Германската ефективност сломи България на европейското (ВИДЕО+СНИМКИ)

Бундестимът се наложи с 3:0 , „лъвчетата” се представиха достойно

Германската ефективност сломи България на европейското (ВИДЕО+СНИМКИ)

Германия победи България в група „В” на европейското първенство по футбол за младежи до 19 години. Бундестимът се наложи с 3:0 и за момента остави отборът, воден от Александър Димитров, на последното място. По-рано Сърбия и Украйна стигнаха до равенство 1:1.

 

Точни за Германия бяха Дави Селке още в 50-ата секунда на срещата, Антони Сире в 28-ата минута, който се възползва от груба колективна грешка на българите в наказателното поле след изпълнение на ъглов удар и напълно необезпокояван не остави шансове на вратаря Любенов. Отново Селке бе точен в 56-ата минута, оформяйки класическата победа.  

 

През цялото време отборът на Маркус Зорг игра по-добре и по нищо не личеше, че Германия е подценила България. Германските футболисти действаха уверено, стабилно, възползваха се от всяка една грешка на противника. Нашите момчета разчитаха предимно на контраатаки и на няколко пъти поизпотиха вратаря Кевин Акпогума.

 

Двубоят започна мълниеносно за германците и в първата мината на  срещата бундестима излезе напред в резултата. Селке засече остро центриране и с удар от движение между двама бранители покоси Любенов. Момчетата на селекционера Димитров обаче не се стъписаха от гола, а направиха всичко възможно да изравнят играта и да възстановят равенството. В 21-ата минута Колев шутира много силно, но Акпогума се справи със ситуацията.

 

Вторият гол за Германия падна по доста нелеп начин. В 28-ата минута след центриране от ъглов удар, всички от българския отбор изгледаха как топката пада на крака на напълно непокрития Сире, който от около 1-2 метра направи 2:0. При този резултат завърши първата част.

 

През второто полувреме нашите продължиха да се противопоставят колкото им позволяват силите и като цяло създадоха много повече опасни положения, за разлика от първото полувреме. Кирил Десподов и Антонио Вутов бяха в основата на повечето ситуации. Освен това „лъвчетата” стабилизираха и действията си в защита.

 

Все пак Германия стигна до трети гол, дело пак на голмайстора Селке. Трима футболисти разиграха в нашето наказателно поле, топката попадна в Селке и той преодоля с лек удар Любенов.

 

След този гол момчетата на Зорг понамалиха темпото, което позволи на българските футболисти да организират няколко опасни атаки. Най-интересното положение се случи през 64-ата минута. Тогава Десподов излезе сам срещу вратаря, който бързо дочита до него и се метна точно както Мануел Нойер влезе на Гонзало Игауаин на финала на Световното. Топката попадна в Минчев, който моментално шутира, но кълбото се отби в тялото на Акпогума, като останаха съмнения, че вратарят е игра с ръце извън наказателното си поле.

 

До последно нашите момчета продължиха да играят като с равен и дори можеха да стигнат до почетно попадение. Ударите на Минчев и Десподов обаче не намериха целта.

 

Въпреки поражението в Група „В” България се представи достойно. Но нека си припомним и че преди 20 години националите също започнаха със загуба 0:3…

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки