35 екипажа ще стартират в 10-то юбилейно издание на рали „Твърдица-Елена”

Тази събота и неделя ще се проведе 10-то юбилейно издание на рали „Твърдица-Елена”, каза на пресконференция в Пресклуб „България” директорът на ралито Злати Златев

35 екипажа ще стартират в 10-то юбилейно издание на рали „Твърдица-Елена”
Тази събота и неделя ще се проведе 10-то юбилейно издание на рали „Твърдица-Елена”, каза на пресконференция в Пресклуб „България” директорът на ралито Злати Златев. Тази година Рали "Твърдица-Елена" ще бъде първото рали в от календара на БФАС, което се провежда в най-хубавия сезон на годината – началото на лятото. Трасетата, които са възела на състезанието, са с денивелация от 350 м до 1250 м надморска височина. Дължината на ралито е 190 км, от които 103 км са състезателни, разделени в девет скоростни отсечки. Състезанието е в два дни, като в първия ден e техническия и административен преглед, официалната церемония по откриването и скоростен етап "Детелината". Разположен в самия град Твърдица, той предизвиква огромен интерес и е атракция за публиката. През втория ден се преминават етапите из неповторимия Елено-Твърдишки балкан, както и многообещаващият специален етап Елена, който ще се проведе в едноименния град.
 
Заявки за участие са подали 35 екипажа, сред които са водещите ни пилоти Крум Дончев, Пламен Стайков, Тодор Славов и други.
 
Пилотът Пламен Стайков каза пред репортерите, че това е едно от най-любимите му състезания, с атрактивни скоростни етапи с много завои. „Има много заявки и очаквам да стане много интересно състезание. Времето в Балкана е променливо и често се е случвало в една скоростна отсечка да стартирам на сухо време, в средата да вали проливен дъжд, а на финала  отново да е сухо. Но това прави състезанието още по-интересно както за нас, пилотите, така и зрителите”, допълни Стайков.
 
Тази година стартира и една нова инициатива: "Аз подкрепям българският автомобилен спорт", като всеки зрител ще заплаща вход за гледане на някои скоростни етапи. Таксата е в размер на 2 лева, а пакетната цена за двата дни е 5 лева.
 

Идеята на организаторите бе събраната сума да бъде за подпомагане на автомобилния спорт, но днес обявиха пред репортерите, че тя ще бъде дарена на бедстващите от наводнението във Варна. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки