Сензациите в пресата: Спонсор налива 1 млн. лв. в ДЮШ на Левски

Златен дъжд се задава в ЦСКА, Милисавлевич иска трансфер, шефовете на Лудогорец бесни от резила, Видолов сряза Вили Вуцов и още...

Сензациите в пресата: Спонсор налива 1 млн. лв. в ДЮШ на Левски

Сензациите в пресата днес, неделя, 20.07.2014 година:

„Тема спорт”: Спонсор налива 1 млн. лв. в ДЮШ на Левски
„Лев Инс" ще наследи „М-Тел" като генерален спонсор на Левски. Телекомуникационната компания, която си сътрудничи със сините още от 1998 година, обаче ще продължи да помага на отбора и занапред. В снощния двубой между Левски и Локомотив Пловдив на гърдите на сините липсваше нейното лого. Вместо това то бе преместено на ръкавите на фланелките. „Тема Спорт" разбра, че новият спонсор възнамерява да заделя по около милион лева на година само за развитието на детско-юношеската школа на клуба. Сините пък нямат нищо против, защото смятат, че това е пътят, по който трябва да върви Левски. От „Герена" се надяват скоро да имат и друг сериозен партньор - руския енергиен гигант „Газпром". За това призна и собственикът Тодор Батков. Той се надява това да се случи до края на септември, а руснаците да започнат да помагат на Левски от януари 2015 година.

„Меридиан мач”: Златен дъжд се задава в ЦСКА
Златен дъжд с задава за ЦСКА. Причините за това са две - турският гранд Галатасарай е приготвил 800 000 евро за Райс М'Боли, а италианският елитен Палермо вече започна да се разплаща за трансфера на Ивайло Чочев, който е приблизително на същата стойност. Според алжирските медии именно Галатасарай е европейският гранд, в който М'Боли ще продължи кариерата си. След силното Световно първенство, което вратарят направи, в медиите се извъртяха имената на над 10 клуба, които искат стража на ЦСКА. Той дори ходи във Филаделфия, където изгледа мач на местния Юниън, а след него преговаря с шефовете на клуба. Малко след това излезе информацията, че всъщност най-близо до М'Боли е Трабзонспор, където треньор е бившият му селекционер в Алжир Вахид Халилходжич. Според последна информация обаче „Чим Бом" вече са изпратили оферта от 800 000 евро за стража на „армейците" и не е изключено в следващите часове трансферът да стане официално факт.

„24 часа”: Милисавлевич иска трансфер от ЦСКА

Неманя Милисавлевич е поискал да бъде продаден или да бъде пуснат като свободен агент от ЦСКА. Причината е, че Стойчо Младенов замрази сърбина след грешката му срещу „Лудогорец“ в миналото първенство. Милисавлевич бил категоричен, че е готов да получава и по-малко пари в новия си клуб, стига да е титуляр. Заради това е привлякъл вниманието на Велислав Вуцов, който води пловдивския „Ботев“. Милисавлевич бе един от най-добрите играчи на ЦСКА през миналия сезон, като започна като ляв защитник, а завърши като ляво крило. След мача с „Лудогорец“ обаче е твърда резерва. Стойчо Младенов явно не смята да разчита на Милисавлевич.

„Тема спорт“: Шефовете на Лудогорец бесни от резила
Шефовете на Лудогорец са бесни от резила в Хасково. Не е изключено ръководството на клуба да наложи някакви санкции на играчите и треньорският щаб за слабия старт на първенството. Парадоксалното е, че никой не вярваше в победата на Хасково. Дори самите те. Преди мача в лагера на домакините се надъхваха да стигнат до точка, но никой не си и помисляше, че отборът може да спечели. Затова изходът от този двубой с право може да се нарече абсолютна сензация предвид разликата в класите и бюджетите на двата отбора. Стартовият състав на домакините във вчерашния мач получава толкова, колкото новото попълнение на Лудогорец Браян Ангуло! Играчите на Хасково ще получат сериозна премия за успеха си. Това ще е рекорден бонус в историята на клуба. Очаква се той да бъде по 1500 лева на човек.

„Тема спорт“: Видолов сряза и Вили Вуцов
Старши треньорът на Ботев (Пловдив) Велислав Вуцов е направил безуспешен опит да върне Костадин Видолов в клуба. Легендата на „канарчетата“ напусна след скандал с изпълнителния директор Тервел Златев. Последният обяви, че Видолов не е пожелал да води тима в тежката ситуация. Специалистът категорично отрече това и хвърли оставка. Вчера Вуцов е имал почти двучасов разговор с Коце Видолов. Вили обаче не е успял да го убеди да влезе в щаба му. Така негови помощници остават Георги Чиликов, Николай Киров, Светослав Гърков и Тихомир Тодоров. Вчера Велислав Вуцов празнува 47-ия си рожден ден. Той прекара деня на базата в Коматево, снощи „жълто-черните“ тренираха за последно преди днешното домакинство на Локомотив (София). Играчите се стягат за победа, която да е подарък за треньора.

„Тема спорт”: Локо (Пд) си връща халф

Гръцкият хадф Стелиос Илиадис е на път да се върне в пловдивския Локо. 28-годишният полузащитник от школата на ПАОК рита през миналия сезон за смърфовете, но реши да си стегне багажа и напусна в края на първенството. Илиадис, който в 13 мача за Локо в редовния сезон вкара два гола, беше в Пловдив за преговори за подписване на договор при новите финансови условия. Както е известно, заплатите в клуба бяха редуцирани. В момента в състава на Локомотив няма нито един чужденец. Треньорът Неделчо Матушев пък държи да подсили халфовата линия на отбора.
 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки