Сензациите в пресата: Гигов зарязва Локомотив (Сф) днес

Левски свърши парите за селекция, 200 000 евро от Тонев помагат на ЦСКА, Галчев иска пак в Ботев

Сензациите в пресата: Гигов зарязва Локомотив (Сф) днес
Сензациите в родната спортна преса на 18 юли, петък, 2014 година:

Меридиан мач: Гигов зарязва Локо днес!

Президентът на Локомотив (София) Николай Гигов об­мисля да се оттегли от клуба. Бизнесменът е решил повече да не хвърля пари на вятъра. Представ­янето на „червено-черните" в последните години е пове­че от трагично и вложените средства отиват на вятъра. Дори се стигна дотам, че Локо два се­зона подред се бори да не изпадне.

Спо­ред феновете глав­ният виновник е Ни­колай Гигов. Въпре­ки всичко собстве­никът продължава­ше да осигурява средства за издръжката. Преди старта на новото първенство Николай Гигов е отчаян от всичко, което се случва с Локо. От­ношението на игра­чите към клуба е по­дигравателно, пари­те от телевизията са под въпрос, а фено­вете недоволстват за слабата селекция. Чашата на търпе­нието е преляла и Гигов е готов да ка­же край.

В случай че босът си промени решението, бюдже­тът ще бъде сериоз­но редуциран.

За капак звездата на Локо, бразилският халф на Том, си тръгна от „На­дежда". Според ше­фовете той бе под­писал нов договор. Полузащитникът за­мина за Азербай­джан и ще играе в местен тим от новия сезон. Френският на­падател Йоан Ласиман пък си тръгна, защото не могат да му извадят виза. Без договор е и Румен Трифонов, който е един от най-стабил­ните играчи на Локо (Сф).

Меридиан мач: Край! Левски няма пари за повече нови

С привличане­то на Луис Педро от Ботев се­лекцията в Левски може да се счита за над 95 процента приключила. Спор­тният директор Геор­ги Иванов е признал пред фенове на отбо­ра, че финансовите рамки, които собс­твеникът Тодор Бат-ков определи, не поз­воляват привличане­то на повече попъл­нения.

Очакванията са, че в следващите дни може да прис­тигне само още един атакуващ халф от чужбина, с което окончателно ще за върши окомплектоването на състава. На практика еди­нственият компро­мис, който и Пепе Мурсия, и Гонзо ще направят спрямо собствените си виж­дания, ще е с поста на централния за­щитник.

Нов изпъл­нител в тази зона ще дойде най-рано през зимата и на този етап опциите се свеждат само до Аймен Белаид, Борислав Стойчев, Пламен Димов и юношата Деян Ива­нов.

Причината Лев­ски да преустанови търсенето на нов стопер е контузията на Пламен Илиев. Тя наложи привличане­то на втори вратар след Стефано Кун­чев. Парите, дадени за македонеца Кристиян Наумовски по принцип бяха предвидени за защитник.

Труд: 200 000 евро от Тонев помагат на ЦСКА

Транш на стойност от около 200 000 евро за Александър Тонев е по­могнал на ЦСКА да се разплати по различни дела в последните дни. Сумата е преведена от Астън Вила, закупил „червения" юноша от Лех миналото лято.

Дълго време ЦСКА се бори за парите, а поля­ците дори се обърнаха към ФИФА с въпрос - на кого в България да пла­щат.

„Намалихме с пъти на­следените дългове", обяви шефът на надзор­ния съвет Александър Томов след събрание на акционерите. Политикът добави, че непрекъснато излизат нови задълже­ния за неизпълнени в ми­налото договори.

Меридиан мач: Галчев иска пак на Колежа
 
Опорният халф Бо­рис Галчев е изра­зил желание отново да облече екипа на Ботев (Пд). В момен­та той все още има действащ договор с ЦСКА, но е ясно, че е в ролята на нену­жен в плановете на треньора Стойчо Младенов.

В случай че успее да се осво­боди от „червените", Галчев има желание отново да заиграе на „Колежа", откъ­дето бе прокуден от Станимир Стоилов.

Той си навлече гне­ва на Мъри с някол­ко двубоя, в които си изкара нелепи картони. Най-фрапиращ бе случаят с ди­ректно изгонване още през първото полувреме на дер­бито с Локо (Пд). То­гава „канарчетата" все пак победиха с 2:0, но Галчев се превърна трайно в ролята на резерва и в крайна сметка се завърна в ЦСКА. Там също се отчете с ранно изгонване в дерби с Левски.

Според запознати Галчев е склонен да играе в Пловдив дори при намалените финансови па­раметри, които мо­гат да му предло­жат от клуба.

В същото време бившето крило на Ботев Ромарио Кортзорг официал­но подписа с Ерцгебирге Aye, като договорът му е за два сезона.

Тема спорт: Локо иска двама от Черноморец

Локомотив Пловдив прави опити да привлече двама футболисти от Черноморец. Черно-белите ще пробват да отмъкнат халфа Ванчо Траянов и защитника Любомир Гуцев. Двамата са в списъка на новия треньор на черно-белите Неделчо Матушев.

Наставникът държи на всяка цена да подсили халфовата линия на отбора. Локо бе напуснат от Аласан Н’Диайе, Валери Георгиев и Хамед Намуши. В момента има остър недостиг на играчи в центъра на терена. Та може да се подвизава Богомил Дяков, който по принцип е бек, как­то и Георги Вълчев и Благой Наков.

Много близо до подпис със смърфовете е македонецът Траянов. Той вече е носил еки­па на Локо Пд. Бе на „Лаута" от 2002 до 2004 година, като бе част от състава, завоювал шампионската титла (засега единствена в историята на отбора). През миналия сезон Ванчо изигра 25 двубоя за Чер­номорец в А група, но не успя да спаси тима от изпадане.

Любомир Гуцев пък бе част от Пирин Гоце Делчев, но не­говият тим също изпадна. Локо Пд вече взе играч от Черноморец. На „Лаута" привлякоха Венелин Филипов. Той може да бъде ползван ка­то ляв и десен бек.

7 дни спорт: Левски чака двама нови до края на седмицата

Още двама нови играчи се чакат в Левски до края на седмицата. Това е крайният срок поставен от спортния директор Георги Иванов към въпросните играчи да решат дали ще дойдат на "Герена".

Той не иска да се повтори ситуацията от последните години, в които нови попълнения на "Герена" идваха чак до септември. Гонзо не иска да поставя новия треньор Пепе Мурсия в ситуация да окомплектова състава си след третия кръг.

До момента Левски привлече по едно ново попълнение във всяка зона, но Мурсия се нуждае поне от още един централен защитник и евентуално нападател. Двете позиции са ключови, тъй като в отбрана Аймен Белаид не проведе пълноценна подготовка, а Пламен Димов не разполага с нужните качества за отбора. Борислав Стойчев единствен направи добра подготовка и може да се каже, че е 100% готов за началото на сезона.

В нападение адашите Божинов и Домовчийски са на двата полюса. Домо е най-разнообразният футболист в синята атака и от него тръгваше всичко интересно в контролите. Божинов пък все още търси формата си от края на миналия сезон, макар да вкара три гола в контролите.

Очаква се централният защитник и нападателя да отговорят на Гонзо до края на седмицата. Двамата са футболисти, които вече са работили с Мурсия в Испания, но за момента наставникът не може да повлияе на избора им. Ако дуото се откаже от преминаване на "Герена", Георги Иванов ще трябва да се насочи спешно към следващите имена в списъка за селекция.

Илия Груев: Лудогорец е това, което трябваше да бъде Черноморец

От 18 треньора във Втора Бундеслига, само трима бяхме чужденци

Златко Янков на 50: Още ме е яд, че не фаулирах Баджо за първия му гол

Мечтата ми е да работя в Турция, там ме уважават повече, отколкото в България, откровен е Фара

Черноморец грабна Купата на малките майстори

На финала "акулите" победиха Карнобат с 4:0 и вдигнаха шампионската купа

Християна Гутева ще ръководи Поморие - Локомотив ГО

Вижте всички съдийски назначения за срещите от XXX кръг на "Б" група

Всички победители в турнира за Купата на България

ЦСКА вдигна трофея тази година

Назначиха реферите за кръга в „Б” група

Вижте всички наряди

Крушарски: Нека се обединим и не делим клубовете на черни, жълти, червени и други

„Нека държавните и общински институции помогнат на всеки един спортен клуб, независимо от името му”

Черноморец Бургас спря устремилия се към титлата при юношите Лудогорец

"Акулите+ се наложиха с 2:1

Изпълкомът ще утвърди форматите на първенствата в А и Б групи на 8-и юни

Професионалните лицензи ще станат ясни до 27-и май

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки