Димчо Ненов: Някои още не си знаят имената (+ВИДЕО)

В атака освен Емо Ангелов нямаме други варианти, каза треньорът на Хасково

Димчо Ненов: Някои още не си знаят имената (+ВИДЕО)
„Изключително полезна контрола за нашия отбор”, каза треньорът на Хасково Димчо Ненов след загубата 1:2 от Левски на „Герена”. „В началото бяхме изключително стъписани, обстановката ни е доста чужда. Има хора, които нямат мачове в професионалния футбол, не сме готови за това предизвикателство на 100%. В процес на работата ще изчистваме нещата, има какво да се желае, но такива мачове могат само да ни служат като урок и като тест за развитието ни като отбор”, добави той пред Канал 3.
 
Бившият наставник на Сливен и Нефтохимик заяви, че някои играчи от младите все още „не си знаят имената”. 
 
„Със сигурност не сме готови, но в процеса на първенството младите трябва да трупат самочувствие, опитните им помагат. Трябва да изградим отбор от млади момчета, амбицирани. Колективът трябва да е приоритет при нас. Някои още не си знаят имената, но съвременният отбор не се прави от днес за утре. Трябва търпение, но няма кой да ни чака. Не сме достатъчно концентрирани. Допускаме много леки голове при статични положения. Във всички мачове, в които изиграхме като контроли, ни е стара слабост, така че трябва да променим нещо”, каза още Ненов.
 
Той призна, че отборът изпитва доста сериозни проблеми с конкуренцията и с вариативността, като със сигурност на Ямача трябва да вземат още нови играчи. 
 
„Трябва да окомплектоваме отбора, ляв краен защитник нямаме, там сме преквалифицирали човек. В атака освен Емо Ангелов нямаме други варианти. Трябва да засилим конкуренцията. Те са млади момчета, които търсят поле за развитие. Има време, но със сигурност трябва да вземем още няколко човека.” 
 
В първия кръг на „А” група след седмица Хасково приема шампиона Лудогорец. Ненов се надява тимът му да зарадва домашната публика с добра игра и желание. 
 
„Няма какво да загубим от тоя мач. Трябва да покажем желание, смятам, че Лудогорец е доста класен отбор, показа го в подготовката, показва доста гръмки игри и победи, трябва от този мач да извлечем максимума, да играем на максимума, няма кой да ни съди да бием на всяка цена. Ние сме още в началото, при нас отборът тепърва се гради. Надявам се да играем пред нашата публика и да ги зарадваме с една добра игра. Пожелавам успех на всички отбори в Европа, да вдигнат нивото и останалите да последват примера им”, завърши наставникът на новака в елита. 

 

НА ЖИВО: Пирин - Етър 1:1

Сблъсъкът в Благоевград започва в 14:00ч.

Левски иска да продължи положителната серия при домакинството на Славия

"Сините" приемат столичния си съперник на "Герена" от 19:00ч.

Етър и Пирин рестартират шампионата с важен мач

Сблъсъскът в Благоевград започва в 14:00ч.

Етър без Шано за мача срещу Пирин

Французинът не е на разположение на треньорския щаб

Добри новини за звезда на Берое, избегна затвора

Себастиан Вия има поводи за радост

17-годишен младок попадна в групата на Крумовград за мача с Арда

Става въпрос за Николай Данаилов

Вратарят на Локо (Сф): Дано спрем ЦСКА

Вижте мнението му

Черно море се намира в добра серия срещу Ботев в Пловдив

В последните си девет мача, "канарчетата" имат само две победи

Efbet Лига изпревари първенството на Кристиано Роналдо в класация

Вижте подробности

Втора Лига
Трета Лига
Футзал

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки