И големите ще треперят днес в ШЛ

Бившите европейски клубни шампион Аякс, Селтик и Зенит ще се потрудят здраво в днешните квалификации на Шампионската лига

И големите ще треперят днес в ШЛ

Изгледите за място в груповата фаза на Шампионската лига ще се подобрят за 13 отбора след днешните реванши от третия квалификационен кръг на най-комерсиалния клубен турнир. Три клуба, които са печелили две от най-значителните отличия на Стария континент обаче ще трябва да треперят до последно за продължаване на участието си.

 
Четирикратният шампион Аякс, шампионите за ’67-а г. Селтик и носителят на Купата на УЕФА за 2008 г. Зенит Санкт Петербург са една идея по-близо до предварително отпадане от турнира след резултатите от първите си срещи. Селтик е в най-незавидното положение, след като бе поразен с 3:0 от португалския дебютант в турнира Брага. Аякс ще трябва да бележи на всяка цена като гост на гръцкия ПАОК след 1:1 у дома. Зенит не успя да пречупи румънския Унирея и след 0:0 в първия мач ще трябва да опази вратата си чиста.
 
Партизан и Динамо Киев почти сигурно ще се класират напред след победи в първите си мачове с по 3:0. Андерлехт разгроми Ню Сейтс с 6:1 и направи реванша протоколен, докато Базел взе комфортен аванс над Дебрецен (2:0).
 
Четири двубоя не излъчиха победител в първата среща и ще се решават в реваншите. Сред тях е и този на Литекс, който гостува на Жилина. Залцбург-Омония и Динамо Загреб-Шериф Тираспол също си размениха по един гол, а Копенхаген – Бате Борисов не си вкараха попадения. Фенербахче също извъртя равен с Йънг Бойс, но е явен фаворит в реванша. Шведският шампион АИК изостава с 0:1 на съседите Розенборг. Спарта Прага също води с 1:0 преди гостуването си на Лех Познан.
 
Победителите от днешните 13 двубоя ще се присъединят към чакащите на плейофите Оксер, Севиля, Тотнъм, Сампдория и Вердер Бремен.
 
Жребият за следващата фаза на Шампионската лига и Лига Европа както обикновено ще бъде теглен в петък в централата на ФИФА в Нион.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки