Ники Михайлов и Твенте вдигнаха Суперкупата на Холандия (видео)

Във финала на „Амстердам Арена” шампионите на страната надделяха над носителя на купата Аякс с 1:0 и вдигнаха трофея „Йохан Кройф”.

Ники Михайлов и Твенте вдигнаха Суперкупата на Холандия (видео)

Николай Михайлов и неговият Твенте спечелиха за първи път в историята на клуба Суперкупата на Холандия. Във финала на „Амстердам Арена” шампионите на страната надделяха над носителя на купата Аякс с 1:0 и вдигнаха трофея „Йохан Кройф”.

 
Аякс бе сочен за явен фаворит в срещата, но всичко се обърка за тима от Амстердам в осмата минута, когато Люк Де Йонг порази вратата на национала Мартен Стекеленбург. Вратарят допусна ужасяващата грешка при опит да подаде към свой съотборник. Стражът не отчете присъствието на дебнещия Де Йонг, който бързо открадна топката и я пусна покрай безпомощния му плонж.
 
Положението на Аякс се влоши допълнително в края на първото полувреме, когато червен картон получи голаджията Луис Суарес. Домакините на мача възлагаха големи надежди на уругваеца в днешния мач, след като той продължи отличната си форма пред противниковата врата и по-рано през седмицата порази вратата на ПАОК в Шампионската лига.
 
Оттук до края на срещата Твенте не срещна особени затруднения от съперника си, въпреки че Михайлов трябваше да се намесва при няколко далечни удара.
 
 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки