра за Черноморец и Черно море през миналия сезон. В нито един от двата отбора обаче той не успя да се утвърди. За моряците стражът записа само един мач - срещу Лудогорец. Дашев се задържа на терена малко повече от едно полувреме, преди да бъде заменен от треньора Георги Иванов заради слабото си представяне. Пробен период на „Бончук” ще изкарат юношата на Левски Георги Стоичков, както и миналият през Локо Мездра Анатоли Тодоров. Двамата за последно бяха част от втородивизионния Витоша Бистрица. Треньорът Тони Велков е решил да тества играчите в рамките на седмица, след което да реши дали да им предложи постоянни договори.

„Меридиан мач”: Кокала нави още двама

Новият мениджър на Локо (Пд) Емил Велев продължава с ударната селекция на „Лаута“. Той търси нови попълнения под дърво и камък, докато продължават пререканията между собственика Коко Динев и феновете на тима. Кокала е успял да уреди халфа на Марек Светослав Диков и нападателя Бранимир Костадинов. Първият е юноша на Марек и има сериозен принос за доброто представяне на дупничани през изминалия сезон. Бранимир Костадинов пък е добре познат на футбол-ната общественост у нас. Той е работил с Велев в Локомотив (София), а през това лято изкара пробен период и в ЦСКА, но явно няма да подпише договор с „армейците“.

„Меридиан мач”: Чудото от Каталуня идва утре
Испанската колония в Левски ще се увеличи още утре. „Меридиан Мач“ научи, че на „Герена“ очакват Жерард Сарагоса Мулет, който трябва да стане методист на школата. Той ще пристигне у нас за финални разговори със спортния директор Георги Иванов и шефа на ДЮШ Даниел Боримиров. След него той трябва да заеме новата си функция. В школата ще остане и сегашният методист Иван Колев. Както е известно, 32-годишният Мулет е истинско явление в професията. Той е двукратен шампион на Испания с отбора на област Каталуня, а е работил още и в Грузия. На специалиста се разчита да наложи нов начин на работа с младите таланти в ДЮШ, който да бъде наложен от най-малкия набор до дублиращия състав.



„Меридиан мач”: И Гаджев аут от лагера в Правец
Халът Владимир Гаджев най-вероятно ще попадне в листата на зачеркнатите от старши треньора на Левски Пеп Мурсия за първия лагер в Правец. Както единствени съобщихме, двама вече са в черния списък - Павел Чмовш и Цветан Генков, и в неделя няма да тръгнат за подготовката. Ситуацията при Гаджев обаче е коренно различна с тази при Чмовш и Генков. Халфът, на когото договорът изтича в края на месеца, няма желание да остава на „Герена“, докато защитникът и нападателят искат, но ръководството на клуба няма нужда от тях. Въпреки намерението да си ходи, Гаджев тренира с Левски, докато си търси отбор в чужбина. Той има желание да пътува за Правец, но старши треньорът на „сините“ Пеп Мурсия 7и директорът Георги Иванов са на друго мнение. Според тях на лагер с отбора трябва да отидат само футболисти, които ще играят в Левски през новия сезон. Самият Гаджев е намекнал, че ако не си намери отбор, може да остане при „сините“ до зимата. Това обаче едва ли ще му осигури място в Правец.

„Меридиан мач”: Асистент на Рафа Бенитес ще започва работа в Левски
Още един испанец най-вероятно ще започне работа в близките дни в щаба на Левски. Новото лице се казва Давид Серано. Той е анализатор и върхът в кариерата му е, че е бил в щаба на Рафаел Бенитес няколко години. Серано също така е бил в елитния Виляреал. Спецът е в София в последните няколко дни и изгледа на живо няколко тренировки на тима. Очаква се той да проведе разговор с Георги Иванов и ако нещата се развият положително, да започне работа в клуба. Серано ще помага както при разузнаването на съперници, така и при набелязването на нови попълнения. До момента в ролята на видеоанализатор на „Герена“ се изявява Щилиян Карастой-ков, който прави подробни портрети както на новите попълнения, така и на изявите на настоящите футболисти. При подпис със Серано обаче не е ясно дали и бившият треньор в школата на Славия ще запази поста си.

„Меридиан мач”: Марсилия гледа М’Боли на Мондиала

Френският гранд Олимпик Марсилия няма да изпуска от поглед вратаря на ЦСКА и националния отбор на Алжир Райе М’Боли. В зависимост от представянето си той може да стане футболист на най-популярния клуб във Франция след края на световните финали. Интересно е, че М’Боли е юноша тъкмо на Олимпик Марсилия, но не успява да се наложи в родния си клуб, където прекарва три години, и се налага да замине за шотландския Хартс. След това кариерата му преминава през гръцките Етникос Пирея и Панетоликос и японския Риюкию, преди да пристигне в София като футболист на Славия. Преди година М’Боли игра под наем в скромния френски Газалек Аячо, където обаче не остави следа.

Лудогорец пусна билетите за Крумовград

Вижте какво съобщиха от Разград

Изтеглиха жребиите за полуфиналите при ветераните и купата на АФЛ

Витоша (Бистрица) ще спори с Ботев (Враца) за място на финала

Официално: Локо (Пд) разтрогна с Хоркаш

Вижте какво съобщиха от „Лаута“

Тръпката е в efbet Лига – шампионатът се разделя на 3 групи, интригата е на макс!

Бонусът за елита на платформата за онлайн спортни залози efbet.com важи до края на сезона

Лудогорец публикува речта на Антон Недялков преди Хебър

Вижте какво казва на съотборниците си капитанът, завърнал се в игра след 6 месеца

Бусато: Дербито е приоритет

Вижте какво каза вратарят на ЦСКА

Стамен Белчев с дилеми в "червената" защита за Левски

Вижте какви

Костов избра дясното крило за ЦСКА

Вижте подробности

Рик Джонатан: Хубаво е, че има конкуренция в Лудогорец

„Следвам моя път, това не е късмет, а работа“

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки