Пирин надви Септември в Симитли

„Орлетата” се наложиха с 2:0

Пирин надви Септември в Симитли

ОФК Пирин (Благоевград) постигна трета победа в контролите от лятната подготовка, след като днес сутринта „орлетата” надвиха в Симитли местния отбор на домакините – Септември, с резултат 2:0.

Пиринци доминираха през по-голямата част от мача, който не бе в особено бързо темпо, най-вече през второто полувреме, когато състезателите и на двата отбора изглеждаха видимо уморени, съобщава „Струма”.

Благоевградчани стартираха мача уверено и поведоха с гол още в десетата минута, когато безпогрешен останал сам срещу вратаря на симитличани Карадалиев, Тошев бе точен. Последваха няколко опита за центрирания от страна на симитличани, но те не създадоха проблеми за отбраната на Пирин и стражът им Бахтарлиев. Опасни влизания в наказателното поле за Пирин направиха Тасев и Спириев, като първия дори нацели горната греда в средата на полувремето с хубав удар от границата на наказателното поле. Туджаров вкара второто и последно попадение в срещата, след като Спириев нахлу по левия фланг, центрира балонно, а стражът на домакините и отбраната му се не разбраха, като за полузащитникът на зелените остана само да доквара на празна врата.

През втората част и двамата треньори направиха доста смени и оборотите видимо спаднаха. Домакините желаеха да отбележат поне почетно попадение, но не стигаха до опасни положения. За Пирин в игра влезе Златинов, който пропусна да отбележи при едно опасно влизане в наказателното поле от ляво на вратаря Митев. Същият извади няколко по-опасни удара от дистанция, с което положеният в срещата се изчерпаха. Следващата контрола за Пирин е в сряда в Сандански, срещу Вихрен, от 18:00 .

За Пирин в мача играха: Бахтарлиев, Спириев, Николов, Георгиев, Башлиев, Попев, Туджаров, Павлов, Тошев, Благов и Тасев. След почивката в игра се появиха Костов, Киров, Варсанов, Златинов, Хаджииванов, Стоев, Сандев, Траянов и Креболиев.

Павлин Николов обяви бъдещето на Росен Кирилов

Треньорът на отбора ще продължи да бъде на поста си и следващия сезон

Официално: ЦСКА 1948 представи Иван Иванов

Той ще води дубъла, а Алвеша се връща начело на третия отбор

Ясни са съдиите за кръгa във Втора лига

Вижте кой ще свири Марек – Септември (София)

Митов се завръща в Септември

Опитният специалист сменя Иван Гешев

Монтана има нов треньор

Петър Колев смени Митов на "Огоста"

Дунав повали Септември Сф с 2:1 след греди и червен картон (ВИДЕО)

Русенци се изкачиха до десетото място в класирането на Втора лига

Треньорът на „соколите“ ги похвали след успеха

„Поздравявам момчетата, тъй като изпълниха задачите”, заяви Росен Кирилов

Изненада: Монтана се раздели с треньора

Николай Митов напусна „Огоста“

Треньорът на Струмска слава за съдийството срещу Спартак (Вн): Пълно безумие!

„Вината е в нас, защото не сме подготвени физически да играем 10 срещу 14“

ЕФБЕТ ЛИГА
Трета Лига
Футзал

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки