Цвети и Гришо оглавяват класации

Пиронкова, Димитров и Мария Шарапова бяха наградени от Sports Illustrated

Цвети и Гришо оглавяват класации

Цветана Пиронкова, Григор Димитров и приятелката му Мария Шарапова бяха наградени от Sports Illustrated.

Днес първата ни ракета при жените спечели една от класациите на списанието в тениса. Пловдивчанката е номер 1 за "Резултат, който никога не бихме предрекли". Първото място в класацията е заради титлата в Сидни.

"Пиронкова взима голямата награда, тъй като от нея въобще не се очакваше да печели мачове на настилка, различна от любимата й трева. Едва 107-а в света, тя стана първата квалификантка с титла в рамките на последните три години. Тя стигна до първата си титла в WTA след победи срещу три състезателки от Топ 10 на ранглистата - Сара Ерани, Петра Квитова и Ангелик Кербер - и то в по два сета", пише Sports Illustrated.

Вчера изданието пък отреди на Григор Димитров цели три награди - "пробив на годината", "най-добра точка" и "най-човешка постъпка". 

"Преди този сезон, Димитров е минавал втория кръг на турнир от Големия шлем само веднъж. Той спечели първата си титла от ATP миналата есен и започна този сезон под №23 в ранглистата. Седем месеца по-късно 23-годишният българин направи своя дебют в Топ 10.

Той започна годината с място на четвъртфиналите на Откритото първенство на Австралия. След това той натрупа още три титли, всички на различни повърхности, и достигна до полуфиналите на "Уимбълдън" миналия месец", коментира Sports illustrated в годишната си класация за най-добрите постижения на турнирите на ATP за изминалия сезон.

"Най-добрата точка" на Гришо е в мача му срещу Анди Мъри на полуфинала в Акапулко. "Разиграването от 27 удара накара и двамата да тичат и да се приплъзват по корта, като покриват почти цялата му площ", обясняват от списанието.

От изданието отличават и "най-човешка постъпка" на българина. В мача си с Кей Нишикори в Маями Димитров помогна на едно от момичетата, които подават топките, след като му прилоша в жегата.

Приятелката на Гришо - Мария Шарапова, пък е начело в две от класациите на Sports Illustrated. Рускинята е отличена за мача си със Симона Халеп от "Ролан Гарос", който печели наградата за "най-добър мач", заедно със среща между Петра Квитова и Винъс Уилямс.

Маша бе отличена и за "сценарий, който изглежда абсурдно" - теорията, че кореспондентските изяви на Мария Шарапова за NBC по време на Олимпиадата в Сочи ще провалят сезона й.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки