Емил Димитров: Чавдар не е получил нищо за правата на Чочев

"Пет месеца работих по трансфера, а накрая се изплюха на труда ми", каза агентът Милен Георгиев

Емил Димитров: Чавдар не е получил нищо за правата на Чочев

Палермо е превел част от трансферната сума за Ивай­ло Чочев на ЦСКА още през миналата седмица. Твърди се дори, че всичко договорено по сделката е платено в пъ­лен размер. Сериозен про­цент от парите обаче тряб­ва да отидат в Чавдар Етро­поле, но досега това не се е случило, пише в. „Тема Спорт". Ето как собственикът на Чавдар Емил Димитров, за да коментира ситуацията:

„ЦСКА е взел парите по трансфера на Ивайло Чочев. Чавдар Етрополе обаче не е получил нищо от тях. Сред­ствата трябва да се преве­дат от ЦСКА. Има си дого­вор, според който плащане­то се прави незабавно след получаването на сумата. Но в случая не е направено. Аз си знам какви мерки ще взема и те няма да останат скрити. Изчакайте малко и ще види­те...", лаконичен бе Дими­тров.

През миналата седмица той призна, че е изпратил писмо до клуба със запитване за парите по трансфера на Чочев. До този момент от­говор от изпълнителния ди­ректор на армейците Алек­сандър Тодоров не е получен.

Агентът Милен Георгиев е човекът, който първи прави връзката между Палермо и Ивайло Чочев. Той започва да убеждава ръководството на италианския клуб, че младок­ът е добър избор за селекция­та още преди няколко месе­ца.

Мени­джърът разкрива защо е обиден от отношението на ЦСКА към него. „Ако не бях аз, Палермо изобщо нямаше да е вариант пред Ивайло Чочев. Имах мандат от ЦСКА, с който бях упълномощен да представля­вам играча. Пълномощното е разписано на 28 март от Александър Тодоров. Един­ственият отбор в света, на който съм предложил Чочев, е Палермо. И в крайна сметка точно този тим го купи! В ЦСКА са наясно, че аз съм в ос­новата на трансфера. Про­сто трябва да кажат едно „Благодаря". Томов довърши сам разговорите с президен­та на италианците. Но той го познава посредством мен. ЦСКА нямаше да подозира за интереса на Палермо, ако не бях докарал в София четири­ма скаути и спортния дирек­тор на Палермо Франко Чераволо. Не опира въпросът до това да взимам пари. Но когато става една сделка, всички трябва да са щастли­ви. ЦСКА и играчът са довол­ни, но човекът, който е по­могнал много, не е", заявява Ге­оргиев.

„Чрез помощта ми в клуба влезе страхотна сума в мно­го тежък момент, в който всеки лев е ценен. И никой не каза „Благодаря, Милене". Вместо това питат „Защо искаш пари за трансфера". Ами аз 5 месеца съм работил по него. Без пари, без нищо насреща. И накрая ти се изплюват на работата. Спра­ведливо ли е?! Според манда­та, който имам подписан от клуба, ми дължат известен процент от сделката, но той е символичен. Опция но­мер едно за Палермо беше Си­меон Славчев. На два пъти идваха да го гледат, но беше контузен, а после наказан. А аз съм ги убедил, че Чочев е добра перспектива за тях", допълни още агентът.

„В крайна сметка аз пома­гам на ЦСКА, а те не зачитат усилията, които съм поло­жил. И излизам крив, че съм свършил работата. И това не е всичко. Звънял съм на ше­фовете, защото имаше ин­терес към Тони Силва. От не­удобство обаче не ми вдига­ха - само и само за да не ми дадат дребна комисиона. Ще реша какво да предприема. Най-логичното в случая е да прибягна до услугите на адво­кат. Но аз ще съм послед­ният, който ще съди клуба в този момент, знам колко тежко им е положението. Просто се надявам от ЦСКА да измислят някакъв компро­мис, за да продължим да рабо­тим заедно", заяви Милен Ге­оргиев.
 

В Пловдив: Ботев пуска в петък билетите за ЦСКА

Вижте какво съобщиха „жълто-черните“

Стойчо Младенов: Вече колко години неудачно управление в ЦСКА

„Все се търсят оправдания, че не сме шампиони“

Разкритие: Каранга се самоконтузил

Нападателят на ЦСКА под въпрос за Кърджали

Стамен Белчев с впечатляващ баланс в ЦСКА

"Червените" печелят над 2 точки средно на мач при специалиста

Ясно е бъдещето на Вион в ЦСКА

Дефанзивният футболист има 127 мача за тима

Нанков: Ще променим начина на игра

Изгледах много мачове от трибуните, призна асистентът на Белчев

Стамен Белчев: Реалната цел е купата

Разликата с Лудогорец е голяма, призна новият треньор на ЦСКА

Официално: ЦСКА изрита Ел Маестро и назначи Белчев

Вижте какво съобщиха от клуба

ВРЕМЕ Е ЗА ШОУ! Всичко или нищо за Левски и ЦСКА

Загуба може да доведе до катаклизъм в един от двата гранда

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки