Греди и резерви огорчиха Миньор, Славия обърна „жълто-черните” за 2:1

Славия се спаси с голове на Цачев и Божов, Хазуров откри за домакините, Стоев счупи гредите на "белите"

Греди и резерви огорчиха Миньор, Славия обърна „жълто-черните” за 2:1

Отборът на Славия победи Миньор с 2:1 в на старта на втория кръг в „А” група. „Белите” имаха нелеката задача да заличат загубата от първия кръг, но въпреки положителното изражение на резултата футболистите на Емил Велев изтръпваха пред мощните удари на Младен Стоев, който на два пъти разтресе гредите, но така и не успя да реализира гол. Въпреки това той изигра основна роля за първото попадение, с което „жълто – черните” излязоха напред в резултата.

 
Емил Велев предприе сериозен риск в началото на второто полувреме, като извади трима от основните си футболисти. Ходът обаче се оправда, тъй като влезлите в игра Иван Цачев и Николай Божов успяха да обърнат резултата в полза на столичани.
Предимството в играта през първото полувреме бе в явна полза на Миньор. Домакините създадоха редица опасни положения, които в крайна сметка дадоха резултат минути преди почивката. В началото на срещата след бърза комбинация с Хазуров и Иванович, Младен Стоев се озова в наказателното поле на Славия, но не успя да усвои кълбото по най-добрия начин и това му попречи да нанесе решаващ удар към вратата на Вунчев. В 20-ата минута Велимир Иванович падна в наказателното поле на Славия, при което домакините отправиха активни претенции за дузпа към рефера, но Ахмед Ахмед не посочи към бялата точка.
 
Младен Стоев разтресе напречната греда на Славия след перфектно изпълнен пряк свободен удар в 25-ата минута. Секунди по-късно Янкович опита техничен удар, като чукна топката с техничен удар, но тя се отклони от бранител на Славия в наказетелното поле и не успя да попадне в целта.
 
Илия Илиев застраши вратата на Миньор с първата реално опасна акция на Славия в 41-ата минута с изключително точен изстрел, който бе насочен на сантиметри под напречната греда на Иво Иванов. Капитанът на „жълто-черните” обаче не се затрудни и протегна ръка, за да изчисти кълбото далеч от опасност.
 
Първото попадение падна в 44-ата минута на срещата. Младен Стоев отправни идентичен на първия си бомбен удар към Вунчев, но този път от далеч по-значителна дистанция. Стражът на „белите” първоначално улови, но след това изпусна топката във вратарското си поле. Коце Хазуров дебнеше на правилното място, възползва се от създалата се ситуация и бързо прати кълбото в мрежата за 1:0.
 
След паузата Емил Велев първи предприе промени в отбора си, но изваждането на Жуниор, Дани Пеев и Франсиско Алберони нямаше как да не предизвика въпросителни. Въпреки това смелият ход се оказа ползотворен и появилият се в 62-ата минута Иван Цачев намери целта и изравни резултата за 1:1.
 
В 65-ата минута Славия изработи ъглов удар. Центрирането в полето на Иво Иванов бе посрещнато от меле от футболисти. Топката намери пътя си до краката на Цачев, който я прокара през гората от играчи до мрежата за изравнителния гол.
 
Друга резерва прониза тима на Славия в 70-ата минута. Ветеранът Николай Божов изпълни безпогрешно пряк свободен удар с левия крак в горния ъгъл на Иво Иванов, което не остави шансове на вратаря, а Славия обърна резултата в своя полза.
Домакините се хвърлиха в търсене на късен гол, но късметът не бе на страната на „жълто-черните”. Миньор бе най-близо до изравнителния гол в 83-ата минута, когато отново Младен Стоев за втори път в мача разтресе гредата. Славия едва не реши всичко с две контраатаки, в които Иван Цачев излезе очи в очи с Иво Иванов, но така и не успя да вкара на вратаря на Миньор. С това се изчерпаха и усилията на „белите” пред противниковата врата. Играчите на Миньор също не успяха да намерят верния път към гола и записаха втора поредна загуба в шампионата.
 
Миньор – Славия 1:2
1:0 Хазуров 44’
1:1 Цачев 65’
1:2 Божов 70’
 
За Миньор:99.И. Иванов (к), 2. Божиков, 3. Олегов, 6. Златков, 7 .Стоев, 18. Янкович (Господинов – 80’), 19. Петров (Тодоров – 77’), 21. Хазуров (Рангелов – 69’), 24. Витанов, 28. Иванович, 32. Марков,
Резерви: 91. Чворович, 4. Христозов, 10. Паволов, 14. Цветков, 23. Господинов, 28. Тодоров, 27. Рангелов,
Наставник: Антон Велков;
 
За Славия: 1. Вунчев, 21. Дяков, 22. Генев, 2. Дреновички, 35. Петков (к), 6. Дюлгеров, 20, Димитров, 11. Алберони (Георгиев – 46’), 19. Жуниор (Божов – 57’), 7. Илиев, 77. Пеев (Цачев – 62’),
Резерви; 12. Петров, 15. Богданов, 18. Р. Рангелов, 8. Павлов, 5. Георгиев, 24. Цачев, 17. Божов,
Наставник: Емил Велев;
 
Жълти картони: Божиков (21’), Дюлгеров (24’), Димитров
 
Стадион: „Осогово”, Кюстендил;
 
Главен рефер: Ахмед Ахмед;
Рик Джонатан: Хубаво е, че има конкуренция в Лудогорец

„Следвам моя път, това не е късмет, а работа“

Любо Пенев: Вниманието ни е насочено към първенството

„Имаше липса на концентрация“

Дерменджиев: Целта е дубъл

Гледаме към финала, призна треньорът на "орлите" след 4:0

ПРИЗНАНИЕ: Шефът на УЕФА се срещна с Георги Иванов в Нион

Вижте подробности

Лудогорец разби Хебър и вече мисли за финала (ВИДЕО)

Рик Джонатан вкара 2, а Недялков се завърна при 4:0 в Разград

Тържествата за юбилея започнаха с поднасяне на цветя пред паметната плоча на Етър

Бончо Генчев припомни, че "виолетовата" школа е дала на България много големи футболисти

Ники Михайлов и Живко Миланов минаха изпити на "Герена"

На двамата им предстои дипломиране в Национална спортна академия "Васил Левски"

"Герена" все по-близо до реконструкция, общината става собственик

Архитектурната комисия взе решение за прехвърлянето на стадиона Областната управа към общината

БФС поздрави Етър за вековния юбилей

Ето какво написаха от централата

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки