Мицански разнищи Оксер за едно полувреме

„Червените дяволи” с убедителна победа и нов гол за българина

Мицански разнищи Оксер за едно полувреме

Кайзерслаутерн спечели поредната си контролна среща преди старта на редовния сезон в немската Първа Бундеслига. „Червените дяволи” надиграха френския Оксер с 3:1, а новото попълнение Илиян Мицански не спира да бележи гол след гол за лаутерите.

Българският нападател, който през изминалата седмица получи повиквателна за националния отбор, влезе в игра през втората част на срещата и успя да се разпише в 72-ата. Мицански бе най-опасният играч в състава на Кайзерслаутерн, като почти всяка атака през второто полувреме минаваше или завършваше през него.

Оксер успя да поведе в резултата след ранен натиск през първото полувреме. Валтер Бирса порази вратата на резервния страж Тобиас Зипел с мощен изстрел под напречната греда в 10-ата минута.
 
Играчите на домакините реагираха бързо и в 23-ата Ян Моравек възстанови равенството, като се възползва от вратарска грешка на Оливие Сорин.
 
На почивката Мицански се появи на мястото на Ервин Хофер, а пет минути след подновяването на играта Сръдян Лакич вкара и втори гол за „червените дяволи” с отлично изпълнен пряк свободен удар. С това настъпиха и минутите на Мицански, който започна всячески да тормози защитата на Оксер. Сорин успя да хване няколко удара на българина, но не и в 72-ата минута. Тогава Ривич проби по лявото крило и качи топката на главата на нападателя, който само трябваше да я насочи отвъд гол линията за 3:1.
 
Последваха няколко извеждащи паса към нападателя, но той бе изпреварван от Сорин. Най-добрата си възможност Мицански пропусна в 85-ата минута, когато отново стреля с глава, но и в този случай стражът успя да улови.
 
Мицнаски отбеляза осмия си гол за Кайзерслаутерн. Следващата контрола на „червените дяволи” е срещу шотландския Абърдийн, а в средата на август лаутерите играят срещу Оснабрюк за Купата на Германия.  
Байерн смачка Унион при визитата си в Берлин, вкара 5 гола на клетия си опонент (ВИДЕО)

Баварците не показаха никаква милост

Лайпциг надделя над Хайденхайм и запази мястото си в Топ 4 (ВИДЕО)

"Биковете" спечелиха с 2:1

Йозил призна защо се реши на физическа трансформация

"Правя го, за да бъда във форма", каза бившият германски национал

Треньорският казус за Байерн се заплете

Нагелсман остава начело на Германия

След голямо шоу: Дортмунд видя сметката на Атлетико (ВИДЕО)

Рурците победиха испанския тим с 4:2

В Байерн търсят причина за контузиите

Спортният директор Кристоф Фройнд коментира темата

Дортмунд се справи с адашите от Гладбах, ВАР лиши Забицер от хеттрик (ВИДЕО)

Рурците стигнаха до успех с 2:1 като гости

Байерн се справи с лекота срещу Кьолн на "Алианц Арена" (ВИДЕО)

Ситуацията при "козлите" е доста неприятна

Леверкузен продава голмайстора си на Милан за 50 милиона евро?

Виктор Бонифас е обект на интерес от страна на "росонерите"

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки