Хокейна звезда подкрепи националите по футбол

"Не искам да съм на тяхно място", сподели Александър Овечкин

Хокейна звезда подкрепи националите по футбол

Александър Овечкин, който е нападател на Русия и на отбора от Националната хокейна лига на САЩ и Канада (НХЛ) Вашингтон, а също така и 3-кратен световен шампион със страната си, обяви, че точно в този момент не би искал да се окаже на мястото на някой от футболните национали на страната. Както е известно, руснаците спечелиха само една точка от три мача след безлична игра, в резултат на което напуснаха преждевременно световното първенство.

"Аз съм руснак и съм тъжен от това, което се случи с националния ни отбор. Знам как се чувстват играчите, защото и аз съм спортист. Не искам да бъда на тяхно място в този момент. Момчетата се бориха и се стараха, така че няма нужда да ги упрекваме в този момент. Загуби не треньорът, не отделен футболист, а целият отбор. Трябва да гледаме напред, а в бъдещето е световното първенство в Русия. Надявам се през 2018 година отборът да се представи далеч по-добре", заяви нападателят на Вашингтон.

Относно критиките от обществеността, Овечкин каза: "Такъв е нашият манталитет. Ако бяхме излезли от групата, всичко щеше да бъде съвсем различно. Щяхме да попаднем на Германия, която е фаворит в турнира. Надявам се Капело да остане с нас и да намери още нови футболисти, които да играят с увереност и да постигат желаните от тях резултати".

Овечкин заяви, че най-важният футболист на световното първенство е нападателят на Барселона и на аржентинския национален отбор Лионел Меси: "Харесвам националните отбори на Холандия, Франция и Бразилия, но дори и в тях няма по-силен играч от Меси".

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки