За ЦСКА и Литекс сезонът в „А” група стартира в Ловеч

„Червените” са с много кадрови проблеми, но нямат допуснат гол срещу "оранжевите" от 403 минути

За ЦСКА и Литекс сезонът в „А” група стартира в Ловеч

От 403 минути Литекс не е вкарвал гол срещу ЦСКА. Последното "оранжево" попадение в дербито е с Христо Стоичков начело - през пролетта на 2013 година. Тогава Литекс спечели с 2:0 на "Армията". Миналия сезон ЦСКА на Стойчо Младенов 3 пъти победи опонента (1:0, 1:0 и 2:0) и веднъж завърши 0:0.

Стойчо Младенов е изправен пред редица кадрови проблеми за визитата в Ловеч днес.

Дербито от първия кръг на „А” група между двата тима, които не убедиха с изявите си в квалификациите на Лига Европа до момента, стартира в 19:30 часа и ще бъде излъчвано пряко по ТВ7.

Срещата заради контузии пропускат Крачунов, Тунчев, Вальо Илиев, Тони Силва и Маркович. Еденилсон е аут поради наказание, а Жуан Фелипе - заради визови проблеми. Така треньорът на ЦСКА няма да може да разчита на цели 7 футболисти.

Това налага сериозни промени в отбраната. Младенов почти сигурно ще заложи в центъра на защитата на Денис Причиненко или Марин Оршулич. И двамата подписаха с ЦСКА през тази седмица след кратък пробен период и попаднаха в групата за мача с Литекс. Един от тях ще партнира на холандеца Супусейпа в ядрото на ариергарда днес. С по-големи шансове да започне е хърватинът Оршулич. По двата фланга на защитния вал отново ще са позиционирани Попов отдясно и Василев отляво. Така те ще запазят местата си от мача със Зимбру в четвъртък.

Милисавлевич пак ще остане резерва. Младенов още не му е простил за гафа срещу Лудогорец в края на миналия сезон, когато ЦСКА падна в Разград след негова грешка в последната минута. На пейката ще и Сендрино Мисиджан, който не показва качества за ЦСКА и привличането му на "Армията" буди недоумение, пише "Тема спорт".

В халфовата линия Стойчо няма избор и ще пусне сред стартовите 11 Сънди и Галчев. По дясното крило ще напада Карачанаков, а по лявото - Иван Стоянов. Очаква се на върха на атаката отново да действа Орелиен Йоахим. Зад тарана от Люксембург ще е Маркиньос.

Пред наставника на Литекс Красимир Балъков няма кадрови проблеми с изключение на наказанието на бившия играч на ЦСКА Джаксън Менди. Той пропуска първите два мача от шампионата заради натрупани картони. Неговото място в центъра на отбраната ще заеме Илия Миланов, който ще действа заедно с Бодуров. Балъков вероятно ще направи само една друга промяна в стартовия си сьстав спрямо срещата с Диошгьор (0:2). Той загатна, че Омар Косоко може да седне на пейката. На негово място зад нападателя Вилмар Джордан вероятно ще действа Момчил Цветанов. Ваюши ще атакува отляво, а Данило Асприя - отдясно. Двойка вътрешни халфове пък ще са бившият футболист на Сошо Петрус Бумал и юношата на ЦСКА Петър Златинов.

Любопитни факти:

- Едва при 11-ото си гостуване ЦСКА побеждава в Ловеч с 1:0 след гол на Вальо Илиев;

- В последните 15 срещи между двата отбора в Ловеч не са реализирани повече от 2 гола на мач;

- В 21 срещи в Ловеч са отбелязани 39 гола, средно по 1.85 на мач;

- Двата отбора никога не са губили, когато са откривали резултата в сблъсъка;

- Най-често срещаният резултат в Ловеч е 1:0 - 9 пъти (6 за Литекс и 3 за ЦСКА);

- В полза на Литекс са отсъдени 3 дузпи, като 2 са реализирани от Ив. Архангелов и Ст. Стоилов и една е пропусната от К. Николов;

- За ЦСКА са отсъдени 2 дузпи - едната е превърната в гол от Хр. Янев, а другата е пропусната от Ем. Гъргоров. И в двата случая ЦСКА губи;

- Хр. Янев е единственият футболист вкарал гол и за двата тима в Ловеч - за ЦСКА от дузпа при загубата с 1:4 през 2000/01 година и за Литекс

с удар от дистанция при победата с 2:0 през 2009/10 година;

- Равносметката от последните 10 мача в Ловеч е: 3 победи за домакините, 3 за армейците и 4 равенства;

- През юли двата тима не са играли срещи на градския стадион в Ловеч. Днес ще е първата им среща през този месец;

- В 1 кръг двата отбора са играли 2 мача в Ловеч, като през 2007 година завършват 1:1, а през 2012 година домакините бият с 1:0;

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки