Сезонът в „А" група започва днес

Първенството приключва на 31 май, има два месеца зимна пауза

Сезонът в „А" група започва днес

Новият сезон в „А" група стартира днес!

Още в първия ден на новата кампания ще се изиграят три мача.

В „Овча купел“ Славия приема новака Марек. Срещата стартира в 18:30 часа, а по същото време другият нов член в елита - Хасково - е домакин на трикратния шампион Лудогорец.

Промененият Левски пък ще играе с изпиващия трудности тим на Локомотив (Пловдив) в двубой, стартиращ в 19:30 часа на „Герена”, който ще бъде излъчван пряко по ТВ7.

Останалите три срещи от първия кръг ще се проведат в неделя.

А група приключва на 31 май, има два месеца зимна пауза

От БФС обявиха графика до края на сезона в родния футбол. През предстоящата кампания ще се изиграят 32 кръга, а за Купата на България ще има по един мач на 1/16-финалите, а от там до полуфиналите етапите ще са с реванши. Финалът за втория по важност турнир в страната ще е на 28 май, само три дни преди края на първенството. Иначе есенният дял на първенството приключва на 6 декември, когато ще се изиграе 19-ият кръг. Седмица по-късно ще се проведат реваншите от осминафиналите за Купата на страната и футболът ни излиза в думесечна пауза.

Президентът на БФС Борислав Михайлов пък призова клубовете към спазване на правилата. „Надяваме се, че феърплеят и уважението към съперника ще съпътстват първенството от началото до неговия край. Расизмът, ксенофобията, манипулирането на мачове, хулиганството и омразата във футбола нямат място на българските терени. Борбата срещу тези отрицателни явления изисква усилията на всички нас - Български футболен съюз, клубове, играчи, съдии, привърженици и медии, да си разделим отговорността и в един глас да кажем: „Да на футбола, не на расизма!'', се казва в обръщение на Михайлов към клубовете.

Проблем с тв правата

Двубоите между Левски и Локо (Пд) днес и Литекс - ЦСКА утре ще бъдат излъчвани по ТВ7. Възможно е обаче вечното дерби, което по програма е във втория кръг (27 юли, неделя, 20:00 часа) да остане на тъмно. Причината е, че медията не изпълнява коректно договора си с „Футбол Про Медия" ООД, която държи правата за излъчбане на шампионата. По този повод от компанията пуснаха отворено писмо до медиите.

„Футбол Про Медиа" ООД изпълни своето задължение по договора си с Българския футболен съюз и плати 40% от цялата сума за телевизионни, радио и рекламни праВа за сезон 2014/2015 година. Това стана днес (б.р. - вчера), два дни по-рано от крайния срок, за да осигурим обстановка за спокоен старт на новото първенство. Hue сме наясно, че голяма част от професионалните клубове у нас изпитват затруднения и средствата от телевизионни и рекламни права са нужни и трябва да се получават навреме. За съжаление нашият партньор ТВ С ЕДЕМ ЕАД е в нарушение на финансовите си ангажименти към „Футбол Про Медиа" ООД, което ни дава законно и договорно основание да забраним на ТВ СЕДЕМ ЕАД излъчването на футболните срещи. За да осигурим нормална атмосфера за двубоите от първия кръг на А ПФГ, които се чакат с интерес от всички, ние няма да лишим зрителите от възможността да гледат на живо по ТВ7 дерби та та Левски - Локомотив Пд на 19 юли 2014 г. и Литекс - ЦСКА на 20 юли 2014 г. Това обаче ще бъде нашият единствен компромис.

В случай че ТВ СЕДЕМ ЕАД продължава да е в неизпълнение на финансовите си задължения, „Футбол Про Медиа" ООД ще забрани на телевизията по-нататъшното излъчване на мачове. Тези действия ще оставят без телевизионно отразяВане интересни футболни срещи от първенството, което може да бъде предотвратено само от отговорно поведение на ТВ СЕДЕМ ЕАД.

Всички действия на „Футбол Про Медиа" ООД целят да защитят интересите на клубовете от „А" ПФГ, като дружеството ще продължи да бъде коректен партньор на БФС, който винаги е оказвал съдействие и подкрепа в нашата дейност", се казба в писмо на компанията.

Интерес към излъчването на двубоите проявяват от Нова телевизия, БТВ и БНТ.

Коруджиев подписа с елитен унгарски отбор

Атакуващият полузащитник Георги Коруджиев подписа за 2 години с унгарския първодивизионен „Бекешчаба”, които от тази година са новаци в елита.

БФС припомни: ЦСКА и Локо (Сф) могат да играят само при аматьорите

Лицензионната процедура за професионалните лиги приключи, пишат от централата

Жребият за А и Б група на 30 юни

Отбо­рите в елита ще играят по 4 мача по­между си в 36 кръга, като няма да има плейофи

Хасково обявява фалит

Италианецът Белардели се оказа само празно обещание

И Димитър Алексиев стана "канарче"

Доскорошният нападател на Хасково подписа договор от днес с Ботев

Ботев намери заместник на Чунчуков, подсили се с нападател от Хасково

Двама пропускат първата контрола на "канарчетата"

А група на минус с 60 млн. лева

Според отчетите в Лицензионната комисия Локо (Сф) е на печалба с близо 1 млн. лева

Нападател на Хасково желан от два тима от Серия "Б"

Специя и Бари питат за Димитър Алексиев

А група в топ 7 на манипулираните първенства

Родният елит се нарежда до шампионатите на Албания, Кипър, Малта, Черна гора, Канада и Индонезия

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки